Se sidan i fullversion.

svt.se RSS

SVT eller Sveriges Television ansvarar för den allmännyttiga (public service) produktionen och utsändningen av television i Sverige. Vilket sker främst i kanalerna SVT1 och SVT2 som båda även finns som HD-kanaler. SVT sänder även en barnkanal (SVTB), Kunskapskanalen, SVT24 med nyheter och repriser, SVT World som är ett urval som sänds i utlandet för svenskar i andra länder, samt SVT Play som är en Webb-TV kanal som sänder på svtplay.se.

”Vargen förstör våra drömmar”

svt.se - 1 tim sedan av anitagreev i vargen

”Man behöver inte vara inuit för att leva av och älska jakt, det räcker alldeles utmärkt med att vara värmlänning”, skriver Bertil Forsberg.

2 Pusha

Hajattack mot flicka i kajak

svt.se - 1 tim sedan av andersjuudd i haj

15-åriga Sarah Williams var ute ensam i sin kajak när en stor vithaj attackerade båten och hon kastades i havet. – Jag glömmer aldrig hennes blodisande skrik, säger pap... Läs mer »

4 Pusha

Dinosauriebajs

svt.se - 18 tim sedan av evahduuus i bajs

Dinosauriebajs avslöjar deras innersta hemligheter

7 Pusha

Tecken på vatten på Mars

svt.se - 18 tim sedan av evahduuus i vatten

Det finns många strimmor av hopp om vatten på Mars. Nya rön tyder på att de mörka figurerna på planetens sluttningar beror på vattenaktiviteter.

7 Pusha

Så utvecklades moderskapet

svt.se - 23 tim sedan av ulajkeeeur i modern

Genom att följa ledtrådar bakåt i tiden har forskare börjat förstå hur reptiler som struntade i sina ägg utvecklades till mammor som tog hand om sina barn. Utvecklingen a... Läs mer »

9 Pusha

Lägre dödlighet när kvinnor opererar

svt.se - 23 tim sedan av ulajkeeeur i kvinnor

Ny forskning visar att det faktiskt kan spela viss roll vem som håller i operationskniven. Patienter som hade opererats av en kirurg som var kvinna löpte något lägre risk... Läs mer »

8 Pusha

Alkohol gjorde att råttor missbrukade kokain

svt.se - 23 tim sedan av ulajkeeeur i alkohol

Att alkohol kan vara en inkörsport till tyngre droger kommer kanske inte som en nyhet, men det är svårt att bevisa det medicinska sambandet. Forskning på råttor ger nya s... Läs mer »

7 Pusha

Så tränar du smartast för att inte bli skadad

svt.se - igår av lottas33e3 i träna

Träning bör trappas upp långsamt för att undvika skador. Men de flesta av oss skulle må bättre av att träna mer.

11 Pusha

Nu går det att vandra runt i musens hjärna

svt.se - igår av cilladge1 i mus

Ny teknik gör det möjligt att vandra runt i mushjärnan. Forskare har nu kartlagt 300 nervceller – målet är att kartlägga alla 70 miljoner. Kunskapen är viktig för att ta ... Läs mer »

10 Pusha

Så fick vi vår synförmåga

svt.se - igår av firegdjf1 i synen

Synen är livsviktig för oss människor. Den hjälper oss både att upptäcka faror och gör att vi kan njuta av världen omkring oss. Men synförmågan har inte alltid funnits. V... Läs mer »

9 Pusha

Forskare gav ny hud åt ett barn med hudsjukdom

svt.se - igår av evahduuus i barn

Stamcellsterapi lyfts ofta fram som framtidens medicin. Nu har forskare lyckats rekonstruera huden till en sjuåring som led av en allvarlig genetisk hudsjukdom. Trots det... Läs mer »

7 Pusha

Vi närmar oss ett botemedel mot diabetes typ 1

svt.se - igår av evahduuus i botemedel

Nu kan ett botemedel mot diabetes typ 1 vara nära, enligt en grupp diabetesforskare. De har lyckats bota möss med sjukdomen och fått goda resultat även på mänskliga celle... Läs mer »

6 Pusha

Solceller omvandlar växthusgaser till bränsle

svt.se - 8 dagar sedan av ilovetogamble i bränsle

I framtiden kanske vi kan köra bil på metangas eller metanol som framställts med hjälp av solceller, det hoppas i alla fall forskarna bakom en ny studie. De har utvecklat... Läs mer »

7 Pusha

Domstol ska besluta om NMR ska förbjudas i Finland

svt.se - 18 dagar sedan av mariaheelww i domstol

På torsdagen inleddes en rättegång i finska Tammerfors där det ska avgöras om den nazistiska Nordiska Motståndsrörelsens verksamhet ska förbjudas i Finland. Det är den fi... Läs mer »

9 Pusha

Hon vill förändra världen med fotboll

svt.se - 18 dagar sedan av lottas33e3 i fotboll

Att vara tjej och spela fotboll i Mozambique är inte helt enkelt. – Jag rymde för att träna. Och ibland gick jag och la mig hungrig. För att ha spelat fotboll istället f... Läs mer »

12 Pusha

1 2 3 ... 27 28 Nästa >

Hetast från svt.se

Australien med i årets Eurovision

Paul Anka begär skilsmässa

Oj så fel det blev!

SVT sänder Pirate Bay-rättegång

Kungen ger svar på tal

 

Andel heta länkar

27%

Post-aktivitet

53%