Se sidan i fullversion.

Onaturliga övervinster

gubbliv.blogg.se - 21 jan 2018 av i samhälle

MONEY FOR NOTHING. Klart övervinsterna som de privata bolagen tar ut i skola och vård ska stoppas! Regeringens och V:s förslag på detta nu i veckan bemöttes som väntat av ett ramaskri från landets tyckare i de borgerliga tidningarna, lobbygrupper på högerkanten, företagarna själva, Alliansen och SD. Den massiva propagandan kan vara svår att värja sig mot...

1 Pusha

 1. Profilbild

  Av Farmakologen den 21 januari 2018 Rapportera

  Kommunistpropagandan i frågan om övervinster är förljugen. De vill maximera till högst 7 % på insatt kapital = operativt kapital. 90% av all denna verksamhet, skolor. äldreomsorg m.m. bedrivs i hyrda lokaler utan denna kapitalinsats. De skulle därmed inte få göra någon vinst alls eller max 2 %. Det är en omöjlighet att bedriva sådan verksamhet med dessa förutsättningar och de läggs ned. De kan inte heller låna pengar eftersom det finns inget egen ägt i verksamheterna att belåna.
  Dena manipulation har sedan 3 år bromsat privata investerare från nyetableringar. Många påbörjade byggen av äldreboende stoppades sedan bankerna sa nej. De såg att det var omöjligt att få säkerhet för krediterna med dessa förutsättningarna. SÅ vanligt folk har redan drabbats då byggena stoppades.  

 2. Profilbild

  Av Farmakologen den 21 januari 2018 Rapportera

  http://www.mynewsdesk.com/se/vardforetagarna/pressreleases/socialstyrelsen-bekraeftar-privata-aeldreboenden-haaller-hoeg-kvalitet-2375689?utm_source=fPlus
  NY undersökning av äldreomsorgen ac Socialstyrelsen visar klart att de privat drivna är överlägsna i kvalitet och service.
  Dessa investeringar har kommunerna sluppit från. OM regeringen förslag går igenom. Måste kommunerna skaffa fram på tvären flera tiotusentals platser, 300,000 elever drabbas. m.m. rena katastrofen. Därför är det sådant enormt motstånd mot förslaget som är ren socialism.  

 3. Profilbild

  Av Gubbliv den 22 juni 2018 Rapportera

  Kära Farmakologen! Det du anför är helt felaktigt. Kommunistpropaganda? Vi är det enda land i världen som har så generösa utlägg av medborgares skattepengar till privata vårdbolag. Tom USA har strängare regler, och det är väl inte ett land som direkt är känt för att ha vänstersympatier. Antingen är du själv engagerad i ett vårdbolag eller så ingår du i den starka lobbygruppen för dessa, eller så har du köpt propagandan som genomsyrar våra medier.
   

 4. Profilbild

  Av Farmakologen den 22 juni 2018 Rapportera

  Nej jag är 76 år gammal och inte engagerad i någon sådan verksamhet. Men jag är verkligen djupt oroad av ifall alla dessa verksamheter bara försvinner inom ett år. Investeringarna har stått still i tre år på grund av detta. Samtidigt behövs det enorma mängder med t.ex. boende i äldreomsorgen med servicepersonal för tryggheten. Privata vårdcentraler är billigare för kommunerna, de avlastar de offentliga o kommunen har sluppit investera. Bättre service o nöjd personal. Inga bemanningskostnader från inhyrning som i de kommunala där personalen flyr ifrån.
  NU blev det ju rätt i riksdagen. Detta röstades ned. Återstår frågan för skolverksamheten. Också denna sparar många miljoner för kommunerna. De får sämre betalt per elev än offentliga ändå är köerna dit långa. Denna konkurrens tvingar fram förbättringar i de kommunala skolorna som annars stagnerar i utvecklingen.  

 5. Profilbild

  Av Gubbliv den 30 juli 2018 Rapportera

  Som sagt var. Jag vill inte låta mina skattepengar gå till övervinster till aktiemiljonärer. Jag vill att de ska användas i vård, omsorg och skola. Jag tycker du i grunden har helt fel i ditt ställningstagande.  

 6. Profilbild

  Av Farmakologen den 30 juli 2018 Rapportera

  Dessa finns endast på grund av att stat o kommuner inte klara av att upprätt hålla för behovet. Inget annat. När de slipper göra egna investeringar så underlättar det för dom att ,maximera sina möjligheter. Märk att det är oftast billigare = lägre betalt till de privata, men att dessa ger betydligt bättre service till sina gäster än de kommunala.
  I vår by kan man knappt komma till i vårdcentralen läkare finns bara av o till där. Men en privat i grannbyn tar emot per omgående.  

 7. Profilbild

  Av Farmakologen den 30 juli 2018 Rapportera

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nora-jag-vill-ha-anstandig-vard?cmpid=del:tw:20180729:nora-jag-vill-ha-anstandig-vard:nyh:lp
  Kommunalt äldreboende SVT idag 30/7-18. Bara helt otroligt.
  Där min moster bor till samma kostnader finns Internet på alla rum, TV så länge hon önskar, liksom kaffe och lägger sig när hon känner för det. Privat drivet av motiverad personal som själv bestämmer på golvet utan politikers styrning.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Middag med Pol Pot

youtube.se - 3 sep 2009 av hampus_b i samhälle, humor

1978 reste en svensk delegation till Kambodja. De besökte arbetskollektiv, sjukhus, fabriker och tömda städer. De åt middag med röda khmerernas ledare Pol Pot. Varför såg... Läs mer »

34 Pusha

Hej vi gillar snoppar (NDM:s sajt hackad)

resume.se - 7 sep 2009 av Robert i humor, samhälle, internet

Näringslivets Delegation för Marknadsrätts, NDM:s, sajt är hackad. Snopp. Hej vi gillar snoppar – är det enda budskap som möter besökaren.

32 Pusha

Häftiga Grottor

gloop.se - 10 sep 2009 av swoobu i livsstil, samhälle

Bilder på ett par riktigt häftiga grottor

42 Pusha

Den största svenskkraschen på internet sedan Boo.

dn.se - 12 sep 2009 av moin i internet, samhälle, teknik

Niklas Zennström har gjort sig ett namn som framgångsrik entreprenör. Men i somras delade han ut dödsstöten till prestigeprojektet Joost. Därmed kan över en miljard krono... Läs mer »

23 Pusha

Google med egen nyhetssajt

svd.se - 15 sep 2009 av moin i internet, kultur, samhälle

Nu tar Google ett steg till i nyheternas värld och erbjuder läsning från de stora medierna med sin nyhetsläsare Fast Flip.

32 Pusha

Hur internet spreds över världen

newsvote.bbc.co.uk - 16 sep 2009 av murtlest i teknik, samhälle, internet

Snygg flash där man kan hoppa fram några år i taget och se hur internet spreds över världen.

33 Pusha

Sex heta svenska webbtjänster du bör hålla koll på

karlskarman.se - 18 sep 2009 av cash i samhälle, teknik, internet

Efter stora svenska web-succer som Skype, Spotify och MySQL kokar det i webbsverige-kitteln, här är listan på företag som du ska hålla extra koll på framöver!

38 Pusha

Bostadshysteri i Hongkong

e24.se - 21 sep 2009 av Arp i samhälle

Det är återigen sug i Hongkongs bostadsmarknad där två lägenheter nu annonseras ut för rekorddyra 267 miljoner kronor styck. Bakom den glödheta marknaden står kinesiska s... Läs mer »

12 Pusha

Damm gör Sydneys himmel röd

smh.com.au - 23 sep 2009 av oscarkarlsten i väder, samhälle

Hela Sydneys (och andra delar av Australien) himmel blev under gårdagen täckt av ett stort rött dammtäcke. Mystik.

23 Pusha

Ful design 2009

dailycognition.com - 25 sep 2009 av moin i kultur, samhälle, humor

Ooops design awards -15 fulaste design produkter

32 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter