Se sidan i fullversion.

Pontén utbuad på Dreamhack

projo.se - 15 jun 2009 av i dn, dreamhack, fildelning m fl

Antipiratbyrån har senaste åren varit på Dreamhack. För att föra dialog säger de. Men egentligen handlar det ju förstås om att synas och avskräcka från fildelningen som är en del av det som gjort Dreamhack så populärt. Varje år blir de utbuade. Den här gången härdade Pontén ut 10 min, vilket lär vara rekord. Att de orkar?

32 Pusha

 1. Profilbild

  Av murtlest den 16 juni 2009 Rapportera

  Omogen debatt. Även om Pontén fick uthärda några jobbiga minutrar där så får detta piratpartiet att framstå som ett gäng omogna ungar i de flestas ögon. Pontén borde istället debattera med professorer och samhällsforskare med vetenskapliga belägg för att fildelning inte skadar marknaden i ett större perspektiv.  

 2. Profilbild

  Av Rockzter den 16 juni 2009 Rapportera

  @murtlest: Ja jag får nog hålla med, anser att sådana här saker enbart skadar piratpartiet. Nu är jag inte engagerad eller ens medlem i PP, men om man ska ha en hjärtefråga på det vis som PP ändå har får man se till att denna fråga blir behandlad på ett riktigt sätt och på en någorlunda nivå.  

 3. Profilbild

  Av Moroten den 16 juni 2009 Rapportera

  Jag tycker att dreamhack-ledningen borde ha strukturerat upp debatten bättre. Som det var nu så kändes det mest som att Henrik fick ta en massa skit från en massa omogna tonåringar. Det borde ha ställts bättre frågor och Henrik borde ha fått vara mer förberedd så att hans svar kunde bli mer genomtänkta.

  Jag håller med om att de borde ha bjudit in någon annan som är mer insatt i ämnet som han skulle ha fått debattera med  

 4. Profilbild

  Av Thunde den 16 juni 2009 Rapportera

  Tycker att de flesta politiker och journalister inte behandlar PP som ett riktigt parti. De menar att de är barn och inte har något att göra i politiken. Till och med i min dagstidning var det en reporter, som skrev att de i pirat partiet endast var en samling små ungar :(  

 5. Profilbild

  Av oloflolof den 16 juni 2009 Rapportera

  Hade varit mycke bättre om det var lite vettigare frågor så det hade blivit en debatt på det hela. Nu är frågorna inte så bra men Henrik svarade ju inte på en ända.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

The Pirate Bay är uppe igen

dn.se - 25 aug 2009 av sunurb01 i censur, dn, fildelning m fl

Fildelningssajten the Pirate Bay är tillbaka efter att ha legat nere ett drygt dygn. Ett nytt grafiskt inslag på webbsidan är en T-shirt med ett tryck som översatt lyder ... Läs mer »

34 Pusha

Fängelse hotar halv miljon fildelare

dn.se - 1 jan 2012 av sunurb01 i upphovsrätt, internet, fängelse m fl

Det räcker med ett drygt tiotal fildelade filmer för att åklagaren ska kräva fängelse. Den praxis som växt fram pekar mot att en halv miljon svenskar nu riskerar fängelse... Läs mer »

13 Pusha

Skapelsens kan förklaras med piratkopia

dn.se - 21 jan 2012 av sunurb01 i fredrik strage, kopiering, skapelse m fl

Fredrik Strage: Skapelsens kvalitet kan förklaras med att den är en piratkopia Nöjesindustrin fortsätter sin kamp mot internet, bland annat genom lagförslaget SOPA. Kans... Läs mer »

19 Pusha

Ingen fällande dom efter ett år med Ipred

dn.se - 31 mar 2010 av sunurb01 i ifpi, dn, musik m fl

Sedan Ipred trädde i kraft har försäljningen av film och musik ökat, men attityden till illegal fildelning är densamma. Efter ett år med lagen väntar industrin fortfarand... Läs mer »

7 Pusha

Ny teknik kan fria nätpirater

svd.se - 28 nov 2009 av sunurb01 i fildelning, piratebay, piratpartiet m fl

Fredrik Neij anser i en ny inlaga till hovrätten att det gamla beslutet måste rivas upp eftersom Pirate Bay bytt teknik till så kallade magnetlänkar. Pirate Bay driver in... Läs mer »

23 Pusha

”Polisrazzior driver fler till Pirate Bay"

svd.se - 6 feb 2010 av sunurb01 i petersunde, fildelning, piratebay m fl

- De förstår inte att de bara driver allt fler människor till Pirate Bay. Men det är bra att de skyndar på utvecklingen. Det är bättre för internet att fler går över till... Läs mer »

10 Pusha

Inget jäv i Pirate Bay-mål

svd.se - 12 maj 2010 av sunurb01 i upphovsrätt, piratebay, fildelning m fl

Per E Samuelsons syn på beslutet är tydligt: avslaget urholkar domstolens legitimitet, säger han. – Det är inget som väcker förtroende hos den breda unga opinion som ä... Läs mer »

6 Pusha

Universitet stänger av fildelare utan bevis

sr.se - 14 maj 2009 av sunurb01 i fildelning, piratpartiet, sr m fl

Även om universiteten i Sverige har regler där det står att det förbjudet att dela upphovsrättskyddade filmer, spel och så vidare, är det inte rättssäkert stänga av stude... Läs mer »

15 Pusha

24 nedladdade låtar gav 16 miljoner i böter

nyheter24.se - 19 jun 2009 av sunurb01 i fildelning, jammie-thomas-r, piratpartiet m fl

Den 32-åriga kvinnan, Jammie Thomas-Rasset, laddade ner låtar till ett värde av mindre än 24 dollar, men rätten ansåg att hon måste betala skadestånd på 80 000 dollar per... Läs mer »

25 Pusha

Sonys socialistlobby

thomastvivlaren.se - 7 feb 2010 av sunurb01 i film, antipiratbyrån, piratpartiet m fl

Pontén säljer sin kunskap till högstbjudande eller - kanske mer med sanningen överenstämmande - till första bästa som hostar upp en slant. Det känns ju inte direkt som at... Läs mer »

6 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter