Se sidan i fullversion.

pinkunicorn RSS

Profilbild
Bloggare, läsare, sf & fantasy-fan, geocacheare, brädspelare, ...

Avbruten: Aengeln Englund: Gainea

duarvaddulaser.se - 27 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Un är det väsen som Gainea kretsar kring, och boken börjar med att hon skapar sig själv ur tomma intet, och fortsätter sedan med världen Gainea och de varelser som lever ... Läs mer »

1 Pusha

Du vet väl var du har din handduk?

duarvaddulaser.se - 25 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Idag är det Towel Day för tionde gången, till minne av Douglas Adams död. Du vet väl var din handduk är?Ur The Hitchhiker's Guide to the Galaxy:A towel, it says, is about... Läs mer »

1 Pusha

Ismaïl Kadaré: Den döda arméns general

duarvaddulaser.se - 23 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Ett tjugotal år efter att Italiens ockupation av Albanien har upphört skickas åter en general dit, men den här gången i ett mer fredligt ärende. Han har i uppdrag att åte... Läs mer »

2 Pusha

Jules Verne-Magasinet 548

duarvaddulaser.se - 11 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Det senaste numret av Jules Verne-Magasinet är en digital fotobok med bilder tagna av Sam J. Lundwall 1955-2011. Vad jag kan se presenteras bilderna inte i någon ordning,... Läs mer »

1 Pusha

Anders Fager: Samlade svenska kulter

duarvaddulaser.se - 6 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

För ungefär ett år sedan skrev jag om Anders Fagers utmärkta debut, novellsamlingen Svenska kulter. Nu har uppföljaren kommit, i form av Samlade svenska kulter. Det här ä... Läs mer »

2 Pusha

Richard Powers: Generosity

duarvaddulaser.se - 4 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Russell Stone jobbar som redaktör åt en självhjälptstidskrift, men han är också lärare på en kurs i "creative nonfiction". En av hans elever är den synnerligen positiva T... Läs mer »

1 Pusha

Dags för halvmaraton!

duarvaddulaser.se - 2 maj 2011 av pinkunicorn i kultur

Nu har jag till slut anmält mig till mitt livs första halvmaratonlopp, i helgen som kommer. Jag har aldrig sprungit så långt förut, så det ska bli intressant att se om de... Läs mer »

1 Pusha

Vargsläkte med vargskinn

duarvaddulaser.se - 27 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Häromdagen nämnde jag hur recensionsexemplaret för Cirkeln skickades ut snyggt paketerat. Nu har jag fått ytterligare ett exempel på den trenden, nämligen Caroline L. Jen... Läs mer »

2 Pusha

Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren: Cirk

duarvaddulaser.se - 18 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Cirkeln är det senaste fenomenet på den svenska ungdomsboksmarknaden. Den har hunnit säljas utomlands redan innan den kom ut i Sverige, och det har talats en hel del om d... Läs mer »

2 Pusha

Kelly Link: Stranger Things Happen

duarvaddulaser.se - 15 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Jag har hört mycket positivt om Kelly Link, men jag hade lite svårt för hennes första novellsamling Stranger Things Happen. Jag kan inte säga att det är något fel på pros... Läs mer »

2 Pusha

Amanda Hellberg: Döden på en blek häst

duarvaddulaser.se - 13 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Med Döden på en blek häst har Amanda Hellberg skrivit en bok som ligger henne själv nära; huvudpersonen är en svensk tjej som flyttar till Oxford för att gå på konstskola... Läs mer »

2 Pusha

Förlaget Järnringen lägger ner

duarvaddulaser.se - 11 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Jag ser på Erik Granströms blogg att förlaget Järnringen bestämt sig för att lägga ner verksamheten på grund av tidsbrist. Man har genom åren gett ut en hel del rollspel,... Läs mer »

2 Pusha

Sofi Oksanen: Utrensning

duarvaddulaser.se - 6 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Utrensning är en bok som kräver att läsaren hänger men, men som är väl värd den ansträngningen. Texten är uppdelad i många rätt korta kapitel och vart och ett av dem är u... Läs mer »

3 Pusha

Joe Hill: Horn

duarvaddulaser.se - 4 apr 2011 av pinkunicorn i kultur

Joe Hill etablerar sig allt mer definitivt som en skräckförfattare att räkna med. Horn är hans tredje bok (om man bortser från seriealbum), och liksom de tidigare är det ... Läs mer »

1 Pusha

Haruki Murakami: Vad jag pratar om när jag pr

duarvaddulaser.se - 30 mar 2011 av pinkunicorn i kultur

Författaren Haruki Murakami är inte bara en hejare på att skriva böcker, han är också långdistanslöpare. När han för många år sedan sålde sin jazzklubb för att bli förfat... Läs mer »

1 Pusha

  • Blev medlem: 28 augusti 2007
  • Senast aktiv: 18 jun 2012
  • Placering på topplistan: 158

Andel populära

3%

Pushar andras

6%

Post-aktivitet

70%