Se sidan i fullversion.

Starta enskild firma - 6 superbra tips

pusha.se - 7 aug 2018 av som

Många som väljer att starta enskild firma tror att det är lätt. Lätt är dock inte rätt ord, men det är roligt och mycket, mycket givande. Här kommer 6 tips som jag vill rekommendera till alla som ska starta enskild firma

Var unik i din produktVarför går det så bra för vissa företag? Svaret är oftast att de har kommit på en alldeles unik affärsidé. Det gäller alltså att vara uppfinningsrik och tänka i nya banor. Bolla din idé med andra, men avslöja inte för mycket för någon du inte känner.LönsamhetOavsett hur mycket man fullkomligt älskar sin affärsidé, är det ingen bra affärsidé i praktiken om ingen är villig att lägga ner pengar på den produkt du säljer genom ditt företag. Inledningsvis kan det vara svårt att få allt att gå ihop, men man känner ändå ganska snabbt om man har en tjänst eller produkt som kommer att funka. Några av världen största och mest framgångsrika entreprenörer gick back i flera år innan de kunde ta ut någon lön. Men de gav sig inte, vilket gav resultat.KunderUtan kunder, ingen försäljning. Utan försäljning, ingen lönsamhet. Utan lönsamhet, inget företag. Matematiken är enkel. Att hitta sina kunder är ett måste om man vill att det ska rulla för sitt företag. Man måste hitta sin målgrupp, de kommer inte att hitta dig hur gärna du än vill. Du måste vara beredd att aktivt söka upp dem.
Försök få intäkter så snart som möjligtI vissa fall är det omöjligt att starta sitt företag om man inte gör en större investering i början. I villa fall behöver man inte någon investering alls och allt man får in blir vinst. Det viktiga här är att försöka att få pengarna att rulla in så snart som man bara kan.Nätverka Utan nätvek kan man så klart klara sig, men det är otroligt givande och roligt att nätverka med andra företagare. Det är även ibland det perfekta sättet att hitta någon att göra affärer med. Det finns inget härligare än när man träffar någon som man kan göra en win-win affär med. Sälj, sälj, säljSom företagare är du inte bara din egen chef, du är troligtvis också försäljare. Sälj både dig själv och din produkt. Du vill ge ett bra intryck när du träffar dina kunder. Vanligtvis tycker man som egen företagare inte att det är så svårt att sälja sin egen produkt eftersom man tror på den 100%. Trivs man inte alls i denna rollen så kan man så klart anlita någon som sköter just den biten.

1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter