Se sidan i fullversion.

Social oro inget som oroar Reinfeldt

pusha.se - 17 jan 2012 av i alliansfritt sverige, kollektivavtal, arbetslösa m fl

När arbetslösa fick slåss om jobben med arbetare och brukspatronen stod hånflinande och såg på när de som ville ha jobb bjöd under varandra om priset på arbete, är precis vad Sverige går tillbaka till. Allt enligt moderaterna och resten av de borgerligas mål med sin politik.Genom skapandet av arbetslösa genom utförsäkring och nedmontering av vår välfärd har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg cyniskt förskjutit makten på arbetsmarknaden. Där facken varit drivande för att säkerställa företagens kompetens och lönsamhet (Industriavtalet 1997) mot reallöneökningar. Borgarna har också skiljt A-kassorna åt för att de med flest arbetslösa ska betala en straffavgift . Tanken är att om de får en hög straffavgift så ställer de inte krav på löneökning och då genererar det jobb. Inget kan vara mer felaktigt.Vi arbetare har lovat varandra att ingen ska arbeta till lägre lön eller sämre villkor på denna arbetsplats.Därför skapade vi A-kassorna för de som blev arbetslösa INTE skulle frestas att sänka sin lön för att ta andras jobb. Därför är en hög anslutningsgrad i fackföreningar viktigt för att som en stark och enad motpart till Svensk Näringsliv kunna förhandla fram bra avtal.Den hunger vi nu ser i Sverige och resten av Europa är vad som lämnats kvar av den glupska kapitalismen. Social oro är en krutdurk som bara väntar på den tändande gnistan. Hur höga staket ska borgarna bygga runt sina hus, innan de förstår att dela med sig av överflödet hjälper samhället.Till de som studerat ekonomi och hur man profiterar och tycker att livet är att skinna folk på pengar får gärna läsa länken om Maslows behovstrappa. Där hunger inte behöver vara drivande att hitta jobb, eller att otrygghet (nr:2) genom försämringar i välfärden inte gör människor friska (utförsäkringslagen) eller glada medborgare.Det är dags att prata om socialvälfärd, det är dags att förändra människors synsätt. Att vi tillsammans kan förändra och påverka. Vi tillsammans kan göra att de som fått otur i livet fortfarande kan ha värdigheten kvar.Media: DiDNSvtTv4SvDSvD2SvD3SvD4SkånskanDagenHDSTArbetarBekurirenGPAnnat: Wiki-Maslow

Läs mer hos: http://leinejohansson.blogspot.com/2012/01/social-oro-inget-som-oroar-reinfeldt.html#ixzz1jhBMdR9M 

4 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Borgarna trasar sönder samhällets pelare, än mer

leinejohansson.blogspot.com - 28 feb 2011 av mrdodi i allians politik, försäkringskassan, i love rut m fl

Snart är det någon som slagen vänder sig om och säger "inte mer". Då är det försent reinfeldt. Då om inte förr kommer du se vad människor som inte orkar längre, kan resa ... Läs mer »

4 Pusha

Reinfeldts hemliga agenda, krossa facket (c)

leinejohansson.blogspot.com - 12 sep 2011 av mrdodi i fredrik reinfeldt, saab, krishantering m fl

SAAB är ett ypperligt exempel på att reinfeldt genom att inte bry sig mer än när det är försent för att plocka några politiska poäng, som tyvärr media (mest borgerlig) sv... Läs mer »

4 Pusha

Rekordsiffror för M - bottennotering för S

expressen.se - 13 jan 2011 av Ahramis i samhälle, mona, reinfeldt m fl

I den senaste mätningen från Demoskop får Moderaterna sin högsta notering i Demoskops historia - 36,1 procent. Samtidigt noterar Socialdemokraterna sin lägsta siffra någ... Läs mer »

6 Pusha

Svårt val för Reinfeldt – PTV eller PTH?

skyltat.se - 10 mar 2011 av popfabriken i humor, reinfeldt, tidning m fl

Sanslös skärmdump med statsministern och två manliga underliv i huvudrollerna.

9 Pusha

SAS spelet och Reinfeldt som vinnare

leinejohansson.blogspot.se - 20 nov 2012 av mrdodi i krisavtal, reservationslön, fredrik reinfeldt m fl

Visst är det lite besynnerligt att staten med Fredrik Reinfeldt i spetsen ställer krav på försämrade villkor i SAS anställdas kollektivavtal. Kollektivavtal görs upp och ... Läs mer »

4 Pusha

Kanske se dig omkring Reinfeldt?

leinejohansson.blogspot.se - 15 mar 2013 av mrdodi i jobbskatteavdrag, arbetsmarknad, fredrik reinfeldt m fl

Räntan är låg och arbetslösheten stor. Kanske bygga ny järnväg, inte de små investeringarna ni lovat utan nu snackar vi stora och nya dragningar så industrin får arbeta.

4 Pusha

Borgarna höjer skatten för löntagarna 2011, visste

leinejohansson.blogspot.com - 23 feb 2011 av mrdodi i allians politik, reinfeldt, överskott m fl

alliansen sänker den skatt som syns mest, men höjer skatten som inte syns. lite plus minus noll där, men det låter fint med att gå ut och sänka skatterna.

4 Pusha

Frys lönerna så fixar vi det

leinejohansson.blogspot.com - 7 maj 2011 av mrdodi i avdrag, i love rut, barnfattigdom m fl

Så där ja, nu har Almega vädrat luft med den borgerliga regeringen som gynnat Almegas medlemsföretag med subventionerade RUT. Så om nu staten ger avdrag för RUT-tjänster ... Läs mer »

4 Pusha

Matchning, coachning, dumpning

detysta.wordpress.com - 27 feb 2010 av Myz i utförsäktade, sjuka, hemlösa m fl

Ruskigt bra exempel på praktikplatser för de mest utsatta i samhället... läs listan de Tystas Röst har lagt. Glöm inte kommentera och puscha om du gillar bloggen...

6 Pusha

SSU:s valfilm på Aftonbladets webb-TV

s-info.se - 7 apr 2010 av lenefors i samhälle, kultur, humor m fl

Se filmen här!

4 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter