Se sidan i fullversion.

Hur många har tjänat pengar på Adsense?

sovrat.se - 24 jan 2007 av i adsense, google, medlem m fl

Japp, ni har hört talas om att man kan tjäna annonspengar som "webbpublicist". Men nu undrar jag om det verkligen fungerar. Hur många av er som e medlemmar här (lr ngn annanstans) har tjänat pengar? Isåfall, hur mycket?

4 Pusha

 1. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 24 januari 2007 Rapportera

  Japp, jag har åtminstone tjänat pengar för ett klick så jag tror det fungerar bra. En grej jag saknar är dock möjligheten att lägga till en "kanal" i Adsense som är kopplat till Sovrat. Så att man får bättre koll på vilka pengar som kommer här ifrån. Antar att det inte går eftersom man inte kan redigera själva Adsense koden.  

 2. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 24 januari 2007 Rapportera

  Marima: Just i denna posten hittade jag en Google annons som jag blev väldigt intresserad av att läsa. Det var en tjänst som erbjuder vinstdelning. Killen som driver den hade dessutom ett nästan identiskt namn som jag, vilket inte är vanligt. Ja dessa sammanträffanden...

  Hur som helst kan du ju kolla efter i ditt Adsense-konto ifall mitt klick genererade några pengar åt dig.  

 3. Profilbild

  Av DiNer0 den 24 januari 2007 Rapportera

  Faktum är att jag inte förstår att det inte blir fler klick än vad det blir. Är alla allergiska mot att kolla in reklamlänkar? Vad gör ett klick om något ser intressant ut? Ge mig gärna feedback på detta...  

 4. Profilbild

  Av marima den 24 januari 2007 Rapportera

  CodeOdyssey- jag har inte aktiverat ett sånt konto, ville höra mig för först!

  DiNer0- Jag tror att "pop-up allergin" sitter kvar, från förr när blinkande reklamskyltar förstörde ens tillvaro på nätet ^^ Man är inte så glad för att klicka på reklam/annonser om man inte råkar vara intresserad eller tycka att reklamen i sig verkar rolig/intressant.  

 5. Profilbild

  Av murtlest den 24 januari 2007 Rapportera

  Jag har tjänat lite drygt $200 på ett år. Inte direkt så man kan leva på det men ändå ett välkommet tillskott.

  Man blir ju reklamblind efter ett tag, jag ser inte adsense-reklamen öht. Idén med adsense är ju bra, man får reklam om sånt man är intresserad av, men den träffar sällan helt rätt. Eller det kanske snarare är så att de som gör reklam inte har något att erbjuda som man verkligen vill ha.  

 6. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  Marima - Ok, jag läste din text lite väl snabbt så jag missuppfattade.

  murlest - Är det du som driver Sovrat? Eller är du bara en väldigt flitig användare?

  Håller verkligen med dig angående annonserna, man blir väldigt blind för dem. Man vet ju liksom redan hur man hittar den infon man vill ha på nätet. Och då blir annonserna lite som lotto. Men ju mer användare som dras till Sovrat desto bättre utdelning kommer det ju bli.

  Ska mig själv ge mig in i en ganska stor Adwords kampanj så då blir det intressant att se det hela från andra sidan.  

 7. Profilbild

  Av murtlest den 25 januari 2007 Rapportera

  Jo då det är jag, hehe.

  Ja just nu är det nog svårt att tjäna stora pengar genom att bara lägga in sitt id på sovrat. Det går iofs om man postar videos och sedan diggar/redditare/stumblar videon på sovrat men det är ju lite bakvänt. Men i och med att användningen ökar så blir det förhoppningsvis bättre och bättre. Sidorna på sovrat får dessutom ganska många träffar från sökmotorer o.s.v. under lång tid efter att länken postats, och många bäcker små.

  Jag har också funderat på att testa AdWords, det skulle vara mycket intressant. Du får skriva en recension eller något om det, det finns mycket att läsa om adsense men inte så mycket om adwords.  

 8. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  Hehe, tänkte det. Gillar verkligen Sovrat, mycket på grund av att det var den första svenska sajten i genren som jag provade på. Det är lustigt att man oftast fastnar på den man testar först. Sen är det kul för den är annolunda och inte bygger åp det vanliga Pligg-systemet (hur stavas det?).

  Jag har dock lite synpunkter. Först så går det inte kommentera inläggen i bloggen, så man vet inte hur man ska komma med synpunkter och ideer. Går ju alltid att maila, men det är kul när det blir en offentlig debatt om det. Nu gick det upp ett ljus för mig dock, kommentarerna i Sovrat fungerar ju alldeles utmärkt ;)

  Men nu verkar dock det felet som jag sett fungera. Ibland när jag klickade på länkar från RSS läsaren så blev urlerna fel. Typ bara ett frågetecken efter domännamnet.

  Jag har också sett att Sovrat växer i trafikmängd. Det är ett riktigt berg runt tiden när ni lanserade vinstdelningen om man kollar på Alexa.com. Och bra mycket högre en Digga.se och de andra.

  Ja ja, keep up the good work! Ser fram emot hur sajten kommer utvecklas. Några nya funktioner på gång?

  Jag ska återkomma med en recension senare i vår när jag har provat på Adwords.  

 9. Profilbild

  Av DiNer0 den 25 januari 2007 Rapportera

  Själv var jag rätt mycket på Buzz innan, men Sovrat känns mer vuxen på nåt sätt. Kan inte riktigt sätta fingret på det, men det känns bättre här :)  

 10. Profilbild

  Av marima den 25 januari 2007 Rapportera

  Jag har som sagt inte varit medlem här sålänge, därför vet jag inte om nivån är vuxen lr mindre vuxen här. Det vore skönt och slippa småbarns sajterna/communitys

  Murltest- när startade du/ni denna sajt? Hur många medlemmar? Ska kolla er trafik på Alexa, men du har kanske mer precisa siffror?  

 11. Profilbild

  Av murtlest den 25 januari 2007 Rapportera

  Kul att ni gillar sidan. Extra kul att man kan fånga folk från buzz som annars har en väldigt trogen besökarkrets (känns det som iaf?). Just nu är det kanske inte så jättestora skillnader mot Pligg men det kommer bli.

  Det är lite nya funktioner på gång men jag har så mycket att göra just nu så det kommer nog först nästa vecka. När jag postar ett inlägg på sovrat-bloggen brukar jag länka till det här så tanken är att kommentarerna ska hamna här. Bloggen använder blogger-systemet och jag gillar inte dess sett att hantera kommentarer riktigt.

  Jag ska se över RSSen, vet inte alls vad som kan ha blivit fel där.

  Ja trafiken ökar stabilt även om det svänger ganska kraftigt. Tror vi har ca 400 unika svenska besökare om dagen. Tyvärr är det ju få som väljer att bli medlemmar, vi är snart 200 medlemmar tror jag.

  Vi startade 24 juli 2006. Så det var väl halvårsdag igår?

  Kul att ni tycker sidan känns vuxnare, det har varit lite av tanken framförallt i designen.

  Välkommen till Sovrat förresten marima, och tack till Diner0 och CodeOdyssey för ert trogna användande.  

 12. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  DiNerO: Håller med - den enkla och stilrena designen på Sovrat gör nog att det inte blir en fjortismagnet. Inte för att jag har nåt direkt emot åldersspridning.

  Marima - Kan rekommendera denna länken där det finns en mp3-intervju med Martin (aka murlest). Den kan nog ge dig svar på de flesta frågor.

  http://www.whatsnext.se/?p=20  

 13. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  Oj, du hann posta medan jag skrev det sista inlägget.. Där fick vi svar från mannen själv.

  Ok fattar idéen med kommentarerna i Sovrat, funkar ju jättebra.

  Rss-grejen är konstig. Verkar bara bli så ibland (använder Thunderbird).  

 14. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  När vi ändå håller på att spåna på ideer.. Undrar ifall inte en ny kategori "Natur" skulle vara trevligt? Själv älskar jag naturfilmer och tycker de inte riktigt passar in under Vetenskap där de flesta verkar posta dem nu. Men det kanske är tänkt att det ska vara väldigt få kategorier?  

 15. Profilbild

  Av DiNer0 den 25 januari 2007 Rapportera

  CodeOdyssey: Precis min åsikt (Om Naturkategori) - har faktiskt mailat om detta innan så det var ju kul att jag har en till på min sida :)  

 16. Profilbild

  Av CodeOdyssey den 25 januari 2007 Rapportera

  Ja du har postat många intressanta naturfilmer, det uppskattas. Med en naturkategori skulle Sovrat kunna få ett unikt inslag. Det har jag inte sett på de andra motsvarande sajterna i Sverige.  

 17. Profilbild

  Av marima den 25 januari 2007 Rapportera

  Jadu Martin, det var en bra intervju, ärlig och avslappnad. Me like ^^ Kan inte säga detsamma om momail-grundarens intervju :p Ska posta den som länk strax ;)  

 18. Profilbild

  Av rampante den 25 januari 2007 Rapportera

  Jag får väl in drygt 100 USD per månad på mina olika siter. Inte mycket av det kommer från Sovrat tyvärr, men däremot från bloggar av olika inriktning. Finns en del rätt intressanta verktyg som är påväg åt rätt håll, som jag alltid tipsar om här oxå, för att dela med mig. Kika på mina postningar här på sovrat. Finns en del metodik och annat att följa för att få ett vettigt flöde!
  Fler tips och idéer är givetvis alltid välkommet!  

 19. Profilbild

  Av rampante den 25 januari 2007 Rapportera

  Apropå RSS och Blogger så är det en gåta för mig hur man ska få det att funka - givetvis tacksam för svar!!!  

 20. Profilbild

  Av murtlest den 25 januari 2007 Rapportera

  Jag ska verkligen överväga att införa en Natur-kategori, det verkar efterfrågat. Annars är ju tanken att hålla kategorierna så få och breda som möjligt. Men det saknas ju faktiskt en kategori som kan täcka in natur-länkar.

  Marima: Tack så mycket, jag var lite nervös vilket antagligen hördes. Men försökte vara ärlig och realistisk.

  Angående Adsense Kanaler: Tyvärr verkar adsense hantera kanaler på ett lite märkligt sätt, det räcker inte att hitta på ett kanalnamn och lägga till det i koden utan man måste först skapa en kanal som får ett id och sedan lägga in det i koden. Därför lät jag bli att lägga till den funktionaliteten på sovrat eftersom man skulle behöva gå in och leta efter sitt kanalid i exempelkod. Kanske finns det nåt sätt att kringgå detta?  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Tjäna pengar på Sovrat

sovrat.blogspot.com - 29 dec 2006 av martin i adsense, google, sovrat m fl

Idag har vi infört något som vi kallar vinstdelning på Sovrat. Det innebär att du är med och delar på sidans vinster.

19 Pusha

Den stora AdSense-bluffen

adsensebluffen.wordpress.com - 17 mar 2011 av U-Nas i pengar, google, lurendrejeri m fl

Google kör med fula metoder för att bli av med olönsamma kunder i annonseringsprogrammet Ad-Sense. Jag blev själv drabbad härom dagen och har inte förrän nu förstått att ... Läs mer »

35 Pusha

Driv gratis trafik till din sida = mer pengar!!!

webmastermoney.blogspot.com - 25 jan 2007 av rampante i adsense, annons, pengar m fl

Genom en (ej ny, men här ordentligt förklarad) teknik kan du enkelt på mindre än 10 minuter få igång ett automatiserat ökad trafik till din sida, blogg eller tjänst.

14 Pusha

Köp en 14-åring på Tradera

simonlog.com - 5 mar 2007 av SimOnline i adsense, google, humor m fl

Tradera borde kanske se över sin annonsering.

17 Pusha

Adsense annonsenheter blir mindre klickbara

webmastern.se - 14 nov 2007 av webmastern i adsense, annonser, annonsering m fl

Adsense ändrar var du kan klicka i sina annonser. Kommer publicisterna att förlora pengar? Vinnare är annonsörerna.

20 Pusha

Google mäter inflation i realtid

seosverige.se - 13 okt 2010 av SEOFredrik i pengar, ekonomi, inflation m fl

Det traditionella sättet att ta fram konsumentprisindex bygger på rapportering i flera steg. Google menar att det finns snabbare sätt och håller på att utveckla ett sådan... Läs mer »

4 Pusha

Google ger tillbaka

google.com - 15 dec 2011 av Robert i internet, välgörenhet, ekonomi m fl

I år har Google skänkt mer än 100 miljoner dollar till olika organisationer världen över.

17 Pusha

Next generation Google Earth

flixya.com - 22 jan 2008 av rampante i adsense, earth, generation m fl

Nästa generation av Google earth kanske inte är något att sträva eller längta efter trots allt

22 Pusha

Google Adsense kräver nu Sekretesspolicy

seotaktik.com - 23 mar 2008 av hans99 i adsense, annonsering, google

Ändrade regler för Adsense innebär att du måste ha en sekretesspolicy för att inte bryta mot reglerna. Här hittar du all information och det du behöver. Gör din sekretess... Läs mer »

22 Pusha

Google avslöjar intäktsfördelningen för Adsense

adsense.blogspot.com - 24 maj 2010 av kers i google, annonsering, teknik m fl

I ett drag av plötsligt transparens så avslöjar Google oväntat hur stor del av Adsense-intäkterna som fördelas mellan webbplatsägare och stora G

30 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter