Se sidan i fullversion.

Pusha-bloggen: Radera med mera

blogg.pusha.se - 12 maj 2009 av i blogg, kod, pusha m fl

Nu har vi uppdaterat Pusha med lite smått och gott. Möjlighet att radera egna länkar till exempel.

30 Pusha

 1. Profilbild

  Av Ekke den 12 maj 2009 Rapportera

  Äntligen, råkade länka helt fel på en utav mina pushningar  

 2. Profilbild

  Av Ekke den 12 maj 2009 Rapportera

  Kom på en sak nu när det helt plötsligt dök upp en hel del "reklampushningar" att det kanske skulle vara någon idé att kunna rapportera något som "spam" och möjligtvis skriva en förklaring till varför.

  Som ett exempel kan man kolla upp användarna "marking" och "etrendstore" som är sammankopplade på alla sätt och vis. Marking pushar för en blogg som är kopplad till etrendstore.se etc.

  Sedan skulle det vara kul om man kunde skicka privata meddelanden till andra användare här  

 3. Profilbild

  Av murtlest den 12 maj 2009 Rapportera

  @Ekke: Bra synpunkter! "Rapportera" är ju avsedd att användas just för att rapportera spam. Men vi ska försöka göra lite förbättringar där. Vi har ju dock inga administratörer på pusha utan det är användarna som bestämmer vad som ska få finnas här så det är inte så stor idé att skriva någon anledning, eller det finns ingen att skicka anledningen till. Men vi har lite planer på sätt för att automatiskt rensa bort åtminstone de engelska spam-länkarna.

  Privata meddelanden är på gång :)  

 4. Profilbild

  Av Moroten den 12 maj 2009 Rapportera

  Ja riktigt trevligt. Jag har också råkat länka helt fel någon gång och nu är det ju bra att man kan radera om man upptäcker något sådant.  

 5. Profilbild

  Av Ekke den 12 maj 2009 Rapportera

  @murtlest: Jag är rätt ny här men brukar vara van vid att man skriver en anledning till varför då det kanske inte är så självklart för den som kollar av rapporteringarna vad det egentligen handlar om, men nu förstår jag bättre hur ni jobbar :)

  Tack för en superbra tjänst, synd bara att jag inte kom på det lite tidigare :)
  Det är även synd att det tyvärr inte verkar finnas så många aktiva medlemmar, men med tiden blir det nog ändring på det.
   

 6. Profilbild

  Av Moroten den 12 maj 2009 Rapportera

  Nu har jag kommit på en grej som ni skulle kunna förbättra.
  Jag tycker det är kul att man kan se vilka som har pushat en viss länk och det kan man ju men det är inte helt lätt att veta hur man ser dem.
  Som det är nu så kan man gå in på, i mitt fall "Moroten" uppe till höger och där se vilka länkar man pushat genom att klicka på "Pushat" men när jag vill se vilka som har pushat en länk så måste jag klicka på "2 kommentarer" under pushningen och då finns det en knapp där som heter Pushare där man kan se vilka som har pushat.
  Det känns ju lite omständigt och det skulle vara bättre om det direkt kunde finnas en knapp där man kan se pushare utan att behöva gå om och runt en massa.

  Jag kanske var lite luddig nu men jag hoppas ni förstår vad jag menar.  

 7. Profilbild

  Av Ekke den 12 maj 2009 Rapportera

  @Moroten: Jag förstår, du vill alltså ha en knapp som heter något med "Pushat dig" (eller liknande) där du kan se vilka som har pushat dina inlägg.

  Om jag har fattat fel skyller jag på din luddiga förklaring :)  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 12 maj 2009 Rapportera

  @Ekke: Hehe du har varit så aktiv de senaste dagarna så jag räknar dig redan som en stammis ;) Men välkommen till pusha! :)

  Nu är det ändå ganska många aktiva medlemmar jämför med hur det såg ut för ett och framförallt två år sedan. Men vi ska självklart bli fler! :)

  @Moroten: Förstår precis vad du menar :) Svår avvägning vad man ska lägga in i designen, lägger man in för många funktioner på samma sida blir det rörigt. Men det känns som den funktionen du beskriver skulle passa väldigt bra ihop med siffran som visar antal pushningar på nåt sätt. Vi ska fundera över hur man skulle kunna få in det :)  

 9. Profilbild

  Av murtlest den 12 maj 2009 Rapportera

  @Ekke: Jag tolkade lite annorlunda, jag tänkte att han menade att han från förstasidan eller vilken sida som helst som visar länkar direkt vill kunna se vilka som pushat den utan att först gå till "permalänken" och klicka på "Pushare". Nu får vi invänta @Moroten's förtydligande ;)  

 10. Profilbild

  Av Ekke den 12 maj 2009 Rapportera

  @murtlest: Jag tolkade som att det skulle finnas en länk under profilsidan där det står "Pushare" och att man sedan kanske ser det som en lista:

  Moroten pushade "Valfritt inlägg"
  murtlest pushade "Valfritt inlägg"

  Eller något liknande, men som sagt vi får invänta Morotens förtydligande

   

 11. Profilbild

  Av Moroten den 13 maj 2009 Rapportera

  Tada!!! Här kommer mitt förtydligande då det tydligen råder delade meningar om vad jag menade.

  Jag menade så som @murtlest trodde att det skall finnas en liten länk kanske under "antal pushningar-loggan" eller bredvid "kommetera/rapportera" där man skulle kunna se vilka som har pushat den länken.

  Som det är nu är det lite otydligt tycker jag och jag skulle önska att man kunde se det utan att först behöva klicka på "kommenterer" eller "läs mer" för att sedan klicka på "pushare".

  Dessutom tycker jag det skulle vara trevligt om ni kunde skriva lite om vad som krävs för att en länk skall bli het eller inte.
  Är det ett visst antal pushningar som krävs eller ett visst antal kommentarer eller vad?

   

 12. Profilbild

  Av Moroten den 13 maj 2009 Rapportera

  Apropå ännu en grej. Skulle det inte vara lite bra om det kunde finnas en "slumpa ny pushing" även på startsidan och inte bara i "ramen"?  

 13. Profilbild

  Av Robert den 13 maj 2009 Rapportera

  Grymt stort tack för alla tips och idéer! Det känns verkligen otroligt peppande att ni engagerar er och tycker till. Vi ha redan en del nya idéer vi ska diskutera vidare och testa.

  @Moroten: Det är en rad faktorer som avgör när en länk blir het. Algoritmen är hemlig för att undvika fusk.

  Man kanske kan tänka sig en slumpgrej som en liten "finess" i sidomeny. Vi ska ha det i åtanke.  

 14. Profilbild

  Av Ekke den 13 maj 2009 Rapportera

  Jag har först en fråga, Om två personer lägger upp samma adress blir det två pushningar då eller står det "Den här länken finns redan"?
  För om det inte redan finns borde det finnas.

  Sedan skulle det vara bra om man kunde redigera länken om man har länkat fel om t.ex. ingen har pushat.  

 15. Profilbild

  Av Robert den 13 maj 2009 Rapportera

  Jodå, en sån funktion finns. Här kan du se hur det ser ut:
  http://www.pusha.se/posta?url=http://blogg.pusha.se/radera-med-mera/

  Ja, att med samma förutsättningar som radera kunna redigera en länkadress vore kanske ingen dum idé. Jag skriver genast upp det på kanske-det-listan.  

 16. Profilbild

  Av Ekke den 14 maj 2009 Rapportera

  @Robert: Okej jag visste helt enkelt inte om det, men över till en annan grej nu då jag för en liten stund sedan försökte ändra min mail till kontot. Jag fick verfieringsmailet och jag klickade på länken men inget hände, är det möjligtvis så att funktionen inte är klar ännu eller är det något fel som bara visar sig för mig?

  Testade för säkerhetens skull i både Chrome och Firefox för att utesluta det.  

 17. Profilbild

  Av Robert den 14 maj 2009 Rapportera

  Tack för att du sa till om det, Ekke! Det ser faktiskt ut som en bugg smugit sig in i samband med nya koden. En fix för det är på gång. Vi säger till så snart den är uppe.

  Passa gärna på att tycka till om det nya med domännamn under rubriker så länge :)
  http://beta.pusha.se  

 18. Profilbild

  Av Robert den 14 maj 2009 Rapportera

  Tillägg ang. sista raden i min kommentar ovan:

  Detta gäller alltså dikussionerna här:
  http://www.pusha.se/daligt-av-pusha  

 19. Profilbild

  Av Ekke den 14 maj 2009 Rapportera

  @Robert: Toppen med domännamn under rubrikerna, då kan man känna sig lite mer säker då man klickar på en push vilket jag inte alltid har känt mig. Hoppas jag inte förstörde hela dagen för er nu med min buggrapport :D  

 20. Profilbild

  Av Robert den 14 maj 2009 Rapportera

  Kul att höra att du gillar det!

  Inte alls. Även om det inte är världens roligaste sysselsättning att fixa buggar kanske, så är vi ändå väldigt tacksamma när folk väl rapporterar in dem. :)  

 21. Profilbild

  Av murtlest den 14 maj 2009 Rapportera

  @Ekke: Har fixat buggen nu men kan inte lansera det förrän vi bestämt hur vi ska göra med domännamn-under-länk-grejjen. Men jag säger till när det är uppe, kommer under eftermiddagen eller kvällen iaf :)  

 22. Profilbild

  Av Ekke den 14 maj 2009 Rapportera

  @murtlest: Roger, over and out  

 23. Profilbild

  Av murtlest den 14 maj 2009 Rapportera

  @Ekke: Nu ska fixen vara live :) Hoppas den funkar!  

 24. Profilbild

  Av DiNer0 den 22 maj 2009 Rapportera

  Jag vet inte om detta har tagits upp tidigare, men jag tycker att det vore bra om kunde få även bilder inbäddade som det blir med filmer (youtube m.m.). Om det t.ex. är flertal bilder så skulle man kunna välja att bädda in en av bilderna...  

 25. Profilbild

  Av murtlest den 22 maj 2009 Rapportera

  @DiNer0: Ja bilder har vi funderat över många gånger men aldrig riktigt kommit på något bra sätt att lösa det på. Dels har vi varit lite oroliga för om folk tycker det är okej att man bäddar in deras bilder. Med videos är det enklare för att t.ex. youtube tydligt visar att de vill att man embeddar. Sen är finns det lite olika tekniska problem.

  Menar du att du skulle vilja att när man skrivit in url'en och gått vidare till nästa steg i posta-flödet får se alla bilder som finns på den sidan och välja den som representerar länken bäst?

  Min drömvision är att man användaren skulle få upp ett screenshot av sajten och kunna markera en del av den och använda som bild till länken men det är nog tekniskt omöjligt.

  En annan variant är ju att automatiskt embedda bilder precis som videos från stora bildsajter som t.ex. flickr. Men det är relativt lite sånt material som postas på pusha.

  Men vi ska absolut fundera över om vi kan få in bilder på nåt sätt, vi tror också att det skulle ge stort mervärde till resten av länkbeskrivningen, och även lyfta pusha designmässigt, det ser ju alltid roligare ut med bilder :)  

 26. Profilbild

  Av Rockzter den 22 maj 2009 Rapportera

  @murtlest: Måste hålla med, för det första så är det ett jäkla holabaloo med vem som äger rättigheter till bilder etc. För det andra blir pusha segare med bilder. För det tredje så säger 1001 ord mer än en bild :P  

 27. Profilbild

  Av Rockzter den 22 maj 2009 Rapportera

  Så jag håller inte med fullt ut ;) Men snälla fixa så att man kan redigera kommentarer.  

 28. Profilbild

  Av Robert den 23 maj 2009 Rapportera

  @prehn: Just segheten tror jag inte man behöver oroa sig så mycket för, men mycket av det andra är sådant man måste ta med i beräkningarna. Fortsätt gärna komma med förslag kring detta.

  Möjlighet att redigera sina kommentarer lär vi med största sannolikhet införa förr eller senare. Vi har helt enkelt valt att prioritera andra saker då vi inte känt att den grejen varit så akut. Håll ut! :)  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Pusha står på nya friska ben

blogg.pusha.se - 8 maj 2009 av Robert i kod, pusha, webbutveckling

Då var den nya färska versionen av Pusha äntligen uppe.

51 Pusha

Får man några besökare genom snurra.se?

pengarinternet.se - 13 jan 2011 av hakanedq i internet, pusha, blogg m fl

Kort utvärdering av snurra.se, hur många klickar egentligen på annonserna och vad kan tänkas bli bättre...

7 Pusha

Pusha-blogg: 2009 - så blir det

blogg.pusha.se - 26 feb 2009 av Robert i api, kod, pusha m fl

Då var det så äntligen dags för det utlovade inläget där vi berättar lite om en del av de saker vi har planerade för Pusha under 2009.

41 Pusha

Hjälp oss testa nya Pusha

blogg.pusha.se - 16 apr 2009 av Robert i beta, kod, pusha m fl

Nu behöver vi din hjälp för att testa en ny funktion och ny kod för Pusha.

42 Pusha

Att få sina länkar heta på Pusha - mina exempel

edvinssonsblogg.se - 1 nov 2010 av bjornedvinsson i blogg, länkar, pusha m fl

Så här får du dina pushade länkar heta!

27 Pusha

Pusha utökar med artikelfunktion

pusha.se - 27 sep 2011 av johanjohansson i sociala media, sociala nätverk, blogg m fl

Det populära svenska "länkarkivet" Pusha bygger på med nya, spännande funktioner. En sådan är möjlighet att "Posta artiklar", vilket jag gör när jag skriver detta. Alla d... Läs mer »

19 Pusha

Pusha-medlemmar får bort fet annons

blogg.pusha.se - 3 mar 2009 av Robert i annonser, blogg, medlemmar m fl

Du tycker till och vi lyssnar. Den stora annonsen är nu borttagen för våra kära medlemmar.

42 Pusha

Pusha-bloggen: Kommentera mera

blogg.pusha.se - 25 maj 2009 av Robert i blogg, e-post, kommentarer m fl

Nu har vi lagt till lite nya sköna funktioner på Pusha. Mycket nöje!

43 Pusha

Pusha klassiker är här

blogg.pusha.se - 3 jun 2010 av Robert i webbutveckling, pusha, internet m fl

Idag lanserar vi en ny liten funktion på Pusha som vi kallar för "klassiker".

36 Pusha

Koll på HTML5

html5watch.tumblr.com - 23 maj 2010 av Robert i internet, css3, html5 m fl

HTML5 Watch är en blogg som listar exempel på kreativ och innovativ användning av moderna webbtekniker, som HTML5 och CSS3.

5 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter