Se sidan i fullversion.

Nemokrati RSS

Profilbild
Hej alla vänner av demokratin. Förutom alla den redan har, behöver den även alla den kan få. Demokratin befinner sig på ett sluttande plan. I och med ratificeringen av Lissabonfördraget i riksdagen den 20 november 2008 så går glidningen utför allt snabbare. Därför har jag startat en blogg - Nemokrati - för att kommentera och satirisera över limbotillståndet som demokratin försatts i - även notera ytterligare obehagliga förändringar och underliga lagar, om möjligt motverka dem. Välkommen med ytterligare synpunkter. Tillsammans kan vi hålla debatten vid liv och motverka försämringar av fri- och rättigheter, äntra tronen som den s k tredje statsmakten, dvs etablerade media, avsagt sig. Det behövs för att upprätthålla den fria opinionsbildningen.

Svensk skola - Ett enda stort Dagis?

komigenuva.wordpress.com - 8 dec 2013 av Nemokrati i samhälle, kultur, livsstil m fl

”Lärarnas Nyheter” låter meddela: ”Alla fritidspedagoger med högskoleexamen efter 1977 får lärarlegitimation i skolämnen. – Det är en stor framgång, säger Eva-Lis Sir... Läs mer »

1 Pusha

Borg skyfflar långtidsarbetslösa till Samhall

komigenuva.wordpress.com - 18 mar 2013 av Nemokrati i samhälle, politik, regeringen m fl

Borg, Reinfeldt och Bildt är ytterst angelägna om att skylla (M)assarbetslösheten på de arbetslösa (så att det inte märks att det är deras egen politik som är orsaken). F... Läs mer »

1 Pusha

Annie Lööf,151 000/mån, vill sänka vårdbiträdeslön

komigenuva.wordpress.com - 18 feb 2013 av Nemokrati i annie lööf, politik, samhälle m fl

Lönesänkarna – ett tänkvärt Dokument Inifrån. Nästan lika tänkvärt som Dokument Utifråns ”Smutsiga pengar” härförleden. Därför rekommenderar jag er att se även det först... Läs mer »

1 Pusha

Vi vill inte äta gift

komigenuva.wordpress.com - 21 aug 2012 av Nemokrati i gmo, basf, bayer m fl

Vad är det som är så dåligt med genmodifierad (GMO) mat? Pesticidanvändningen ökar dramatiskt och pesticiderna (gift) blir en del av matens genetiska sammansättning: "Acc... Läs mer »

1 Pusha

Euro-länder förbereder valutarestriktioner

komigenuva.wordpress.com - 12 jun 2012 av Nemokrati i eurozonen, livsstil, grexit m fl

Reuters rapporterar nu, att ”EU officials” förbereder valutarestriktioner, begränsning av bankomatuttag och stängda gränser i Schengenområdet genom avskaffad visafrihet o... Läs mer »

1 Pusha

Tyskland stoppar nödlånet till Grekland

komigenuva.wordpress.com - 15 feb 2012 av Nemokrati i tyskland, euro, carl bildt m fl

Nu meddelar även Reuters, att eurozonen “överväger” att skjuta upp utbetalningen av nödlånet till Grekland, trots alla grekiska ansträngningar: “Euro zone finance offi... Läs mer »

3 Pusha

Ledarlösa #OccupyWallStreet-rörelsen har en Ledare

komigenuva.wordpress.com - 14 nov 2011 av Nemokrati i teknik, den arabiska våren, kultur m fl

När Kalle Lasn säger ”detta är en ledarlös rörelse” (”this is a leaderless movement”) så kommer man att tänka på scenen ur Monty Python’s film Life of Brian där massorna ... Läs mer »

1 Pusha

Gangsterekonomin rasar samman

komigenuva.wordpress.com - 26 sep 2011 av Nemokrati i politik, seb, swedbank m fl

Problemet med luftslottsbyggande politiker som Anders Borg är att de ljuger hela tiden. Sverige är snart bankrutt och det har han givetvis vetat om hela tiden. Vi lever i... Läs mer »

2 Pusha

Oljan och "demokratiseringen" av Nordafrika

komigenuva.wordpress.com - 26 sep 2011 av Nemokrati i politik, samhälle, olja m fl

Apropå regeringen Reinfeldts frekventa användning av ordet 'ansvar' kan jag passa på att tipsa om Maj Wechselmanns högintressanta film ”Det är upp till dig”, om Lundin Oi... Läs mer »

1 Pusha

Staten och Kapitalet

komigenuva.wordpress.com - 26 sep 2011 av Nemokrati i politik, teknik, samhälle m fl

Med anledning av Uppdrag Gransknings reportage om Torbjörn Törnqvist och det hemlighetsfulla oljetradingföretaget Gunvor, som denne schweiz-baserade oljemiljardär ”med et... Läs mer »

1 Pusha

Makten och Media - Klarspråkets Motpol

komigenuva.wordpress.com - 26 sep 2011 av Nemokrati i politik, samhälle, media m fl

Sänkt restaurangmoms ger inga jobb. Ändå genomförs förslaget. Anledningen till det måste då vara, att regeringens mål är något annat än att sänka arbetslösheten. Trots d... Läs mer »

1 Pusha

C, (M)P och den Politiska Kameleontismen

komigenuva.wordpress.com - 26 sep 2011 av Nemokrati i samhälle, politik, miljö m fl

Utökningen av antalet gröna partier till två har, ironiskt nog, lett till att Sverige just nu inte har ett enda miljöparti, förutom Vänsterpartiet. C och MP är fullt uppt... Läs mer »

1 Pusha

LKAB - Nästa Rov för de Bidragsberoende Bankerna

komigenuva.wordpress.com - 4 sep 2011 av Nemokrati i lkab, wallenberg, seb m fl

Inte nog med att Sveriges guld sålts ut till lågpris, med stor förlust för skattebetalarna som följd, samt att skattebetalarna får stå i ständig socialbidragsberedskap ti... Läs mer »

2 Pusha

Mitt djupaste deltagande

komigenuva.wordpress.com - 25 jul 2011 av Nemokrati i samhälle, rasism, danskt folkeparti m fl

Min chock över de politiska massmorden i Norge har inte lagt sig. Demokratin är hotad. Unga människor slaktas för sina åsikters skull. Det äger rum i vår omedelbara närhe... Läs mer »

1 Pusha

EU-godsherren Göran Persson lobbar för Regeringen

komigenuva.wordpress.com - 15 jul 2011 av Nemokrati i politik, regeringen, göran persson m fl

‘Någon‘ har uppenbarligen betalat ”f d statsminister” Göran Persson en rundnätt summa för att – i EU-luftslottets elfte timme - framställa en politisk union som oundgängl... Läs mer »

2 Pusha

1 2 3 ... 22 23 Nästa >
  • Blev medlem: 1 december 2008
  • Senast aktiv: 8 dec 2014
  • Placering på topplistan: 1701

Andel populära

0%

Pushar andras

38%

Post-aktivitet

60%