Se sidan i fullversion.

Vad tycker du om Pushas ämnen?

blogg.pusha.se - 16 sep 2009 av i internet

Nu har det gått två veckor sedan vi lanserade "ämen" och vi vill mycket gärna höra vad du tycker om den nya funktionen. Bra, dåligt, konstigt, onödigt, något som fattas? Skriv en kommentar och berätta precis vad du tycker och hur du använder ämnen - eller kanske inte använder det.

31 Pusha

 1. Profilbild

  Av Joinsimon den 16 september 2009 Rapportera

  Kort och gott: Jag gillar ämnen.

  Däremot är det väldigt svårt se fler ämnen än de i toppbaren då bara nya ämnen visas. Det borde kunna gå att få en lista över alla ämnen som man kan sortera efter popularitet, aktivitet (antal postningar) osv. På det här sättet kan man lättare hitta nya ämnen än de som är satta i toppbaren.  

 2. Profilbild

  Av oscarkarlsten den 16 september 2009 Rapportera

  Ämnen känns nödvändigt och är riktigt bra. Håller dock med om att borde finnas listor över popularitet osv. Vore även bra om man kunde se vilka de X personerna som följer ett visst ämne är -- kanske även något som påminner om "lika" fast med ämnen?  

 3. Profilbild

  Av moin den 16 september 2009 Rapportera

  Det är alltid ett svårt samspel mellan att överbelasta en sida och göra den användarvänlig. Jag skulle sätta rullgardiner under ämnen. T.ex. Under Samhälle: politik, ekonomi, o.s.v., under Kultur: konst, teater, foto, o.s.v. Antal ämnen kan förkortas på det här viset, men ge större utbud. IMHO.  

 4. Profilbild

  Av Moroten den 16 september 2009 Rapportera

  Jag tycker det är bra med ämnen men jag tycker som de andra att det är svårt att hitta ämnen. Jag skulle vilja ha en liten sökruta där jag kan söka efter ämnen och lägga till dem som favoriter.  

 5. Profilbild

  Av Moroten den 16 september 2009 Rapportera

  ....en grej till.
  Nu finns det ju när man trycker på pilen till höger en liten meny med "nya ämnen". Jag tycker att det skulle vara grymt om det kunde ligga en liten meny under den där det stod ungefär "Ämnen för dig" eller "Ämnen du gillar" där det helt enkelt kunde komma upp ett antal olika ämnen beroende på vad man pushar.
  Om jag pushar mycket spelrelaterade grejer och kanske mycket mode så kunde ju era servrar känna av att jag gillar dessa ämnen och således tipsa om dem i den menyn.

  Hoppas att ni fattade vad jag menade. Kände att det blev lite rörigt där.  

 6. Profilbild

  Av Dildoman den 16 september 2009 Rapportera

  Precis! Svårt att leta fram ämnena. Annars känns det riktigt bra.
  Tycker nästa steg för utvecklingen borde vara ett system där man kan chatta/kontakta pushare emellan. Det är ofta jag känner att jag vill diskutera saker med andra om vad de tycker och så.  

 7. Profilbild

  Av Robert den 16 september 2009 Rapportera

  Suveränt! Den här typen av information av verkligen oerhört värdefull för oss. Fortsäta bomba på med alla tankar ni har, stora som små. Stort tack!  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 16 september 2009 Rapportera

  Ja verkligen toppen! Mycket bra tips här.

  @moin: Det du menar är alltså nån form av underkategorier?

  Jag kan berätta vad jag tycker och hur jag använder ämnen nu också:
  Det är tyvärr väldigt sällan jag går in i något speciellt ämne. Jag tycker fortfarande det är tillräckligt "lite" som hamnar på förstasidan så jag har inga problem att gå igenom allt där. Sen går jag även igen allt på vanliga "nytt" men det är nog mest för att jag är lite extra involverad i pusha, så där kanske jag hade kunnat tänka mig att gå in på ett ämne där jag är extra intresserad och kolla nytt.

  Sen tycker jag det är för jobbigt att bli medlem i varje ämne, jag är intresserad av så mycket, orkar inte gå med i alla pytteämnen jag är intresserad utav. Där vore det bra med den typ av funktion som @Moroten pratar om, att pusha snarare automatiskt håller reda på vilka ämnen jag verkar gilla, sen kan det såklart vara bra att kunna säga att "detta ämne vill jag absolut ha", lite som man kan säga att man vill ha allt en person postar genom att bli vän med den.

  Jag har inget problem med att posta men det är ofta jag vill posta nåt som det fortfarande saknas ämnen för, då måste jag posta först, sen skapa ämnet sen lägga till ämnet till länken, rätt mycket jobbigare process än när det bara var nyckelord. Och nu är ju jag extra noggrann, många struntar nog i att lägga till det "perfekta" ämnet om det inte redan är skapat.

  Det var lite av mina tankar just nu. Fortsätt ösa idéer och kommentarer över oss :D  

 9. Profilbild

  Av Barbaraxx den 16 september 2009 Rapportera

  Jag tycker det borde vara möjligt att bilda nya ämnen, i samma veva som man postar en länk. Tidigare har jag inte använt ämnena så mycket, men kommer mer och mer på smaken.  

 10. Profilbild

  Av claeslund den 17 september 2009 Rapportera

  Kan inte ämnena i ämnesraden ovan fungera lite som ett cloud?
  De populäraste ämnena är större medans de impopulära är mindre.

  Eller så kan man göra en snygg färgsättning från grönt till rött (från väsnter till höger) och när ett ämne är hett så flyttas det allt längre vänster ut till den gröna delen. Är det inte hett så flyttas det allt längre höger ut mot den röda delen.  

 11. Profilbild

  Av Robert den 17 september 2009 Rapportera

  @Barbaraxx: Jo, det måste det nog om man ska ha kvar nuvarande tänk med ämnen. Det var lite av problemet som @murtlest också snuddade vid.

  @claeslund: Intressanta idéer, men frågan är om det inte blir lite väl jobbigt med sådant i själva huvudnavigeringen. Men att på något sätt kunna lyfta fram vad som är hett är absolut något vi diskuterat.

  Ok, här är lite om hur jag använder ämnen:

  Precis som @murtlest är det väldigt sällan jag gå in i ett ämne. Även jag läser allt under Nytt. Som sagt, detta har väl att göra med att vi båda är involverade i Pusha.

  Jag tycker det känns krångligt att hitta ämnen, men å andra sidan tycker jag att den begränsade grupp "huvudämnen" man har från början är snudd på perfekt. Jag känner att jag inte behöver fler och det är sällan jag tycker att en länk behövs postas i mer än ett av dessa huvudämnen.

  Jag har just nu åtta ämnen på - alla standarämnen utom "Personligt". Hur ser det ut för er andra? Hur många ämnen har ni? Har ni lagt till eller tagit bort något?

  Fortsätta överösa oss med kritik - positiv som negativ...  

 12. Profilbild

  Av moin den 17 september 2009 Rapportera

  Antag att du är här första gången på Pusha och vill skumma snabbt i arkivet. Att söka på "design" kommer inte att ge alla relevanta resultat från arkivet. Däremot kommer en katalogisering att leda dig snabbt till det.
  Angående rubriker: vi tänker att ta bort "sport" och ersätta den med "teknik". Men vi tänker också att jonglera lite med ämnen. T.ex. under valtider att öppna speciellt rubrik, eller göra egna rubriker under OS, VM, o.s.v. D.v.s. intresseämnen kan vara olika under olika tider  

 13. Profilbild

  Av ADHD-JESUS den 17 september 2009 Rapportera

  Håller med ovan men då behövs det mer kategorier, för "design" liksom många andra fenomen förekommer inom så många områden. Förstår dock inte varför man samtidigt kan ha fritt valda ämnen, vilket antagligen skulle ge den exaktaste träff bilden.  

 14. Profilbild

  Av Robert den 18 september 2009 Rapportera

  Jag vet inte om jag riktigt hänger med här. Idag är alla ämnen helt fria på Pusha, vem som helst kan skapa ämnen, samt lägga till och ta bort ämnen från sin meny högst upp.

  Bör det vara på något annat sätt? Berätta gärna så utförligt som möjligt hur ni önskar det ska vara.  

 15. Profilbild

  Av ADHD-JESUS den 20 september 2009 Rapportera

  *rodnar* Tack för ditt överseende. Jag insåg inte att ni redan ordnat det precis som jag ville ha det.  

 16. Profilbild

  Av Robert den 22 september 2009 Rapportera

  @ADHD-JESUS: Ah, jag förstår. Trevligt att höra att Pusha redan funkar som du önskar.

  Kom igen med mer feedback nu, pushare! :)  

 17. Profilbild

  Av itsame den 26 oktober 2009 Rapportera

  Här är en sak.. Skapar man ett ämne blir man frågad efter att föra in en beskrivning. Väl och bra men hur får man se den beskrivningen efteråt? Den kan ju vara till hjälp för at välja vilka ämnen man ska hänga sig på...  

 18. Profilbild

  Av Robert den 26 oktober 2009 Rapportera

  @itsame: I dagsläget används den bara i metabeskrivningen för sökmotorer, men tanken var att på sikt lägga till den synlig i varje ämne och att vem som heslt kan redigera den (typ som Wikipedia). Men nu har vi tänkt om lite vad det gäller ämnen, så beskrivningen kommer antagligen försvinna helt så småningom.

  Som vanligt är vi alltid intresserade av att höra era tankar kring ämnen med mera, så fortsätt kommentera och tyck till så mycket ni orkar :)  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Kolla hur populär en sida är med Alexa

alexa.com - 1 sep 2009 av Thunde i internet, teknik, samhälle

Den 31 december 2006 låg pusha på plats 90 000, Idag ligger pusha på plats 31, 768

22 Pusha

Twingly Channels - så här ser det ut

blog.twingly.com - 2 sep 2009 av Robert i internet

I sin officiella blogg han nu Twingly postat bilder och info om sin kommande tjänst.

7 Pusha

Snälla förstör inte Spotify!

rickyryden.se - 4 sep 2009 av rickyryden i webbtjänster, internet, teknik

Snälla stå ut med reklamen så att vi får ha kvar denna underbara tjänst. Förstör inte Spotify genom att ta bort reklam och bygga program för att spela in låtar. Ni skrämm... Läs mer »

38 Pusha

FAIL: GGF utslängda från börsen

blogg.tkj.se - 9 sep 2009 av tkj i internet

Det blir svårt att få ihop 30 miljoner till The Pirate Bay-köpet om man inte får sälja aktier längre... ;)

18 Pusha

Facebook låter dig tagga vänner

blog.facebook.com - 11 sep 2009 av Robert i internet

På Facebook kan du nu länka till vänner med @, precis som på Pusha och Twitter.

19 Pusha

Twitter is the shit!

mjukvara.se - 13 sep 2009 av Christian i internet, teknik

Twitter är en riktigt cool tjänst. Inte varit såhär upphetsad över en webtjänst sedan jag upptäckte wordpress för några år sedan. Så för er som ännu är oskulder i mikrobl... Läs mer »

20 Pusha

Jurister: Därför kan FRA-lagen vara olaglig

dn.se - 16 sep 2009 av moin i internet, kultur, samhälle

Jurister ifrågasätter om övervakningen av medborgarna är förenlig med de mänskliga rättigheterna. Regeringens ändringsförslag innehåller förbättringar men är inte tillräc... Läs mer »

28 Pusha

Kul verktyg för att hitta domännamn

se - 17 sep 2009 av Robert i internet

.SE har lanserat en rolig tjänst för den som söker .se-domännamn.

28 Pusha

Skypgrundarna bestulna på och går till domstol

svd.se - 19 sep 2009 av matsrg i samhälle, teknik, internet

Ip-företaget Skypes grundare går till domstol och anklagar flera IT-företag för stölder av teknik- och företagshemligheter. Niklas Zennström och Janus Friis stämde i fred... Läs mer »

23 Pusha

Microsoft smygvisar webbversion av Office

dn.se - 22 sep 2009 av moin i internet, teknik, samhälle

Det är programmen Word, Powerpoint, Excel och Onenote som nu börjar testas i webbaserade versioner .

25 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter