Se sidan i fullversion.

På med badblöjorna!

pusha.se - 25 jan 2018 av i badblöja

Om du har barn och tycker om att simma, så vet du antagligen redan nu att badblöjor är ett måste för småbarn under tre år. Badblöjorna har blivit ett måste på de flesta offentliga badplatser, av följande orsaker:

  • Om barnet inte är pottränat än är badblöjorna ett måste för att förebygga mot eventuella olyckor i vattnet.  Om bassängen förorenas måste den stängas för behandling, och detta är både dyrt och tidskrävande, och kan vara mycket pinsamt för dig som förälder!

  • Vanliga engångs- eller tvättbara badblöjor går inte att användas – de är gjorda för att ta upp så mycket vätska som möjligt och hålla vätskan borta från barnets hud, och därför går de inte att använda i vatten.  De blir snabbt vattendränkta, tunga och oanvändbara.  Det är inte säkert för barnet, och de kan lossna och täppa till bassängens filter. Badblöjorna är däremot inte gjorda för att absorbera vätska, utan för att hålla in fasta ämnen. De är gjorda för att aldrig gå i sönder i bassängen.

  • Vissa menar att badblöjorna minskar risken för att bakterier (t. ex E. Coli) sprids i vattnet. På detta sätt visar du social hänsyn genom att sätta på ditt barn en badblöja.

  • Det har blivit trend med badblöjor! De finns i olika färger och mönster, och småbarn kan se riktigt söta ut i badblöjorna.  Din lilla flicka kan få se ut som en sjöjungfru i sina fina badblöjor.

Olika typer av badblöjor

Som med vanliga blöjor måste man besluta vilka man vill använda.  Det finns både återandvändbara och engångsbadblöjor.  De återandvändbara badblöjorna är som en vanlig baddräkt som kan tvättas och användas om. Engångsbadblöjor funkar som vanliga engångsblöjor- de kastas efter att de har blivit smutsiga.

Det finns för- och nackdelar med varje typ av badblöja. Om du köper återanvändbara badblöjor av hög kvalitet så kan detta vara en fördel om ni simmar mycket i familjen, då de kan användas många gånger. De har också mindre miljöpåverkan, och de är dessutom bättre för barnets hud eftersom de innehåller färre kemikalier.  Men engångsbadblöjor kräver mindre tvättning och underhåll, och är lättare att hitta i affärer.

Vilken sort du än väljer, är badblöjorna ett måste för den lille plaskaren!

2 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter