Se sidan i fullversion.

marcink RSS

Profilbild
Eftersom marcink inte orkat med att skriva något om sig själv, passar vi på att visa några underbara annonser här istället:

När man inte längre får skratta åt Hitler...

cybernormer.se - 22 apr 2010 av marcink i cybernormer

Vad är bunker- eller Hitlerparodier? Det handlar om remix av den otroligt starka scenen i den tyska filmen Der Untergang från 2004 som skildrar Hitlers sista dagar i en b... Läs mer »

3 Pusha

Filterfrågan på frammarsch

cybernormer.se - 22 apr 2010 av marcink i cybernormer

Den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström presenterade för en tid sedan ett direktivförslag som syftar till att med hjälp av nätfilter hantera att övergrepp på barn... Läs mer »

2 Pusha

Nya upphovsrättutredningen gör ingen skillnad

cybernormer.se - 10 apr 2010 av marcink i cybernormer

"Låt mig säga det direkt. Hela utredningsförslaget andas en strävan efter att med rätten skapa legitimitet och stöd för rättsliga konstruktioner som hotas av den tekniska... Läs mer »

2 Pusha

Både skola och nät är en del av de ungas värld

cybernormer.se - 9 apr 2010 av marcink i cybernormer

"Om vi vuxna i skolan är mer aktiva på nätet kan vi också förstå de konflikter som uppkommer och fungera som bättre förebilder samt föra bättre samtal med våra elever kri... Läs mer »

2 Pusha

Mer om ett år med Ipred

cybernormer.se - 1 apr 2010 av marcink i cybernormer

Idag är det ett år sedan Ipredlagen trädde i kraft. Vi tjuvstartade lite igår och skrev om hur vi uppfattat det första året. Idag fortsätter vi på Cybernorer med att vara... Läs mer »

2 Pusha

Ett år med Ipred

cybernormer.se - 31 mar 2010 av marcink i cybernormer

Imorgon, den första april, är det ett år sedan Ipred-lagen trädde i kraft. Eftersom Dagens Nyheter tjuvstartat lite och publicerat en riktigt lång och matig artikel tänke... Läs mer »

5 Pusha

Scouter, internet och mänskliga rättigheter

cybernormer.se - 30 mar 2010 av marcink i cybernormer scouting

" Scoutingen har historiskt sett varit en internationell fredsrörelse, och när vi ser att krig och kränkningar av mänskliga rättigheter flyttas till nätet är det också dä... Läs mer »

2 Pusha

Vad händer om man smurfar ett kön?

cybernormer.se - 14 mar 2010 av marcink i cybernormer

Med en lös tankekoppling till diskussionen om motsatskategoriseringen av “skapare”, “fans” och “pirater” dök en debatt om tjänsten Transgenus upp under helgen. Transgenu... Läs mer »

2 Pusha

Positiva kommunikatörer om "vetenskapliga bloggar"

cybernormer.se - 14 mar 2010 av marcink i cybernormer

Om vikten av ”low stakes” skrivandet, dvs vikten av att få skriva i sammanhang där de exakta formuleringarna inte nagelfars. Speciellt i relation till om man då och då ut... Läs mer »

2 Pusha

Skapare, fans och pirater

cybernormer.se - 11 mar 2010 av marcink i cybernormer

Frågan som kanske bör ställas är alltså vilka som egentligen åsyftas när man talar om “pirater” och vilka som snarare är “fans”? Kan begreppen likställas, eller kan pirat... Läs mer »

2 Pusha

Internet som demokratisk arena och rättighet

cybernormer.se - 11 mar 2010 av marcink i cybernormer

Idag släppte BBC News en nyhet om en stor undersökning som gjorts om hur människor uppfattar internet. 27000 personer från 26 länder har tillfrågats, och av dem menar när... Läs mer »

2 Pusha

Cybernormer på seminarium om forskarbloggar

cybernormer.se - 11 mar 2010 av marcink i cybernormer

Hur vetenskapliga institutioner kommunicerar med omvärlden är ett stående ämne av intresse. Det formuleras ibland strategiska planer på hur universitetet borde ta plats i... Läs mer »

2 Pusha

Dags att hala flaggan och hissa …vadå?

cybernormer.se - 21 okt 2009 av jeremia i internet, kultur, samhälle

Om att gå från motståndets estetik till skapandets och nybyggandets. Om castells motståndsidentiteter respektive projektidentiteter applicerat på nätaktivism och annat nu... Läs mer »

3 Pusha

Är fildelningen tillbaka på samma nivåer?

cybernormer.se - 2 okt 2009 av marcink i internet, samhälle

Man kan konstatera att en kraftig nedgång (ökad regelefterlevnad) följt av en långsammare återgång (minskad regelefterlevnad) är förväntad. Det har att göra med att vi på... Läs mer »

4 Pusha

Är upphovsrätten opartisk?

cybernormer.se - 22 sep 2009 av jeremia i internet, kultur, samhälle

Inlägg på cybernormer.se som diskuterar upphovsrättens partiskhet/opartiskhet relaterat till att jävsdiskussionen i fallet med The Pirate Bay har blossat upp igen.

4 Pusha

  • Blev medlem: 13 april 2009
  • Senast aktiv: 2 jun 2010
  • Placering på topplistan: 418

Andel populära

13%

Pushar andras

13%

Post-aktivitet

39%