Se sidan i fullversion.

Windows Vista släng dig i väggen!

youtube.com - 18 apr 2007 av i interface, mindblowing, teknik m fl

Framtidens användargränssnitt levereras av Perspective Pixel. Minority Report någon?

17 Pusha

 1. Profilbild

  Av Celeritas den 18 april 2007 Rapportera

  Fantastiskt gränssnitt men jag har svårt och se att vanliga datoranvändare vill stå och vifta med armarna hela dagarna. Denna teknik + följande som jag postade lite tidigare skulle helt klart vara bekvämare.

  http://www.youtube.com/watch?v=BKd_AJUUT7Q

  Svårt och föreställa sig var all teknik är påväg och ta oss men jag får för mig att full-immersion virtual reality inte är fullt så långt borta som många vill tro. Full-immersion, visst det kan ta ett tag men man kan lugt säga att vår relation till maskinen kommer genomgå några rejäla revolutioner inom kommande år. Frågan är om vi egentligen är redo?  

 2. Profilbild

  Av murtlest den 18 april 2007 Rapportera

  Ja hela väggen är nog ingenting för vanliga datoranvändare, däremot perfekt för lärare. Men det skulle ju kunna komma mindre plattor som man kan ha i knät och arbeta med på samma sätt, det ser ut att vara ett skönt sätt att arbeta. Tror dock ändå att det kommer ta tid innan de vanliga tangentborden ersätts, blir inte samma sak att skriva på en helt slät yta.

  Vad är Full-immersion?

  När det gäller internet o.s.v. tror jag inte teknik-utvecklingen kommer gå så snabbt, styrkan med internet är att det är så tekniskt enkelt, alla kan göra en hemsida, det skulle gå förlorat med mer avancerad teknik.

  Inom spelbranschen däremot kan det nog göras en hel del.  

 3. Profilbild

  Av skanaar den 18 april 2007 Rapportera

  Låter lite som 80/90-talens Virtual Reality-hype. Förvisso var datakraften lite bristande då men jag tror inte riktigt på VR. Människan är så pass bra på att leva sig in i det den tittar på att den ytterligare investeringen inte lönar sig. Och varje gång man pratar om speciallösningar ska man dra öronen åt sig. Det är de flexibla produkterna som lyckas (jmf. 60-talets köksdator).  

 4. Profilbild

  Av Celeritas den 18 april 2007 Rapportera

  Det finns inom kort teknik som möjliggör vem som helst att använda en dator utan att behöva några säsklit avancerade tidigare kunskaper. En mer intuitiv kommunikation om du så vill. Datorerna och internet håller på och anpassa sig efter Oss och inte tvärt om som det har varit fram tills nu.

  Apropå tangentborden skulle jag gissa på att dom inte finns särskilt länge till. Det håller på och utvecklas tekniker som kan läsa av tal utan att man behöver uttra ett ord.
  http://www.tfot.info/content/view/80/58/

  Tänk bara att kunna styra datorn, chatta, programmera, spela spel osv utan att behöva göra något annat än och tänka tanken. Många datoranvändare idag vet fullt och klart vad dom vill göra framför datorn men inte Hur man skall gå till väga.
  http://www.tfot.info/content/view/80/58/

  Med full immersion menas virtual reality som i Matrix, VR helt integrerad med våra sinnen.. Den heliga graalen inom VR forskning. Vet inte om det är önskvärt och nå det målet men jag tror vi närmar oss den punkten snabbare än vi tror.  

 5. Profilbild

  Av Celeritas den 18 april 2007 Rapportera

  Hype? Mjo, men det är i mina ögon mycket som pekar åt den riktningen. Full integrering med vår teknologi, jag menar titta bara på vad som hänt under de senaste 10 åren. Om det behövs eller inte tror jag spelar mindre roll, teknologin i sig driver utvecklingen numera inte männinskan.

  Jag har en ganska ljus syn på framtiden men ser vi inte upp kan det bli helt annourlunda än det vi tänkt oss. Det görs massvis av framsteg världen över som vi inte riktigt kan greppa betydlesen av än. Vad det betyder egentligen går väl inte och säga, det har väl antagligen alltid varit på det sättet men på senare år har jag i alla fall fått känslan av att det håller på och skena iväg lite smått.  

 6. Profilbild

  Av murtlest den 19 april 2007 Rapportera

  Intressant iaktagelse att människan är bra på att leva sig in det vi tittar på. Jag tror det är helt sant. Å andra sidan vore det inte helt dumt med VR/full-immersion heller. Tror nog mest på full-immersion i så fall, VR har ju vissa fysiska komplikationer.

  Helt klart blir datorerna mer och mer anpassade efter oss, men det är ju ingen snabb process utan en fråga ökad medvetenhet om användbarhetsdesign.

  Det jag syftade på var inte så mycket de vanliga användarnas interaktion med programmen utan utvecklarnas interaktion med datorerna. Om det blir allt för komplicerade system kommer enbart stora företag ha möjlighet att skapa program för dem. Sen anpassas väl programmeringsspråken efter de nya systemen men man hamnar längre och lägre från hårdvaran vilket försvårar förståelsen.

  Även om man tycker teknikutvecklingen går jättesnabbt framåt så tycker jag aldrig det går riktigt så fort som man tror att det ska göra. Om man ser bakåt så har t.ex. inte internet-tekniken utvecklats speciellt mycket på 20 år, mobiltelefonerna har inte genomgått någon extrem förändring, VR finns fortfarande inte i någon utsträckning och vi bor inte på månen.

  Den där "subvocal speech"-tekniken tror jag mycket på, perfekt sätt att ersätta tangentbordet.

  Jag hoppas att tekniken hinner ta många STORA steg framåt under min livstid.  

 7. Profilbild

  Av Celeritas den 20 april 2007 Rapportera

  30 Countries Passed 100% Mobile Phone Penetration in Q1 2006
  http://www.telecommagazine.com/newsglobe/article.asp?HH_ID=AR_2148

  Böcker som publiserats de senaste åren:
  * Agar, Jon, Constant Touch: A Global History of the Mobile Phone, 2004
  * Glotz, Peter & Bertsch, Stefan, eds. Thumb Culture: The Meaning of Mobile Phones for Society, 2005
  * Katz, James E. & Aakhus, Mark, eds. Perpetual Contact: Mobile Communication, Private Talk, Public Performance, 2002
  * Kavoori, Anandam & Arceneaux, Noah, eds. The Cell Phone Reader: Essays in Social Transformation, 2006
  * Ling, Rich, The mobile connection 2004 [4]
  * Ling, Rich and Pedersen, Per, eds. Mobile Communications: Renegotiation of the Social Sphere 2005
  * Nyíri, Kristóf, ed. Mobile Communication: Essays on Cognition and Community, 2003
  * Nyíri, Kristóf, ed. Mobile Learning: Essays on Philosophy, Psychology and Education, 2003
  * Nyíri, Kristóf, ed. Mobile Democracy: Essays on Society, Self and Politics, 2003
  * Nyíri, Kristóf, ed. A Sense of Place: The Global and the Local in Mobile Communication, 2005
  * Nyíri, Kristóf, ed. Mobile Understanding: The Epistemology of Ubiquitous Communication, 2006
  * Levinson, Paul, Cellphone: The Story of the World's Most Mobile Medium, and How It Has Transformed Everything! 2004
  * Rheingold, Howard, Smart Mobs: The Next Social Revolution, 2002

  http://en.wikipedia.org/wiki/4G
  The 4G will be a fully IP-based integrated system of systems and network of networks achieved after the convergence of wired and wireless networks as well as computer, consumer electronics, communication technology, and several other convergences that will be capable of providing 100 Mbps and 1Gbps, respectively, in outdoor and indoor environments with end-to-end QoS and high security, offering any kind of services anytime, anywhere, at affordable cost and one billing.[1]

  Mobiltelefoner som numera finns i var mans hand kommer inom kort evolvera till något helt annat. När jag växte upp hade vi inga mobiler när vi spelade bandy eller lekte kull på rasterna. Nu springer barnen runt och skickar mess, laddar ner musik, skickar musik till varandra, tittar på porr, tittar på senaste skandalen inom Big Brother osv. Det är visserligen svårt och förutse vilken betydelse det kommer att ha för en framtida utveckling men man kan lugnt säga att det kommer förändra otroligt mycket.

  Samma sak skulle man kunna säga om internet i allmänhet. Web 2.0 eller till och med Web 3.0 som man har börjat tala om på sistone håller på och transformera vad internet Är och hur vi använder det.

  Intressant det där med programutveckling, har verkligen inte tänkt på det på det sättet. En tänkbar lösning skulle väl kunna vara att vi går över till OpenSource, titta bara vad som har hänt med Linux under de senaste åren.
   

 8. Profilbild

  Av murtlest den 22 april 2007 Rapportera

  Ja självklart har mobilerna utvecklats men det är ändå relativt små förändringar. Själva spridningen av mobilen får som du säger stora sociala effekter.

  Web2.0 och 3.0 är ju som sagt mest en förändring av hur vi använder tekniken, det är inga stora tekniska framsteg som satt igång dessa transformationer.

  Ja open-source kan nog vara en lösning där man har programmerare som är inriktade på olika nivåer.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Spela datorspel med tankekraft

youtube.com - 13 apr 2007 av Celeritas i mindblowing, spel, teknik m fl

Inom kort kommer du kunna spela spel och styra datorn endast genom att tänka på det. Utvecklad av OCZ i sammarbete med självaste Stephen Hawking.

19 Pusha

Hur tillverkar man hologram?

youtube.com - 18 apr 2007 av Celeritas i hologram, mindblowing, teknik m fl

Från Discoveryserien "How its made". Lite småknepigt och greppa men filmen ger en bra beskrivning förutsatt att man verkligen är uppmärksam på vad som sägs.

17 Pusha

Youtube testar videobutik

idg.se - 21 jan 2010 av Web_biz i videoklipp, webb, webbtjänster m fl

I morgon inleder Youtube sitt test av en ny hyrtjänst, ett försök att hitta andra möjligheter att tjäna pengar än bara den vanliga annonsvägen.

9 Pusha

Att angöra en brygga

youtube.com - 7 jan 2010 av DiNer0 i youtube, teknik, humor

Här är det en rätt stor båt som lägger till vid kajen... lite väl hårt :)

29 Pusha

Film: 10 störiga typer du hittar på Facebook

youtube.com - 1 feb 2010 av Kwasbeb i internet, listor, film m fl

Hänger man mycket på Facebook och har ett rätt stort kontaktnät med vänner och bekanta så kommer man förr eller senare stöta på de störiga typerna. Är du lika irriterad p... Läs mer »

9 Pusha

Mest onödiga manick i världen

youtube.com - 3 jan 2010 av Gosta i teknik, youtube, internet m fl

Världens mest värdelöst onödiga roliga manick.

58 Pusha

Åtta bästa bokstavliga musikvideosarna

lista.se - 22 jan 2010 av Kwasbeb i topplista, topplistor, musikvideo m fl

En inte helt dagsfärsk, men ändå väldigt rolig trend är att dubba om musikvideos med beskrivningar av vad de delaktiga gör. Här kommer mina åtta favoriter!

9 Pusha

Lastbil 10-hjuling tar sig ur lerhål

youtube.com - 17 jan 2010 av DiNer0 i youtube, bil, teknik

En 10 hjulig lastbil tar sig ur ett lerhål... överraskning på slutet?!

27 Pusha

Populärste sökorden på Youtube, Google & Bing 2009

teknikbrunnen.se - 17 dec 2009 av teknikbrunnen i sökmotor, yahoo, google m fl

2009 har varit sökmotorernas år - och här är de mest sökta orden på YouTube, Google, Bing och Yahoo samt årets ord 2009! - Uppdaterad med hetaste trenderna på Twitter... Läs mer »

26 Pusha

Googlesajt ska stoppa olagliga musikvideor

metro.se - 11 dec 2009 av Web_biz i youtube, google, samhälle m fl

Skivbolagen är trötta på den olagliga användning av deras musik på Youtube. Nu skapar de en egen videosajt tillsammans med Google.

15 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter