Se sidan i fullversion.

Nemokrati RSS

Profilbild
Hej alla vänner av demokratin. Förutom alla den redan har, behöver den även alla den kan få. Demokratin befinner sig på ett sluttande plan. I och med ratificeringen av Lissabonfördraget i riksdagen den 20 november 2008 så går glidningen utför allt snabbare. Därför har jag startat en blogg - Nemokrati - för att kommentera och satirisera över limbotillståndet som demokratin försatts i - även notera ytterligare obehagliga förändringar och underliga lagar, om möjligt motverka dem. Välkommen med ytterligare synpunkter. Tillsammans kan vi hålla debatten vid liv och motverka försämringar av fri- och rättigheter, äntra tronen som den s k tredje statsmakten, dvs etablerade media, avsagt sig. Det behövs för att upprätthålla den fria opinionsbildningen.

Almedalsveckan - Bonuskultur och Barnfattigdom

komigenuva.wordpress.com - 3 jul 2011 av Nemokrati i politik, massarbetslöshet, trygghetsförsäkringa m fl

Till alla Er som besöker Almedalen, som företagen nu enligt uppgift också ”invaderar” för att skrika om att lönerna måste hållas tillbaka och lägstalönerna drastiskt sänk... Läs mer »

3 Pusha

EN Vansinnets röst överröstar Välfärden

komigenuva.wordpress.com - 13 jun 2011 av Nemokrati i krig, internet, neoliberalism m fl

Till bokstavligt talat varje pris ska euron räddas, och Tyskland vet förstås mer än vad vi vet. Närmare bestämt Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble, som säkert hål... Läs mer »

2 Pusha

Vad kämpar Extremhögern emot egentligen?

komigenuva.wordpress.com - 21 maj 2011 av Nemokrati i nazism, al qaida, israel m fl

Vad kämpar vänstern emot egentligen? frågar sig ”Cynikern från förorten”. Jag skulle snarare vilja vända på frågan istället: Vad kämpar extremhögern emot egentligen? Sa... Läs mer »

3 Pusha

Stöd Påskuppropet!

komigenuva.wordpress.com - 6 mar 2011 av Nemokrati i samhälle, kultur, försäkringskassan m fl

Det var längesen jag blev så glad när jag läste något. Äntligen fler som talar med hjärtat i denna kalla tid. Högt och tydligt, med humor, värme, klarsynthet och skärpa! ... Läs mer »

4 Pusha

De underskruvade bollarnas mästare - Tomas Ramberg

komigenuva.wordpress.com - 9 jan 2011 av Nemokrati i samhälle, ekonomi, politik m fl

Dagens intervju med det socialdemokratiska partiledarämnet Marika Lindgren Åsbrink är ju inte det mest framträdande exemplet på Tomas Rambergs fantastiskt försåtliga inte... Läs mer »

1 Pusha

Den S-märkta (M)ardrömmen

komigenuva.wordpress.com - 7 jan 2011 av Nemokrati i samhälle, desertec, solkraftverk m fl

Den som leder in oss på kärnkraftens och uranbrytningens väg mot undergången pratar med vansinnets röst. Se Uranbrytningens konsekvenser -Vidare Veckans Affärer – Finskt ... Läs mer »

3 Pusha

2010 - Björn von der Esch och Sören Wibe

komigenuva.wordpress.com - 2 jan 2011 av Nemokrati i politik, internet, kultur m fl

Det är en mycket stor förlust för Sverige, att Björn von der Esch och Sören Wibe är borta. Tack vare dem och deras trägna arbete mot anslutning till EMU, står Sverige ida... Läs mer »

4 Pusha

Sveriges statsminister lika "populär" som Ungerns?

komigenuva.wordpress.com - 28 dec 2010 av Nemokrati i fascism, ungern, reinfeldt m fl

Och samma mediemyndighet och censur har man också infört. Så populariteten lär öka till öronbedövande nivåer. Lagom till nästa val 2014 har inte bara en öronbedövande tys... Läs mer »

3 Pusha

Videocracy - Regeringen har infört tv-censur

komigenuva.wordpress.com - 17 dec 2010 av Nemokrati i tv, politik, samhälle m fl

Idag har regeringen totalitärt infört tv-censur, ett beslut som självfallet strider mot grundlagen. Att regeringen ska förhandsgranska vad nationell, licensfinansierad TV... Läs mer »

3 Pusha

Dagens rekommenderade länk - Pappas pojke?

komigenuva.wordpress.com - 11 dec 2010 av Nemokrati i samhälle, teknik, internet m fl

Magnus Ljunggren är professor emeritus i rysk litteratur vid Göteborgs universitet. När jag läste Magnus Ljunggrens artikel ”Pappas pojke?” i Expressen så fick jag en cho... Läs mer »

2 Pusha

Dagens rekommenderade länk - Axel Andén

komigenuva.wordpress.com - 7 dec 2010 av Nemokrati i samhälle, teknik, internet m fl

Att Tredje Statsmakten abdikerar från sitt ansvar att granska (den allt mer korrupta, gangsterekonomiska) makten innebär att de inte bara hjälper till att avskaffa yttran... Läs mer »

3 Pusha

Landet som talar med kluven tunga

komigenuva.wordpress.com - 6 dec 2010 av Nemokrati i samhälle, teknik, internet m fl

Att dubbelmoralen inte bara är USA:s signum, utan även Sveriges är inte att förvåna. Det historiska spänningsfältet mellan östliga USA:s stränga puritanism och laglöshete... Läs mer »

3 Pusha

Gangsterekonomi och global diktatur

komigenuva.wordpress.com - 5 dec 2010 av Nemokrati i wikileaks, internet, samhälle m fl

I inlägget ”Wikileaks hounded”, fördömer nu Reportrar Utan Gränser klappjakten på Wikileaks och de politiska påtryckningar som utövats av USA:s senatsutskott för inrikes ... Läs mer »

2 Pusha

(M)ona har talat

komigenuva.wordpress.com - 4 dec 2010 av Nemokrati i socialmoderaterna, euron, usa m fl

(M)ona har talat. Dock ingen mening rösta på S ifall de för samma politik som sin ”motståndare”. Då kan de bilda socialmoderaterna som de redan gjort i Bryssel och EU-näm... Läs mer »

2 Pusha

Lägg ner "Lagrådet" & tillsätt ansvariga jurister

komigenuva.wordpress.com - 20 nov 2010 av Nemokrati i samhälle, teknik, internet m fl

Vad Lagrådet ska göra är att tillse, att lagförslag inte strider mot andra gällande lagar, och särskilt inte mot grundlagen. Detta verkar inte det s k Lagrådet ha förståt... Läs mer »

5 Pusha

  • Blev medlem: 1 december 2008
  • Senast aktiv: 8 dec 2014
  • Placering på topplistan: 1700

Andel populära

0%

Pushar andras

38%

Post-aktivitet

60%