Se sidan i fullversion.

Twitter is the shit!

mjukvara.se - 13 sep 2009 av i internet, teknik

Twitter är en riktigt cool tjänst. Inte varit såhär upphetsad över en webtjänst sedan jag upptäckte wordpress för några år sedan. Så för er som ännu är oskulder i mikrobloggande finner ni här en kom igång guide för Twitter och några exempel på kända svenskar som twittrar!

20 Pusha

 1. Profilbild

  Av U-Nas den 14 september 2009 Rapportera

  Jag är tveksam till Twitter. Du hade en jättebra artikel där, och jag lärde mig nog ett och annat om hur det fungerar och så.. Men min fråga är om det twitter gör inte är exakt vad status-grejen gör på facebook?
  Vad som intresserar mig minst av allt är att sitta på ett fik, ta upp mobilen och låta alla mina vänner veta att jag dricker en stor cappuccino. De som är där ser ju det, och de som inte är har inte med det att göra eftersom de inte är på fiket.

  Jag låter bitter som fasen, och det är inte meningen. Jag vill bara få reda på vad som driver folk till att hela tiden uppdatera sin facebookstatus/twitter.  

 2. Profilbild

  Av murtlest den 14 september 2009 Rapportera

  Det finns ingen betydande teknisk skillnad mellan twitter och facebooks statusmeddelanden. Det är nog mest en social skillnad. På facebook har det av någon anledning blivit så att man endast lägger till vänner som man känner från "verkligheten" sedan innan. På twitter däremot följar man nästan enbart personer man inte känner irl. Och främst följer man folk som på nåt sätt är mer eller mindre kända (kanske bara kända inom sitt pytteområde där de verkar men ändå).

  Men jag håller med, grundidén med twitter är rätt idiotisk.  

 3. Profilbild

  Av Christian den 14 september 2009 Rapportera

  Ove
  Jag tycker inte alls dina åsikter om Twitter är konstiga. Twitter är rätt geekigt och incentuöst. Alla som jobbar med kommunikation i Sverige är med på twitter, vanliga människor saknas nog rätt mkt.

  Visst, man använder twitter som statusuppdatering, precis som du beskriver. Personligen använder jag det som kommunikation, dvs det är ett samtal med två människor. Jag tror inte de flesta av de som följer mig är intresserad av vad jag åt till Frukost ;-)

  Jag upplever ockå Twitter som öppnar, det är bara att sätta igång och prenumera på de människor som intresserar en, det funkar inte riktigt så på Facebook där man blir "vänner". Jag kan också lättare lära känna männiksor då jag kan följa vad som intresserar dem och vad pratar om. Detta skiljer sig Twitter väldigt mkt i kontra facebook. Jag upplever inte all denna kommunikationen på Facebook

  Jag tycker Facebook är rätt ointressant men Twitter är jag sjukligt svag för och tycker att det är roligt  

 4. Profilbild

  Av irony den 14 september 2009 Rapportera

  När man har roliga intressanta saker att skriva om har man inte tid att sitta och Twittra, däremot när man käkar lunch eller allmänt har det tråkigt då kan man uppdatera sin status osv. Detta är anledningen till att Twitter har 40% ointressant pladder (enligt mig), eller så kan man lyssna på våra kloka vänner Jemaine och Bret från Flight of the Conchords som uttrycker detta dilemma ganska bra ;-)

  A catch 22 type dilemna has struck kiwi band Flight of The Conchords in relation to updating the band news on their website. Members of the band (Jemaine and Bret) have noticed that whenever there are doing things that could be reported on the website, they are too busy to update the website. In addition, whenever the band members have some spare time in which they could update the website, there is usually, as one member put it "nothing going on". As a direct result of this problem The Conchords may resort to manufacturing news stories about themselves to bolster news items in less busy times.
   

 5. Profilbild

  Av irony den 14 september 2009 Rapportera

  BTW: http://twitter.istheshit.net/  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Checklista inför release av en sajt

tekniken.nu - 11 dec 2009 av irony i teknik, internet

En praktisk lista med saker man inte ska glömma när man släpper en ny webbplats skriven av en utvecklare på Iteam

6 Pusha

Top 10 bästa geek filmerna för en hemmakväll

mashable.com - 21 dec 2009 av nilakavivat i film, teknik, internet m fl

Mashable har listat de tio bästa geek filmerna som man kan ta tillfället att titta på nu när det är jullov. På listan återinns bl a Pirates of Silicon Valley, Office Spac... Läs mer »

28 Pusha

I'm on a Mac!

mac.feber.se - 29 dec 2009 av rickyryden i mac, iphone, apple m fl

Mac-nördig hiphop. I'm on a boat med Lonely Island är en av årets roligaste låtar, och nu är det några som har gjort om den.

10 Pusha

00-talets strider om upphovsrätten

dn.se - 31 dec 2009 av matsrg i livsstil, samhälle, kultur m fl

0-talet blev klimatkrisens, platt-tevens och kriget mot terrorismens decennium. Och upphovsrättens. Mångas förhoppning var nog att fred skulle slutas mellan pirater och r... Läs mer »

20 Pusha

Hur du viker origami - Polar Origami

pem.org - 14 jan 2010 av Gosta i origami, teknik, humor m fl

Hemsida som guidar dig till att vika olika polardjur i papper. Finns även en länk till att kunna vika andra djur.

25 Pusha

Bekräftat: Apple Event 27 januari

brinkenfeldtit.se - 18 jan 2010 av sebbri i islate, dator, apple m fl

Ryktena har nu blivit sanning! Det är bekräftat att Apple kommer hålla ett event den 27 januari och inbjudan vittnar om att vi kommer få se något vi aldrig tidigare sett.... Läs mer »

25 Pusha

Google Street View till Sverige

computersweden.idg.se - 20 jan 2010 av Web_biz i google, teknik, samhälle m fl

I morgon släpper Google sin karttjänst Street View för svenska städer, enligt uppgifter till Computer Sweden.

39 Pusha

Twitter tappar mark

idg.se - 22 jan 2010 av Web_biz i ruby on rails, social media, social networking m fl

Från att ha växt rekordartat tog det i somras plötsligt tvärstopp för trafiken på Twitter. En förklaring är att användarna har blivit mer restriktiva och medvetna om komm... Läs mer »

8 Pusha

100 twitterverktyg

ztrixq.se - 25 jan 2010 av matsrg i livsstil, kultur, iphone m fl

ztrixq.se beskriver 100 twitterapplikationer!

27 Pusha

Kan man få parkeringsförbud på sitt stridsflygplan

hitta.se - 28 jan 2010 av frazer i internet, teknik

Kanske inte varje dag någon parkerar ett halvt stridsflygplan utanför sin lägenhet i Stockholm? Denna dag verkar så vara fallet dock. Man undrar nästan som hitta.se fått ... Läs mer »

20 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter