Se sidan i fullversion.

jonnyx RSS

Profilbild
Jag heter Jonny Erixon, jag är född 1952 i Sjömarken strax utanför Borås i Västergötland. Frånsett kortare perioder har jag bott och verkat i Borås fram till 1995, då jag flyttade till Undersåker i Åre kommun, Jämtland. Men sedan 2001 bor och arbetar jag i Málagaprovinsen i Andalusien på Costa del Sol i södra Spanien. Jag driver en mindre konsultfirma Erixon Consulting med vilken jag hjälper företag här nere att marknadsföra sig på Internet, mer info på http://www.erixonconsulting.com/. Bilder från mitt lokala närområde finns på min Pinterestsida: https://es.pinterest.com/jonnyx1/.

Maskar och syrsor i livsmedelsbutikerna

svenskamagasinet.nu - 17 apr 2018 av jonnyx i mat, hälsokost, spanien m fl

Men det finns ingen anledning till oro, det handlar inte om ett angrepp av skadedjur, utan om att en stormarknadskedja nu erbjuder smakliga maskar och syrsor i sitt sorti... Läs mer »

1 Pusha

Alla spanska flygplatser måste ha billigt vatten

svenskamagasinet.nu - 27 mar 2018 av jonnyx i spanien, flygplatser, flygplan m fl

Samtliga flygplatser i Spanien kommer att vara skyldiga att sälja buteljerat vatten för en euro. Aena har redan infört detta på vissa av flygplatserna men nu utvidgas det... Läs mer »

2 Pusha

Påskfirande i Spanien

svenskamagasinet.nu - 23 mar 2018 av jonnyx i spanien, påsk, samhälle m fl

Påskveckan, eller ”La Semana Santa” (heliga veckan) är den absolut största och mest firade religiösa händelsen i hela landet och och är omgärdat av många och mycket gamla... Läs mer »

1 Pusha

Kopiösa mängder snö i Sierra Nevada

svenskamagasinet.nu - 7 mar 2018 av jonnyx i skidåkning, skidresor, snowboard m fl

Den sydspanska skidorten har under det senaste ovädret begåvats med mängder med snö. Vägen till skidorten är i nuläget öppen för personbilar med snökedjor men är stängd f... Läs mer »

1 Pusha

Kvinnorna i Spanien strejkar på torsdag den 8 mars

svenskamagasinet.nu - 5 mar 2018 av jonnyx i kvinnor, spanien, strejk m fl

Kvinnor i hela Spanien förbereder sig för en 24-timmars strejk på den internationella kvinnodagen torsdagen den 8 mars. Strejken är avsedd att gälla både på arbetsplatser... Läs mer »

1 Pusha

Försäsongstesterna för F1 startar idag i Spanien

svenskamagasinet.nu - 26 feb 2018 av jonnyx i formel 1, spanien, racing m fl

Som vanligt så inleds försäsongstesterna för Formel 1 i Spanien, under åtta dagar så håller de till i den Katalanska metropolen Barcelona. Flera stall kommer därefter att... Läs mer »

1 Pusha

Flera nyheter vid Köpa Hus Utomlands i Stockholm

svenskamagasinet.nu - 15 feb 2018 av jonnyx i spanien, portugal, thailand m fl

Skandinaviens största utlandsboendemässa Köpa Hus Utomlands arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö kommande lördag och söndag. Arrangör är Fair Media som i år fyller 15 ... Läs mer »

1 Pusha

Ny bok om att leva och bo i Spanien

svenskamagasinet.nu - 13 feb 2018 av jonnyx i costa blanca, livsstil, personligt m fl

Boken ”Drömmen om att leva och bo i Spanien” (292 s.) är ett samarbete mellan Casa Media i Spanien och Informationsförlaget i Sverige. På lördag är det ”boksläpp” i samba... Läs mer »

4 Pusha

Missa inte mandelblomningen

svenskamagasinet.nu - 26 jan 2018 av jonnyx i spanien, mandel, costa del sol m fl

Just nu är mandelblomningen i full gång i stora delar av Spanien, det är en verklig skönhetsupplevelse för den som har möjlighet att ta en tur ut på landet.

1 Pusha

Spanien är världsledande i solidaritet

svenskamagasinet.nu - 12 jan 2018 av jonnyx i spanien, samhälle, transplantation m fl

Under 2017 slog Spanien ett nytt rekord i organdonationer och transplantationer. Donationerna uppgick till 46,9 per miljon invånare vilket är världsrekord.

2 Pusha

Trettonhelgen i Spanien

svenskamagasinet.nu - 4 jan 2018 av jonnyx i spanien, samhälle, livsstil m fl

Trettondagsafton och trettondagen är de viktigaste juldagarna för många spanjorer och då speciellt för barnen, det är då det är parader och julklappsutdelning.

1 Pusha

Nyårsfirandet i Spanien

svenskamagasinet.nu - 30 dec 2017 av jonnyx i samhälle, livsstil, nyår m fl

Nyårsafton eller Nochevieja som det heter på spanska firas med besked i Spanien, firandet skiljer sig till viss del från den svenska men mycket är också likt.

6 Pusha

Whatsapp slutar fungera för många

svenskamagasinet.nu - 27 dec 2017 av jonnyx i whatsapp, telefon, blackberry m fl

Den särskilt i Spanien mycket populära meddelandetjänsten Whatsapp upphör med stöd för Blackberry OS och Windows Phone vid årsskiftet. Lägre fram på året upphör stödet fö... Läs mer »

8 Pusha

Spanska jultraditioner

svenskamagasinet.nu - 23 dec 2017 av jonnyx i spanien, jul, julafton m fl

Julen i Spanien för spanjorer handlar om familjen, gemenskap och ledighet, inte helt olikt det vi är vana vid i Skandinavien men vissa traditioner skiljer sig åt.

7 Pusha

Julvädret i Spanien

svenskamagasinet.nu - 19 dec 2017 av jonnyx i livsstil, spanien, väder m fl

Julvädret blir fint i Spanien och även om vintern officiellt anländer till Spanien den 21 december klockan 17:28 så innebär det inte att det blir kallt eller regnigt.

7 Pusha

  • Blev medlem: 1 februari 2010
  • Senast aktiv: 4 dagar sedan
  • Placering på topplistan: 217

Andel populära

4%

Pushar andras

10%

Post-aktivitet

61%