Se sidan i fullversion.

Tillämpningar Och Princip För Flera Vattenbehandli

pusha.se - 16 maj 2018 av i vattenbehandling kem

Vattenbehandlingskemikalier avser kemiska medel som används för vattenbehandling. Vattenbehandlingskemikalier används ofta i kemikalier, petroleum, lätta industrier, dagliga kemikalier, textilier, tryckning och färgning, konstruktion, metallurgi, maskiner, hälso- och sjukvård, transport, miljöskydd i städer och landsbygd och andra områden. Den rimliga och effektiva användningen av vattenbehandlingskemikalier kan uppnå syftet att spara vatten och förhindra vattenförorening. Vattenbehandlingskemikalierna innefattar kylvatten och pannvattenbehandling, avloppsavsaltning, membranseparation, biologisk behandling, flockning och jonbyte och andra tekniska krav för kemikalierna. De relaterade vattenbehandlingskemikalierna innefattar HEDP, HPMA, DBNPA, BKC1227, BTA och förbehandlingstillverkningsmedel.

Dispergeringsmedlen i vattenbehandling är PAA, PAAS, HPMA, ma-aa, aa-amp, etc. Dessa dispergeringsmedel används huvudsakligen för att förhindra skalan genom att dispergera. Resultatet av dispersionen är att förhindra kontakten och kondensationen mellan de nedsmutsande partiklarna, varigenom strukturen ökar. Skalpartiklarna kan vara kalcium- och magnesiumjoner och består av tusentals CaCO3- och MgCO3-molekyler, som består av skalpartiklar och damm, sediment eller andra vattenolösliga substanser. Dispergeringsmedlet är en polymer med relativ molekylmassa (eller polymerisationsgraden), och dess dispersion är nära besläktad med den relativa molekylmassan (eller polymerisationsgraden). När polymerisationen är låg är mängden adsorptionsdispererade partiklar liten och dispersionseffektiviteten är låg. När polymerisationen är hög är mängden adsorptionsdispererade partiklar för stor, vattnet är grumligt och även flockningen bildas (effekten liknar flockningsmedlet). Dispergeringsmedel har bättre dispersionseffekt än chelateringsmedlen. Dispergeringsmedel har bättre dispersionseffekt än kelatbildande medel. Experiment visar att 1 mg dispergeringsmedel kan stabilisera skalpartiklarna på 10 ~ 100 mg i cirkulationsvatten. I mediet och höghårdhetens vatten spelar dispersionen av skalningsinhibitor en viktig roll.

De viktigaste komponenterna i syra rengöringsmedel är saltsyra, svavelsyra, salpetersyra, fluorvätesyra, fosforsyra, aminosulfonsyra, citronsyra, ättiksyra, glykolsyra, oxalsyra etc. HCl och H2SO4 är de vanligaste syrorna . Korrosionshämmare, fuktighetsgivare, skummedel, syra dimma hämmare och förtjockningsmedel tillsätts ofta till rengöringsmedel. Det här är att förbättra rengöringseffekten, förkorta rengöringstiden, minska syrans skada till de tvättade föremålen och föroreningarna till miljön. Många av dessa tillsatser är ytaktiva ämnen. Detta kan göra att rengöringsmedlet har förmåga att desinficera och desinficera.

Om du har några krav på vattenbehandlingskemikalier kan du skicka ett mail till info på irochemical dot com.

1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter