Se sidan i fullversion.

Vet Lisbeth Salander hur man hackar?

vanityfair.com - 29 okt 2010 av i hacking, stieg larsson, böcker m fl

En intressant intervju med en hacker som uttalar sig om hur verkliga/overkliga hacken i Stieg Larssons böcker egentligen är.

27 Pusha

 1. Profilbild

  Av isildur1 den 31 oktober 2010 Rapportera

  Översättning från engelska till svenska

  Den som har läst det sena Stieg Larssons enormt underhållande Flicka Med ... romaner vet att den ursprunglige karaktär, Lisbeth Salander är en hjälte för vårt Internet missbrukare-eran: en virtuos hacker som använder sin nära-allsmäktig behärskning av cyberrymden för att kompensera för hennes allmänt skrämmande sociala färdigheter. Om och om igen, förvärvar Salander bryter sig in i slutna företagsnätverk, off-limits skivor, och alla utom enkelt vinster öppen tillgång till hårddiskar som tillhör vänner och fiender lika.

  Allt detta fick mig att tänka, heliga skit, kan hackare verkligen göra allt det här? Så jag placerade ett samtal till Kevin Poulsen, en reformerad "svarta hatten" hacker som nu redigeringar Wired.com är Threat Level blogg. Poulsen, som en gång riggat en radio tävling så att han skulle vara garanterad att vinna en Porsche, var vänlig nog att mildra några av mina farhågor (nej, en hacker troligen inte kommer att ordna Snooki att vinna bästa skådespelerska) och samtidigt stärka en hel del andra. Med den svenska filmversionen av Luftslottet som det getingbo grund i amerikanska biografer i morgon presenterar VF Daily en redigerad avskrift av vår chat.

  Michael Hogan: Finns det något som Lisbeth Salander gjorde det slog dig är orimlig?

  Kevin Poulsen: Det intressanta är, allt som hon gör är helt rimlig, det är vägen, hon gör det som är för det mesta helt orimligt som en teknisk fråga.

  Kan du förklara?

  Tja, använder hon en anordning som hon fick av sin andra hacker kompis, hon lägger den över co-ax kabel av de korrumperade finansmannen Hans-Erik Wennerström. Hela beskrivningen av hur det fungerar och hur hon använder den för att få kontroll över hans dator är bara en fabrikation. Hon beskriver med sin dator och i princip ställa upp det så att när den här killen tror att han är inloggad med hans dator, han som faktiskt använder sin server-och hon kan övervaka allt.

  Just det.

  Det är inte hur det skulle göras. Men du säkert ser i dessa dagar angriper någons dator stället för att angripa deras server, och loggning deras knapptryckningar och allt detta. Detta är precis vad det hackare gör just nu. Det är vad de gör i ekonomiska brott i synnerhet. När du kommer ned till de tekniska detaljerna, det är allt väldigt fiktiv. Men den faktiska kapacitet är alla helt riktiga.

  Har någon av de uppgifter som ringer sant för dig?

  En sak jag tyckte om det är att mängden arbete som läggs till de olika hacks-proportionaliteten i deras arbete mot payoff och allt detta-är lagom. Du har alltid detta problem i fiktion handlar med hackare: författarna göra det mesta långsökt, komplex och utarbeta tomter verkar så lätt som den triviala sådana. Du vet: "Hackaren satte sig vid tangentbordet och överförs $ 5.000.000 till det bankkonto i några få knapptryckningar." Larsson inte gjorde det. Den stora kapris i slutet av Män som hatar kvinnor, där hon drar alla pengar från bankkonton, skildras på exakt hur mycket arbete som skulle krävas för något som detta.

  Så på sätt och vis, förutspådde boken Vad är nu vanliga IT-brott?

  Ja-liknande med Wennerström. Vid ett tillfälle när hon plundring bankkonton, det beskrivs att det fanns programvara på Wennerström maskin, att när han kontrollerade sitt bank-konto eller bank aktivitet på nätet, skulle visa att det inte var något som äger rum-medan det i verkligheten, banken räkenskaperna är sparken.

  Boken förutspådde faktiskt, i detta avseende, något som pågår just nu. Bara under det senaste året, har hackare börjat använda programvara som, om du får det installerat på din dator, kommer inte bara att kunna ta över din Internetbank, men kommer också själva masken-det kommer att skriva om dina kontoutdrag i farten som man tittar på dem på din PC Detta för att dölja det faktum att överföringarna går ut från ditt bankkonto. Så det var faktiskt en riktigt trevlig förutsägelse av en teknik som faktiskt används med stor framgång just nu.

  "Nice" är ett ord för den. Hur är det sätt hon kan hålla koll på allas dator som hon är intresserad av? Är det ganska enkelt att dra bort?

  Det är den vanligaste typen av dataintrång för närvarande pågår. Det enklaste sättet är det gjort är att lura ett offer till att köra vad de kallar en Trojan. Hackaren kan se allt som du kan se på skärmen, samt göra saker som inte inbegriper skärmen och att du inte kan se. De kunde rota igenom dina filer och gå tillbaka ut genom din Internetanslutning för att göra annat dåliga saker.

  Och det är Hacking 101.

  Ja, det Hacking 101. Idag är det extremt organiserat och automatiserat. Hackare har nätverk av-i några fall-5 miljoner eller mer hackade datorer, hela världen att de kan styra antingen enskilt eller tillsammans. De är kallade botnets.

  Wow.

  De kunde ha alla datorer skura sina hårddiskar för finansiella data och skicka det. De kunde ha alla datorer samtidigt översvämma en webbplats med trafik i syfte att ta ner webbplatsen. Ett stort antal maskiner runt om i världen i hemlighet ägs av hackare på det här sättet just nu. Så det var fullt möjligt.

  Finns det något sätt jag kan ta reda på om min maskin i hemlighet ägs av hackare?

  Antivirusprogram kommer att fånga mycket av det, så småningom. Men kanske maskinen ägas lite en stund innan den upptäcker det.

  Så är den genomsnittliga personens maskin som ägs av tre olika hackare just nu?

  En hel del folk "är, ja. Det beror mycket på hur vaksam du att hålla din programvara uppdaterad. Har den senaste Windows-uppdateringar och patchar och med anit-virusprogram hjälper. Dessa attacker tenderar att gå för lågt hängande frukt. De kommer för kvantitet snarare än kvalitet. Om din säkerhet är OK, då är du mycket mindre sannolikt att vara offer, men det kan fortfarande hända.

  I boken är Salander framställs som en hacker och som en romantisk figur. Det är något väldigt "ensam skytt" om dessa karaktärer, är att din upplevelse?

  Nuförtiden är de flesta dataintrång vinstsyfte, men de har en extremt hög nivå av teknisk komplexitet. Det är mer som organiserad brottslighet än det är en tradition romantiska figur, som du beskrev det, och det är framförallt kommer ut i Östeuropa. Den subkultur som du såg under 80-talet och 90-talet, av tonåriga hackare se vad man kan göra, utforska och leka runt-som är mycket i bakgrunden nu. Det är inte alls lika mycket som att, som andel av de totala hacking.

  Är det farligt för ett barn att komma in i hacking nu? Farligare än det var i din tid?

  Farligt i form av åtal?

  Inte nödvändigtvis. Är du mer sannolikt att sugas in i en viss underjorden? Det är något väldigt vackert och oskyldigt om hacka du gjorde, där du vann radion tävlingen och fick bilen. Om det finns en stor organiserad brottslighet scen nu, inbillar jag mig att hacka idag har en mer olycksbådande aspekt.

  Om du är en hacker som visar talang, kunde man hamnar påtryckningar att engagera sig i den här sortens saker. Temptation är långt mer sannolikt än hot eller påtryckningar för att dra en hacker i detta. Du kan bara göra så mycket pengar så lätt och med så liten risk-särskilt i de östeuropeiska länderna, där de släpar i åtal dessa brott. Under många år har hackare i Ryssland och före detta sovjetstater varit verksamma med nära ostraffat-och beslutsfattande, i vissa fall, miljoner och åter miljoner dollar.

  Vad är en bok som beskriver vad det egentligen är att vara hacker?

  Kingpin av Kevin Poulsen, på grund av Crown i februari.

  Där ser du.

  Så vitt jag vet, det är den första boken som verkligen har tagit en närmare titt på historien om hackning, genom att berätta historien om en viss hacker som började som den romantiska bild-och likvideras hamnar i hela sofistikerade kriminella sak.

  Roman?

  Nej, det är en sann historia.

  Din memoar?

  Det är inte. Det handlar om en hacker vid namn Max Vision, som en gång var en vit hatt hacker mycket respekterad i dator-säkerhet värld för att använda hans kompetens att hjälpa människor att säkra sina nätverk. Han avslutade med att jag fick busted göra ett slags oskyldiga romantiska hacka, och medan han var i fängelse, träffade han allvarliga hardcore tjänstemän brottslingarna. Han mötte upp med dem när han kom ut, och har påbörjat en brottsvåg som fick honom 13 år i fängelse.

  Det låter riktigt bra. Och nu, om ni bär med mig, vill jag ställa ett par scenarier för dig och du kan säga om de skulle vara lätt, medium eller svårt att dra bort. Först: Att få fullständig tillgång till innehållet i en annan persons dator.

  Det beror på personen, men för det genomsnittliga målet, enkelt är det.

  Hävertera pengar ur en serie av skalbolag och överföra den till ett schweiziskt bankkonto.

  Hur mycket pengar?

  Några miljoner.

  Några miljoner? Um, medium.

  Avsides stänga av övervakningskameror i en bank.

  Det är långsökt, men då det är möjligt, det är medium till hård.

  Publicera dina egna budskap till världen på hemsidan för The New York Times webbplats.

  Enkel.

  Strålande din bild på Jumbotron på Yankee Stadium.

  Det är för specifika för att ge en korrekt bild, eftersom vi inte känner till konfigurationen av deras Jumbotron. Vi har sett upptåg där digitala skyltar har tagits över, det är en av de saker där träffa ett specifikt mål som Jumbotron på Yankee Stadium kan vara svårt eller rentav omöjligt, men om ditt mål är att träffa precis alla utsatta Jumbotron, då är det droppar ner till genomförbara och förmodligen medelhög svårighetsgrad.

  Stänga nordöstra elnätet.

  Svårt att omöjligt.

  Det är en lättnad. Fastställande av den Oscars.

  Du menar de är inte fast?

  Tja, om fastställande av dem till din egen smak.

  Jag förväntar mig att skulle vara svårt att helt omöjligt.

  Starta ett kärnvapen.

  Omöjligt.

  Jag var rädd att du skulle säga lätt.

  Så, så, så många lager av säkerhet är runt det.

  Pust!

  • Relaterat: Christopher Hitchens om Stieg Larsson (december 2009)

  Google Översätt för:Sökningar
  Videor
  E-post
  Telefonen
  Chatt
  Företaget
  Om Google ÖversättInaktivera snabböversättningSekretessHjälp  

 2. Profilbild

  Av goodway den 31 oktober 2010 Rapportera

  Jag gillar Google Translate!

  "Allt detta fick mig att tänka, heliga skit, kan hackare verkligen göra allt det här? "  

 3. Profilbild

  Av isildur1 den 31 oktober 2010 Rapportera

  men ladda ner denna dokumentären sjukt ! man blir nojig efter åt =/

  --------> http://tankaner.com/show.php?torrent_id=3577

   

 4. Profilbild

  Av pxl den 31 oktober 2010 Rapportera

  @isildur1:
  tl;dr  

 5. Profilbild

  Av isildur1 den 31 oktober 2010 Rapportera

  vad betyder tl;dr ?

  =)  

 6. Profilbild

  Av pxl den 1 november 2010 Rapportera

  Too long; didn't read.
  I övrigt så vore det nog bra om du inte länkade till torrents som innehåller rippade tv-dokumentärer.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Lord of the Rings blir TV-serie.. Fast ändå inte

filmmedia.se - 18 nov 2017 av Rabid i litteratur, tv, böcker m fl

Amazon Prime har köpt rättigheterna till Lord of The Rings och planerar en TV-serie. Fast det blir ändå inte riktigt LOTR. Jo, det finns en hake. Läs mer i FilmMedia.

8 Pusha

Markera texten

metaatem.net - 5 feb 2008 av murtlest i coolt, css, hack m fl

Markera texten på den här sidan. (Funkar endast i Firefox och Safari)

24 Pusha

Barnen flyttar ut på nätet

alltombarn.se - 10 sep 2009 av duraselka i teknik, kultur, samhälle

Den digitala revolutionen har slagit igenom bland de yngsta. Var femte 3-åring och varannan 5-åring använder internet.

28 Pusha

Upphovsrättschef kritiserar Google Books

e24.se - 12 sep 2009 av moin i internet, teknik, kultur

Chefen för USA:s upphovsrättsmyndighet riktar skarp kritik mot Googles stora digitaliseringsprojekt av böcker, som även kritiserats av svenska förlag.

15 Pusha

Kända svenska entreprenörsfiaskon genom tiderna

e24.se - 24 okt 2009 av koff i kultur, samhälle, teknik

Allt från en plastcykel, till ett försök att skapa något bättre än Tetrapak till Joost och en svensk iPhone-telefon.

27 Pusha

Sahlin tramsar om IPRED.

ravennasblogg.blogspot.com - 27 okt 2009 av sunurb01 i kultur, teknik, internet

–Ipred, telekomdirektivet och FRA hör alla ihop i någon mening. Det är allt det här tillsammans som skapat en berättigad oro. Jag är inte säker på att man vare ... Läs mer »

20 Pusha

Världens flygtrafik i ljusprickar för en dag.

youtube.com - 5 nov 2009 av Gosta i kultur, teknik, samhälle

Att det är många flygplan i luften samtidigt visste jag. Men att det är så många flygplan visste jag inte. Cool video som visar hur många flygplan som flyger samtidigt.

35 Pusha

Mona Lisa av moderkort

technabob.com - 12 nov 2009 av Robert i konst, kultur, teknik m fl

Leonardo Da Vincis målning "Mona Lisa" återskapad med moderkort.

40 Pusha

Voddler får in nya miljoner

dn.se - 16 nov 2009 av moin i kultur, livsstil, samhälle m fl

Företaget Voddler, som säljer en biotjänst via internet, stärker kassan med 35 miljoner kronor.

32 Pusha

Artister vinnare på fildelningen

dn.se - 12 dec 2009 av nilakavivat i skivbolag, fildelning, musik m fl

Trots den växande fildelningen mår den svenska musikbranschen utmärkt. Och artisterna tjänar bättre än någonsin enligt ett nytt forskningsprojekt. Men för skivbolagen går... Läs mer »

35 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter