Se sidan i fullversion.

Länkar från kompasskurs.se RSS

Nya tider ger nya vanor

kompasskurs.se - 29 jan 2021 av Ahramis i corona, covid19

Minns ni att det fanns en tid då vi fortfarande hälsade på varandra med handskakningar, kindpussar och kramar? Minns ni att det för inte så länge sedan var helt naturligt... Läs mer »

2 Pusha

Studentliv

kompasskurs.se - 26 jan 2021 av Ahramis i personligt

Detta läsår har jag förmånen att ägna mig åt något jag verkligen brinner för, nämligen att skriva. Under detta läsår utbildar jag mig till författare och får förkovra mig... Läs mer »

2 Pusha

Systembolagets bevarande

kompasskurs.se - 24 jan 2021 av Ahramis i alkohol, samhälle, systembolaget

I Nordstan i Göteborg har Systembolaget öppnat en nischad specialbutik för ölkännare. Utöver drygt 500 nya ölsorter från det tillfälliga sortimentet erbjuds även en rad l... Läs mer »

1 Pusha

Alla har vi våra laster

kompasskurs.se - 23 jan 2021 av Ahramis i personligt, snus

Alla har vi våra laster. Själv började jag röka som 14-åring, med andra ord för snart 30 år sedan. Men för 15 år sedan slutade jag röka, även om jag feströkte ibland. Den... Läs mer »

3 Pusha

Få fler besökare på din blogg

kompasskurs.se - 22 jan 2021 av Ahramis i blog, blogg, internet

Idag kan vem som helst skapa en blogg eller hemsida och få den att se hyfsat professionell ut. Men att få besökare som faktiskt läser bloggen är lite svårare. De flesta b... Läs mer »

1 Pusha

Kramens dag

kompasskurs.se - 21 jan 2021 av Ahramis i kram, livsstil, personligt

Idag är det tydligen kramens dag. Är det något jag själv saknar i dessa tider, så är det just den sociala kontakten. Det börjar bli tradigt att inte kunna ha ett normalt ... Läs mer »

3 Pusha

Val av bloggverktyg

kompasskurs.se - 21 jan 2021 av Ahramis i blog, blogg, blogga m fl

Under mina första år som bloggare, använde jag mig av blogg.se. Men med tiden började jag ledsna alltmer på alla driftstörningar som ställde till det för mig som bloggare... Läs mer »

3 Pusha

Maktskifte i USA

kompasskurs.se - 20 jan 2021 av Ahramis i biden, donald trump, joe biden m fl

Det är väl få presidenter som väckt så mycket känslor som just Donald Trump. Och det är minst sagt skönt att de amerikanska väljarna tagit sitt förnuft tillfånga och röst... Läs mer »

2 Pusha

Ärlighet varar inte alltid längst

kompasskurs.se - 20 jan 2021 av Ahramis i ärlighet, personligt

Vi svenskar är kända för att vara konflikträdda och inte alltid vara helt ärliga av rädsla att såra mottagaren. Istället lindar vi in sanningen i silkeshandskar och vita ... Läs mer »

1 Pusha

Ett ont måste

kompasskurs.se - 20 jan 2021 av Ahramis i friskvård, idrott, personligt m fl

När jag kom ut i yrkeslivet i mitten av 90-talet, var det aldrig tal om friskvårdsbidrag i någon form. Hade jag krävt att arbetsgivaren skulle betala för vad jag gör på m... Läs mer »

1 Pusha

Den nya folksjukdomen

kompasskurs.se - 19 jan 2021 av Ahramis i depression, personligt

Den psykiska ohälsan ökar i Sverige. Idag tar cirka 1,1 miljoner svenskar antidepressiva mediciner, det vill säga ungefär en tiondel av befolkningen. Det finns garanterat... Läs mer »

1 Pusha

Hemkört

kompasskurs.se - 17 jan 2021 av Ahramis i personligt

Denna vecka har merparten av arbete och studier skett på hemmaplan. Det har varit en lugn vecka och jag har till stor del kunnat lägga upp mina tider på egen hand. Jag br... Läs mer »

1 Pusha

Icas reklam en kassako

kompasskurs.se - 16 jan 2021 av Ahramis i ica

Ica-reklamen är en kassako för Ica. Man har en årlig reklambudget på inte mindre än 1.000.000.000 kronor. Men det är leverantörerna som betalar för reklamen och för att I... Läs mer »

2 Pusha

Känslan att bli bönhörd

kompasskurs.se - 14 jan 2021 av Ahramis i personligt

Hur upplever du snöröjningen där du bor? Blir du störd om det plogas nattetid, eller tycker du som jag att det kan vara något hemtrevligt över ljudet från en plogbil?

2 Pusha

Internetshopping

kompasskurs.se - 13 jan 2021 av Ahramis i internet, personligt

Själv gör jag de flesta av mina vardagsärenden via internet. Jag köper kläder, handlar mat, beställer mediciner, snus och alkohol via olika sajter. För att inte tala om a... Läs mer »

1 Pusha

1 2 3 ... 36 37 Nästa >

Hetast från kompasskurs.se

Livets tillvaro

Bloggen går framåt

VI HAR EN TILLVARO VI INTE ÄR SKAPTA FÖR

Direktrapportering från händelsernas Mallorca

Barbie blir gammal

 

Andel heta länkar

7%

Post-aktivitet

55%