Se sidan i fullversion.

Vuxenutbildning för alla!

pusha.se - 3 sep 2013 av i samhälle

Vuxenutbildning, exempelvis Komvux ger utbildning till vuxna som saknar kunskaper motsvarande grundskola eller gymnasieskola. Det är inte ovanligt att vuxna vill förvärva mer kunskap eller friska upp minnet i och med att deras liv eller deras omgivning förändras. En del behöver läsa upp betyg för att kunna utbilda sig och verka inom en speciell bransch eller i ett specifikt yrke.  En annan orsak till att man vill börja läsa igen kan vara att familjen man försörjer har utökats och en utbildning kan bli en möjlighet till högre lön. Eller så har man helt enkelt kommit till en punkt i livet där man vill göra en förändring för sig själv personligen. Men frågan är; tar du som vuxen till dig information på samma vis som du gjorde som barn? Svaret är nej. Det fungerar inte riktigt på samma sätt. Som vuxen blandar du omedvetet in andra aspekter i ditt lärande. 

Vuxenutbildningar är baserade på att man praktiskt ska lära sig nya metoder. Det är inte mentorerna utan de vuxna studenterna själva som väljer vad de vill lära sig. När det gäller lärande för vuxna handlar det ofta väldigt mycket om att blanda in och försöka se olika aspekter i ämnet. För man vet att när du som vuxen själv samlar fakta för att lära dig saker, blandar du omedvetet alltid in din egen värdering av exempelvis ekonomi, det sociala och även den psykologiska verkan i den informationen. Vad de vuxna vill lära sig och vad utbildningen erbjuder dem och på vilket sätt de vuxna i slutändan lär sig och tar till sig är alltså upp till dem själva. Om man då ser det i ett ännu större perspektiv; handlar det om hur den vuxne påverkas av hur samhället och omgivningen ter sig just nu.

En utbildning kan öka dina chanser till ett nytt arbete eller ett lyft i karriären. Men det kan också vara så att den på ett personligt plan kan hjälpa till att ge dig en mer fördelaktig plats i samhället och i det sociala livet. En viktig aspekt till att vuxna väljer att sätta sig i skolbänken igen kan bero på vårt samhälle och dess sociala inverkan. När vi blir äldre, tenderar vi att vilja lära oss mer och därför kommer det alltid finnas ett behov och en möjlighet för utbildning. Mycket på grund av de ständiga förändringarna i våra liv och i vårt samhälle.


3 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Avatar = Pocahontas

9gag.com - 7 jan 2010 av murtlest i avatar, film, kultur m fl

Likheterna mellan Pocahontas och Avatar är slående. Spoil-varning om ni inte sett filmerna.

53 Pusha

Vem tar en övergiven stol?

vimeo.com - 10 jan 2010 av murtlest i konst, inspiration, kultur m fl

Som ett konstprojekt placerades stolar med gömda GPS-sändare ut runt om i olika städer. Så småningom plockades stolarna upp av olika personer, dessa personer besökte man ... Läs mer »

36 Pusha

Nya fartgränser ger små förändringar

alltommotor.se - 13 jan 2010 av Ahramis i trafik, bil, bilar m fl

Nya fartgränser på landets största vägar dämpar bara farten marginellt, men tros ändå spara mellan 10 och 15 liv om året.

13 Pusha

Här återförenas 2-årige Redjeson med sin mamma

aftonbladet.se - 15 jan 2010 av Web_biz i haiti, samhälle

Mirakel i misären – Men två miljoner barn kan få men för livet av katastrofen Hon hade letat efter honom varje minut i 48 timmar. Sent i natt gav det resultat. Här åte... Läs mer »

20 Pusha

Här byter svenska folket sina lösenord mot choklad

idg.se - 19 jan 2010 av nissewangstedt i internet, samhälle, teknik

2 av 3 lämnar ut att tveka ut sitt lösenord till en främling. Det visar PC för Allas test där vi lät svenskar svara på frågor, mot att de fick en chokladkaka.

38 Pusha

Michael Jackson i 3D när Grammy delas ut

metro.se - 21 jan 2010 av Web_biz i michael jackson, usa, 3d m fl

Celine Dion, Carrie Underwood, Usher, Jennifer Hudson och Smokey Robinson. Alla sjunger de "tillsammans" med Michael Jackson på Grammygalan i Los Angeles den 30 januari.

9 Pusha

Han har slutat ta betalt av sina patienter

svd.se - 24 jan 2010 av matsrg i politik, skatter, personligt m fl

Alliansregeringens strävan att minska krånglet har medfört mer krångel. Den nya kassaregisterlagen trädde i kraft vid årsskiftet. Lagen innebär att företag som hantera... Läs mer »

20 Pusha

Kolla på pyramiderna och ät på Pizza Hut

jaunted.com - 27 jan 2010 av murtlest i bilder, foto, samhälle m fl

Nästan alla bilder på Sfinxen och pyramiderna är tagna så att det ser ut som om de ligger mitt i öknen. Denna bild avslöjar dock att man åtminstone kan äta på Pizza Hut i... Läs mer »

20 Pusha

"Apples e-böcker blir ett slutet system"

idg.se - 29 jan 2010 av Web_biz i ipad, pdf, adobe m fl

Enligt Adobe kommer Apples e-böcker inte vara kompatibla med andra e-bokläsare.

20 Pusha

Vad vi är

youtube.com - 2 feb 2010 av nissewangstedt i humor, samhälle

Mänskligheten i diabilder

9 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter