Se sidan i fullversion.

Länkar från duarvaddulaser.se - sida 2 RSS

Åsa Schwarz: En död ängel

duarvaddulaser.se - 1 aug 2011 av pinkunicorn i kultur

En död ängel är en rak fortsättning på Åsa Schwarz förra bok, Nefilim, men jag tycker att det finns en väsentlig skillnad. Medan man i Nefilim kunde fundera på om det ver... Läs mer »

2 Pusha

China Miéville: Embassytown

duarvaddulaser.se - 29 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Efter att ha läst China Miévilles senaste roman Embassytown börjar jag misstänka att han håller på med något slags tematisk serie. Hans förra roman Kraken handlar mycket ... Läs mer »

1 Pusha

Johannes Heldén: Science fiction

duarvaddulaser.se - 27 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Jag kan lika gärna börja den här recensionen med att säga att jag läser tämligen lite poesi, kanske en diktsamling om året eller så, och normalt sett håller jag mig till ... Läs mer »

2 Pusha

Natsuo Kirino: Real World

duarvaddulaser.se - 25 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Det normala i en thriller är att perspektivet alternerar mellan ett antal olika personer, och även Real World är konstruerad på det sättet, men till skillnad från normalf... Läs mer »

1 Pusha

John Kovalic: Dork Covenant

duarvaddulaser.se - 22 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Dork Tower är kanske egentligen mer känd som webbserie, men den publiceras även på papper. Det här är den första samlingsvolymen, och den som inte omedelbart inser från o... Läs mer »

1 Pusha

Yoko Ogawa: Hotel Iris

duarvaddulaser.se - 20 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Någonstans i en avkrok i Japan ligger det lilla familjehotellet Iris. Det drivs av sjuttonåriga Mari och hennes mor samt en inhyrd husa. Mari (som också är bokens berätta... Läs mer »

1 Pusha

Helena Östlund: Flykten från Nova

duarvaddulaser.se - 18 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Flykten från Nova är en sf-berättelse för ungdomar och man får väl säga att det märks. Det finns gott om ungdomsböcker som är fullt njutbara av både en ung och en vuxen p... Läs mer »

1 Pusha

Ian McEwan: Cementträdgården

duarvaddulaser.se - 15 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Cementträdgården är Ian McEwans första bok, men verkar inte ha varit översatt till svenska förrän nu. Den handlar om fyra barn som bor i ett gammalt hus i ett område alla... Läs mer »

2 Pusha

Charles Stross: Rule 34

duarvaddulaser.se - 13 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Rule 34 är uppföljaren till Stross tidigare Halting State som jag tycker är en av hans bättre, så jag har sett fram emot denna. Som tur var kan jag säga att Stross också ... Läs mer »

2 Pusha

Charlie Christensen: Voodoo vid vatten

duarvaddulaser.se - 11 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Den nionde volymen av Arne Anka följer i stort sett samma spår som de föregående dragit upp. Arne och hans kompanjoner satiriserar det samtida Sverige, stundtals väldigt ... Läs mer »

1 Pusha

James Wood: How Fiction Works

duarvaddulaser.se - 8 jul 2011 av pinkunicorn i kultur

Jag har läst en hel del litteraturvetenskapliga texter, men när jag började läsa How Fiction Works insåg jag att det mesta jag läst tidigare i första hand koncentrerat si... Läs mer »

1 Pusha

Elektrubadur: Ny novellpodcast

duarvaddulaser.se - 14 jun 2011 av pinkunicorn i kultur

Elektrubadur är en ny svensk podcast för noveller som är "fantastiska, rysliga, mystiska, förunderliga, och kanske lite roliga". Det kan gärna betyda science fiction elle... Läs mer »

2 Pusha

Fredrik Härén: De icke synliga

duarvaddulaser.se - 8 jun 2011 av pinkunicorn i kultur

I De icke synliga postulerar Fredrik Härén att det finns osynliga människor som lever mitt ibland oss vanliga människor, och de är förklaringen till en del fenomen i vår ... Läs mer »

1 Pusha

John Ajvide Lindqvist: Tjärven

duarvaddulaser.se - 7 jun 2011 av pinkunicorn i kultur

Till skillnad från alla hans tidigare verk så finns John Ajvide Lindqvists senaste bok Tjärven inte att köpa i pappersformat. Den går bara att få tag i som ebok (vilket ä... Läs mer »

3 Pusha

Haruki Murakami: Norwegian Wood

duarvaddulaser.se - 30 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Hela Norwegian Wood är egentligen en enda lång flashback. När den börjar är huvudpersonen Toru 37 år gammal och hör låten Norwegian Wood, och det får honom att minnas til... Läs mer »

3 Pusha

Hetast från duarvaddulaser.se

J. K. Rowlings handgjorda bok

Arnold terminerar pappersböcker i Kalifornisk

Science fiction för nybörjare

Den bestulna deckarförfattaren

Gary Gygax död

 

Andel heta länkar

2%

Post-aktivitet

58%