Se sidan i fullversion.

Vad tycker du om Pushas ämnen?

blogg.pusha.se - 16 sep 2009 av i internet

Nu har det gått två veckor sedan vi lanserade "ämen" och vi vill mycket gärna höra vad du tycker om den nya funktionen. Bra, dåligt, konstigt, onödigt, något som fattas? Skriv en kommentar och berätta precis vad du tycker och hur du använder ämnen - eller kanske inte använder det.

31 Pusha

 1. Profilbild

  Av Joinsimon den 16 september 2009 Rapportera

  Kort och gott: Jag gillar ämnen.

  Däremot är det väldigt svårt se fler ämnen än de i toppbaren då bara nya ämnen visas. Det borde kunna gå att få en lista över alla ämnen som man kan sortera efter popularitet, aktivitet (antal postningar) osv. På det här sättet kan man lättare hitta nya ämnen än de som är satta i toppbaren.  

 2. Profilbild

  Av oscarkarlsten den 16 september 2009 Rapportera

  Ämnen känns nödvändigt och är riktigt bra. Håller dock med om att borde finnas listor över popularitet osv. Vore även bra om man kunde se vilka de X personerna som följer ett visst ämne är -- kanske även något som påminner om "lika" fast med ämnen?  

 3. Profilbild

  Av moin den 16 september 2009 Rapportera

  Det är alltid ett svårt samspel mellan att överbelasta en sida och göra den användarvänlig. Jag skulle sätta rullgardiner under ämnen. T.ex. Under Samhälle: politik, ekonomi, o.s.v., under Kultur: konst, teater, foto, o.s.v. Antal ämnen kan förkortas på det här viset, men ge större utbud. IMHO.  

 4. Profilbild

  Av Moroten den 16 september 2009 Rapportera

  Jag tycker det är bra med ämnen men jag tycker som de andra att det är svårt att hitta ämnen. Jag skulle vilja ha en liten sökruta där jag kan söka efter ämnen och lägga till dem som favoriter.  

 5. Profilbild

  Av Moroten den 16 september 2009 Rapportera

  ....en grej till.
  Nu finns det ju när man trycker på pilen till höger en liten meny med "nya ämnen". Jag tycker att det skulle vara grymt om det kunde ligga en liten meny under den där det stod ungefär "Ämnen för dig" eller "Ämnen du gillar" där det helt enkelt kunde komma upp ett antal olika ämnen beroende på vad man pushar.
  Om jag pushar mycket spelrelaterade grejer och kanske mycket mode så kunde ju era servrar känna av att jag gillar dessa ämnen och således tipsa om dem i den menyn.

  Hoppas att ni fattade vad jag menade. Kände att det blev lite rörigt där.  

 6. Profilbild

  Av Dildoman den 16 september 2009 Rapportera

  Precis! Svårt att leta fram ämnena. Annars känns det riktigt bra.
  Tycker nästa steg för utvecklingen borde vara ett system där man kan chatta/kontakta pushare emellan. Det är ofta jag känner att jag vill diskutera saker med andra om vad de tycker och så.  

 7. Profilbild

  Av Robert den 16 september 2009 Rapportera

  Suveränt! Den här typen av information av verkligen oerhört värdefull för oss. Fortsäta bomba på med alla tankar ni har, stora som små. Stort tack!  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 16 september 2009 Rapportera

  Ja verkligen toppen! Mycket bra tips här.

  @moin: Det du menar är alltså nån form av underkategorier?

  Jag kan berätta vad jag tycker och hur jag använder ämnen nu också:
  Det är tyvärr väldigt sällan jag går in i något speciellt ämne. Jag tycker fortfarande det är tillräckligt "lite" som hamnar på förstasidan så jag har inga problem att gå igenom allt där. Sen går jag även igen allt på vanliga "nytt" men det är nog mest för att jag är lite extra involverad i pusha, så där kanske jag hade kunnat tänka mig att gå in på ett ämne där jag är extra intresserad och kolla nytt.

  Sen tycker jag det är för jobbigt att bli medlem i varje ämne, jag är intresserad av så mycket, orkar inte gå med i alla pytteämnen jag är intresserad utav. Där vore det bra med den typ av funktion som @Moroten pratar om, att pusha snarare automatiskt håller reda på vilka ämnen jag verkar gilla, sen kan det såklart vara bra att kunna säga att "detta ämne vill jag absolut ha", lite som man kan säga att man vill ha allt en person postar genom att bli vän med den.

  Jag har inget problem med att posta men det är ofta jag vill posta nåt som det fortfarande saknas ämnen för, då måste jag posta först, sen skapa ämnet sen lägga till ämnet till länken, rätt mycket jobbigare process än när det bara var nyckelord. Och nu är ju jag extra noggrann, många struntar nog i att lägga till det "perfekta" ämnet om det inte redan är skapat.

  Det var lite av mina tankar just nu. Fortsätt ösa idéer och kommentarer över oss :D  

 9. Profilbild

  Av Barbaraxx den 16 september 2009 Rapportera

  Jag tycker det borde vara möjligt att bilda nya ämnen, i samma veva som man postar en länk. Tidigare har jag inte använt ämnena så mycket, men kommer mer och mer på smaken.  

 10. Profilbild

  Av claeslund den 17 september 2009 Rapportera

  Kan inte ämnena i ämnesraden ovan fungera lite som ett cloud?
  De populäraste ämnena är större medans de impopulära är mindre.

  Eller så kan man göra en snygg färgsättning från grönt till rött (från väsnter till höger) och när ett ämne är hett så flyttas det allt längre vänster ut till den gröna delen. Är det inte hett så flyttas det allt längre höger ut mot den röda delen.  

 11. Profilbild

  Av Robert den 17 september 2009 Rapportera

  @Barbaraxx: Jo, det måste det nog om man ska ha kvar nuvarande tänk med ämnen. Det var lite av problemet som @murtlest också snuddade vid.

  @claeslund: Intressanta idéer, men frågan är om det inte blir lite väl jobbigt med sådant i själva huvudnavigeringen. Men att på något sätt kunna lyfta fram vad som är hett är absolut något vi diskuterat.

  Ok, här är lite om hur jag använder ämnen:

  Precis som @murtlest är det väldigt sällan jag gå in i ett ämne. Även jag läser allt under Nytt. Som sagt, detta har väl att göra med att vi båda är involverade i Pusha.

  Jag tycker det känns krångligt att hitta ämnen, men å andra sidan tycker jag att den begränsade grupp "huvudämnen" man har från början är snudd på perfekt. Jag känner att jag inte behöver fler och det är sällan jag tycker att en länk behövs postas i mer än ett av dessa huvudämnen.

  Jag har just nu åtta ämnen på - alla standarämnen utom "Personligt". Hur ser det ut för er andra? Hur många ämnen har ni? Har ni lagt till eller tagit bort något?

  Fortsätta överösa oss med kritik - positiv som negativ...  

 12. Profilbild

  Av moin den 17 september 2009 Rapportera

  Antag att du är här första gången på Pusha och vill skumma snabbt i arkivet. Att söka på "design" kommer inte att ge alla relevanta resultat från arkivet. Däremot kommer en katalogisering att leda dig snabbt till det.
  Angående rubriker: vi tänker att ta bort "sport" och ersätta den med "teknik". Men vi tänker också att jonglera lite med ämnen. T.ex. under valtider att öppna speciellt rubrik, eller göra egna rubriker under OS, VM, o.s.v. D.v.s. intresseämnen kan vara olika under olika tider  

 13. Profilbild

  Av ADHD-JESUS den 17 september 2009 Rapportera

  Håller med ovan men då behövs det mer kategorier, för "design" liksom många andra fenomen förekommer inom så många områden. Förstår dock inte varför man samtidigt kan ha fritt valda ämnen, vilket antagligen skulle ge den exaktaste träff bilden.  

 14. Profilbild

  Av Robert den 18 september 2009 Rapportera

  Jag vet inte om jag riktigt hänger med här. Idag är alla ämnen helt fria på Pusha, vem som helst kan skapa ämnen, samt lägga till och ta bort ämnen från sin meny högst upp.

  Bör det vara på något annat sätt? Berätta gärna så utförligt som möjligt hur ni önskar det ska vara.  

 15. Profilbild

  Av ADHD-JESUS den 20 september 2009 Rapportera

  *rodnar* Tack för ditt överseende. Jag insåg inte att ni redan ordnat det precis som jag ville ha det.  

 16. Profilbild

  Av Robert den 22 september 2009 Rapportera

  @ADHD-JESUS: Ah, jag förstår. Trevligt att höra att Pusha redan funkar som du önskar.

  Kom igen med mer feedback nu, pushare! :)  

 17. Profilbild

  Av itsame den 26 oktober 2009 Rapportera

  Här är en sak.. Skapar man ett ämne blir man frågad efter att föra in en beskrivning. Väl och bra men hur får man se den beskrivningen efteråt? Den kan ju vara till hjälp för at välja vilka ämnen man ska hänga sig på...  

 18. Profilbild

  Av Robert den 26 oktober 2009 Rapportera

  @itsame: I dagsläget används den bara i metabeskrivningen för sökmotorer, men tanken var att på sikt lägga till den synlig i varje ämne och att vem som heslt kan redigera den (typ som Wikipedia). Men nu har vi tänkt om lite vad det gäller ämnen, så beskrivningen kommer antagligen försvinna helt så småningom.

  Som vanligt är vi alltid intresserade av att höra era tankar kring ämnen med mera, så fortsätt kommentera och tyck till så mycket ni orkar :)  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Hjälp oss bygga nya Pusha

blogg.pusha.se - 4 feb 2010 av Robert i pusha, webbdesign, internet m fl

För att gå vidare med nästa stora steg för Pusha behöver vi din åsikt, kära pushare.

59 Pusha

IT-tjänster med sänkt skatt

voter.se - 7 feb 2010 av Gosta i kultur, teknik, samhälle m fl

Vad tycker du om förslaget att IT-tjänster ska utvecklas till hushållsnära tjänster?

20 Pusha

Kan Google Buzz slå ut Facebook?

voter.se - 10 feb 2010 av Gosta i google buzz, livsstil, teknik m fl

Med Googles krigföring inom sociala media försöker de slå ut både Facebook och Twitter med Google Buzz. Men tror du att de lyckas?

37 Pusha

Vill du starta en blogg för att tjäna pengar?

blogg.tkj.se - 12 feb 2010 av tkj i bloggar, teknik, internet

En vanlig fråga jag får: Jag vill starta en blogg för att tjäna pengar, hur gör jag?! Här ger jag svar på det.

28 Pusha

Pwnd: Länkbytare som spammar hela svenska webben

lindqvist.com - 15 feb 2010 av Nikkelin i seo, spam, internet

Aliaset Erik Svensson har i dagarna spammat hela svenska webben med länkbytesförfrågningar i en nära nog oefterhärmlig omfattning. En snabb fråga på Twitter visar att omf... Läs mer »

7 Pusha

Voddler skriver på med Sandrew

idg.se - 17 feb 2010 av moin i voddler, livsstil, kultur m fl

Svenska Sandrew Metronomes filmer görs tillgängliga i filmtjänsten Voddler.

33 Pusha

Se Tiger Woods presskonferens live på YouTube

feber.se - 19 feb 2010 av Robert i tiger woods, golf, youtube m fl

I dag klockan 17.00 svensk tid sänder YouTube Tiger Woods presskonferens live.

9 Pusha

Dagarna räknade för fastpris på bredband

webb.feber.se - 23 feb 2010 av willew i bredband, internet, cp

Verkar väl rätt dumt?

35 Pusha

30+ klockrena logotyper på Logopond

pierreorsander.com - 25 feb 2010 av iPierre i design, internet

För livet som en designer kan det ofta vara väldigt jobbigt att komma på en bra ide till en logotyp. När man väl lyckas dock, då är man väldigt stolt. Här har jag gått ig... Läs mer »

6 Pusha

Ligger Microsoft bakom Googlegranskningen?

idg.se - 1 mar 2010 av Web_biz i windows, sökord, microsoft m fl

Google anklagar Microsoft för att i hemlighet ligga bakom bland andra EU-kommissionens granskning av sökjätten.

6 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter