Se sidan i fullversion.

Äntligen någon som inspirerats av Disruptives

disruptive.nu - 28 apr 2008 av i affärside, affärsidéer

..affärsideer! Efter att ha plitat ned några affärsideer så visar det sig faktikst att folk inspireras av dem. Inte bara i ord utan även i handling. Agent Interactive har reggat domäner relaterade till en av mina affärsideer!

22 Pusha

 1. Profilbild

  Av hans99 den 28 april 2008 Rapportera

  Kul sådant där,

  Sedan tycker jag att folk kan tänka lite själva också. Det blir väl några sådana där likartade domäner för respektive affiliate-företag nu med information som ligger på ungefär samma nivå som informationen på deras hemsidor.

  Man kanske skulle slå sig samman några stycken publicister oberoende av affiliate-företagen och göra en riktig guide till både affiliate och CPC istället.  

 2. Profilbild

  Av Christian den 28 april 2008 Rapportera

  Generellt tycker jag affiliate företagen är dåliga på att hjälpa sina affiliates, så det borde finnas plats för en sida som handlar om kunskap. Just affilaiteföretagen, de flesta i alla fall, är kärnprodukten bara ett trackingsystem som köps av annonsörer. Inget annat!

  Jämför med Pokerbranschen, där är ofta affiliatemarknadsföringen en fråga för ledningen och man har egna system. Just inom affilaite marketing är pokerbranschen ett föredömme!  

 3. Profilbild

  Av hans99 den 28 april 2008 Rapportera

  Problemet jag upplever med affiliate-företagen som publicist är att de inte är tillför mig utan för webbutiker och sig själva.  

 4. Profilbild

  Av Christian den 28 april 2008 Rapportera

  Det är webbutikerna som betalar, då blir det så!  

 5. Profilbild

  Av Pokerproffset den 29 april 2008 Rapportera

  Baksidan med att vara pokeraffiliate är att man värvar personer som sedan riskerar att gå under i spelmissbruk. Inte så kul om ett självmord startade med ett klick på sin egna sajt.  

 6. Profilbild

  Av hans99 den 30 april 2008 Rapportera

  Men det jag som har trafiken. Totalt 50 000 unika besökare per vecka om man räknar in icke-kommersiella sajter också. Betalar de inte tillräckligt kan de inte tillräckligt kan de köpa trafiken från Aftonbladet eller Expressen istället vilket ju är välkänt för att vara så förmånligt.  

 7. Profilbild

  Av Christian den 30 april 2008 Rapportera

  Jack: Om nu staten kan hänge sig åt denna aktivitet på industriell nivå med olika typer av spel, ja då kan du nog värva lite spelare med gott samvete. Du knappast ondare än vad staten är ;-)  

 8. Profilbild

  Av Christian den 30 april 2008 Rapportera

  Hans: Det är sant men Tradedoubler och andra affiliatebolag får betalt oavsett. Alla deras annonsörer betalar ju en månadskostnad och i tradedoublers fall en fet start up cost!

  Detta gör ju också att ditt egna sälj blir viktigare för att öka värdet på ditt "inventory"  

 9. Profilbild

  Av hans99 den 30 april 2008 Rapportera

  Ja jag delar verkligen din åsikt att man måste satsa på eget sälj. Där ska jag helt klart försöka förbättra mig. Som det fungerar nu e-postar kunder och jag brukar egentligen aldrig göra någon aktiv försäljning.

  Affility-aktörerna är verkligen till för webbutikerna och inte för publicisten. Grejen för dem tror jag dock att de är på väg att bli överetablerade. En affility-aktör som satsade tydligt på publicisterna tror jag skulle få en fin fördel när det blir tufft på deras marknad då de skulle ha den feta trafiken och framför allt den fina trafiken.

  Den fina trafiken är den bästa. Det är väldig skillnad mellan osorterad "junk" trafik och optimalt sorterad trafik som faktiskt är intresserade av det annonsen avser.  

 10. Profilbild

  Av hans99 den 30 april 2008 Rapportera

  Det här både väl du förövrigt tänkt en del på:

  "Den fina trafiken är den bästa. Det är väldig skillnad mellan osorterad "junk" trafik och optimalt sorterad trafik som faktiskt är intresserade av det annonsen avser."

  Nu när du startar en nättidning. En huvudsida som har allt fakta om personliga brandväggar ger givetvis mycket bättre trafik till webbutiker som säljer personliga brandväggar än en blogg som allmänt handlar om IT-säkerhet eller rent av bara internet och har en sajtvidd annons.  

 11. Profilbild

  Av Christian den 30 april 2008 Rapportera

  Ja, man måste "koka" trafiken på ett speciellt sätt. Egentligen är "mängden" trafik inte det intressanta utan "rätt" trafik som man kokar till köp. Dock gäller detta både nättidningar och webbutiker. Bägge måste "koka"

  Dock finns det en anledning att göra bredare kampanjer, de bygger varumärke och trust. Viktiga faktorer för konvertering och relation till besökarna!  

 12. Profilbild

  Av hans99 den 30 april 2008 Rapportera

  Ja precis!

  Det är så få som verkar fatta det där. Jag brukar kalla "koka" för att "filtrera". Det är tror jag en viktig anledning till varför Adwords är så framgångsrikt: Annonsören får filtrerad trafik.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Driftig tjejerna startade företag utan affärside

kronika.driftig.nu - 30 okt 2008 av Christian i affärside, affärsidéer

ganska annorlunda. Vem känner ni som startat företag på ren energi, övertygad om att det är det man vill göra men man har ingen affärside. Affärsideer tjatar ju alla om. ... Läs mer »

16 Pusha

Bengt-Arne Vedin gästbloggar om affärsideer

disruptive.nu - 23 okt 2008 av Christian i affärside, affärsidéer, bengt-arne-vedi

Bengt-Arne Vedin, professor emeritius i Innovationsteknik gästbloggar på Disruptive om affärsideer. En affärside skall ses som en råvara som skall förädlas tillsammans me... Läs mer »

8 Pusha

Din affärside ska inte vara att tjäna pengar

disruptive.nu - 18 mar 2008 av Christian i affärside, affärsidéer

Peter sätter affärsideer i ett större livsamanhang tillsammans med Oprah Winfrey!

23 Pusha

En affärside har nog ett litet värde!

disruptive.nu - 19 mar 2008 av Christian i affärside, affärsidéer

Vi tror att affärsideer kan få ett värde om man använder dem som ett kommunikativt verktyg. Lägg upp en avdelning på din blogg som diskuterar just dina affärsideer och vi... Läs mer »

19 Pusha

Varför lyckas inte bra affärsidéer? – Därför att d

foretagande.se - 15 apr 2008 av Christian i affärside, affärsidéer, arne m fl

Detta inlägg är skrivet utan en av mina absoluta favissar inom entreprenörskapsforskningen. Bengt Arne Vedin. Snubben har skrivit strax över 70 böcker inom innovation och... Läs mer »

22 Pusha

Social TV-en annorlunda affärside!

ronnestam.com - 13 jun 2008 av Christian i affärside, affärsidéer

Nästa gång det är VM kanske vi får det serverat på detta sättet!

22 Pusha

Affärside för FRA!

disruptive.nu - 6 aug 2008 av Christian i affärside, affärsidéer, fra

Entreprenörer är duktiga på att lösa problem. Här hjälper Disruptive FRA att lösa problemet med den dramatiskt ökande mängden hemlig trafik på nätet.

8 Pusha

Affärside nr 10: Superbyte.se

disruptive.nu - 25 jul 2008 av Christian i affärside, affärsidéer

Min orgongåva till Anton, en affärside om hur man bytar prylar på ett speciellt sätt

20 Pusha

Köp skräp från New Yorks gator

nycgarbage.com - 20 sep 2006 av martin i affärside, förpackning, ide m fl

Justin Gignac säljer skräp från New York för $50 per förpackning. Bra exempel på att man kan sälja vad som helst om man har en snygg förpackning.

24 Pusha

Fler affärsideer!

bloggz.se - 3 feb 2008 av Christian i affärside

Jonas har också börjat lägga upp sina affärsideer på bloggar, vem blir nästa?

20 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter