Se sidan i fullversion.

Voddler - Aktier till salu

nyemission.nu - 24 feb 2011 av i aktier, voddler, ekonomi

Voddler fick nyligen Nokia som ny delägare när de investerade 8 miljoner dollar i företaget. Nu bjuder en aktieägare ut 1,5 % av aktierna i företaget till försäljning. Se annonsen som publicerades i Dagens Industri.

18 Pusha

 1. Profilbild

  Av Arp den 24 februari 2011 Rapportera

  Känns som att Voddler kommit hyfsat rätt på köl igen. Först var det stor hajp innan lanseringen, sedan slog det inte så väl ut med det fristående programmet, och Voddler gick över till en liten klient i bakgrunden där tjänsten navigeras via webbläsaren. Det är ju ingen Spotify-framgång, men det verkar finnas investerare som är villiga att gå in med pengar och tjänsten har öppnat upp i fler länder.

  Återstår att se hur Voddler står sig mot övriga film-tjänster, både de som redan finns och de större aktörer som kan tänkas etablera sig.  

 2. Profilbild

  Av murtlest den 25 februari 2011 Rapportera

  Ja jag tycker också att voddler börjar repa sig och faktiskt erbjuder en bra tjänst. Dock känns det som det är väldigt hög risk att investera i ett sånt här bolag.

  Även med facit i hand så vet jag knappt om jag hade investerat i spotify när de startades eftersom det fortfarande inte är så säkert att de kommer gå runt i längden. (Jag kunde ju iofs köpt aktier då och sålt nu men om vi bortser från den möjligheten)  

 3. Profilbild

  Av Arp den 25 februari 2011 Rapportera

  Nej Spotify hade nog inte varit en självklar investering, någonting liknande (vettigt) hade ju faktiskt inte gjorts tidigare. Och de musiktjänster som funnits (och varit rätt ruttna) hade ju alla floppat.

  Det enda som talade för i början var väl grundarna. En sak jag lärt mig under alla år är att vid investeringar i tidiga stadier så är personerna bakom bolaget det viktigaste. Affärsplan hit eller dit, det kan vem som helst skriva, det är rätt folk som avgör om något har en bra chans att bli framgångsrikt.

  Jag är inte helt säker, men jag har för mig att Spotify haft rätt bra ekonomi under en tid. Främst för att flera av de länder man finns i har börjat generera pengar, samtidigt som man inte kommit igång i USA, vilket skulle kosta pengar. Så man har på något mot sin vilja haft bra ekonomi :-)  

 4. Profilbild

  Av murtlest den 25 februari 2011 Rapportera

  Det är nog helt sant det du säger, grundarna är det viktigaste.

  Aha ja dom kanske har bra ekonomi nu. Men tror inte slaget om framtidens musikproduktion är helt avgjort än i alla fall, kommer bli svårt för spotify att slåss mot apple, google m.fl.  

 5. Profilbild

  Av Arp den 25 februari 2011 Rapportera

  Helt klart, just Apple kan bli en farlig konkurrent, det har ryktats ganska länge att det är på gång med en streaming-tjänst. Samtidigt har de precis gett Spotify och alla andra musiktjänster en fet smäll genom att börja ta 30 % av intäkterna, och det gör i stort sett alla musiktjänster olönsamma. Återstår att se om Apple håller fast vid det eller om de ilskna protesterna får effekt.

  Svensk/Danska musiktjänsten Rdio verkar för övrigt få fotfäste i USA. Senast idag kunde man läsa att tjänsten blivit populär på Roku-boxen (den billiga boxen man kopplar till teven för att kunna ta emot alla möjliga internettjänster, med video i fokus).  

 6. Profilbild

  Av murtlest den 25 februari 2011 Rapportera

  Hur lyckas apple ta 30% av spotify's intäkter? Spotify's mobilapp kostar väl ingenting?  

 7. Profilbild

  Av Arp den 25 februari 2011 Rapportera

  Apple skrev om villkoren, snart får inte företag med appar ta betalt för tjänsterna utanför Apples system. Så Spotify måste betala 30 % av månadsavgiften till Apple för alla som använder appen. Och det är inte tillåtet att ta betalt för dator-versionen och inkludera app-versionen gratis. Samma sak gäller alla tidningar som vill lansera på iPad.

  Det svider för tidningarna, men de har i alla fall marginaler. Musiktjänsterna som måste betala för musiken har inte de marginalerna. Så det är ett svårt läge.  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 25 februari 2011 Rapportera

  Ah just ja, läste något om det men tänkte inte på att det drabbar spotify. Riktigt fult av apple. Men jag undrar om de inte skjuter sig själva i foten när de gör så, känns som det omöjliggör för väldigt många appar att öht skapas. Svår gränsdragning också, ska de ha 30% av tv-licensen för att det finns en svtplay-app t.ex.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Svenskar miljardblåsta i finanshärva

realtid.se - 20 okt 2010 av Arp i ekonomi, aktier, bluff m fl

En rättegång håller på att inledas i Holland mot ett bedragarföretag som lurat på investerare i Sverige, Norge och Finland att köpa aktier i ett påstått dagisföretag för ... Läs mer »

7 Pusha

Så startar du en aktiesparklubb

spara-placera.se - 10 nov 2010 av esra i aktier, nöje, ekonomi m fl

Att starta en aktiesparklubb kan vara givande och riktigt trevligt. Här beskrivs hur du och dina vänner kommer igång med en egen aktieklubb.

19 Pusha

Poulsen tar över Borgs position hos Kinnevik

svd.se - 14 aug 2017 av SvenssonAdam i investmentbolag, politik, ekonomi m fl

Efter skandalerna lämnar Anders Borg Kinnevik och ersätts av Henrik Poulsen, VD för Dong Energy.

8 Pusha

Företagstidningen om Svensk Ekonomiplanering

foretagstidning.se - 31 aug 2017 av AdbullahGoran i företagstidining, aktier, sparande m fl

Företagstidningen skriver om Svensk Ekonomiplanering i sitt senare inlägg. Där nämner de vad det är för företag och varför det är ett sådant bra och välkänt bolag! Läs me... Läs mer »

10 Pusha

Venture capital och kapitalmarknaden

alltommarknaden.se - 6 feb 2010 av Arp i finansiering, venture capital, aktier m fl

Venture capital och kapitalmarknaden är en video-serie i nio delar där vi får lära oss hur kapitalmarknaden fungerar. Steg för steg får vi följa resan via, startup-finans... Läs mer »

4 Pusha

Berättelsen om Hetty Green - Häxan på Wall Street

neatorama.com - 31 mar 2011 av murtlest i rik, snål, rikedom m fl

Omräknat till dagens pengar så är Hetty Green världens genom tiderna rikaste kvinna. Men hon är mer känd för sin enorma snålhet.

16 Pusha

Köpa och sälja aktier – Så fungerar det!

robertkroun.com - 28 aug 2012 av RobertKroun i privatekonomi, boktips, aktier m fl

Jag kommer så småningom att gå från räntesparande till att investera mina pengar på börsen. Tanken är att månadsspara i aktier och jag försöker därför att läsa på så gott... Läs mer »

6 Pusha

Aktietorget noteras på Aktietorget

nyemissioner.se - 8 mar 2010 av Arp i investering, aktier, ekonomi m fl

Aktietorget, marknadsplatsen för aktiehandel, kommer att noteras på sin egen aktielista. Ett nytt holdingbolag har satts upp kallat Kaffelt AB, som förutom att äga Aktiet... Läs mer »

4 Pusha

Kvinnor bättre hedgefond-mäklare än män

bloomberg.com - 2 maj 2011 av murtlest i ekonomi, hedgefond, kvinnor m fl

De senaste 9 åren har hedgefonder som kontrolleras av kvinnor haft i snitt 55% högre avkastning än de som kontrolleras av män.

7 Pusha

Bli rik på aktier

investerasparpengar.n.nu - 20 nov 2012 av Gymkramp i spara, investera, aktier m fl

Så här kan du investera långsiktigt och bli miljonär!

5 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter