Se sidan i fullversion.

Ahramis RSS

Profilbild
Har tre stora passioner: musik, resor och matlagning. Jag är utbildad sjökapten och författare och brinner för det skrivna ordet.
Så förstås min blogg, som jag uppdaterar praktiskt taget dagligen: http://kompasskurs.org. Här skriver jag om allt mellan himmel och jord och vad som faller mig in. Men mode och dagens outfit förekommer aldrig!! :-)

Chicken tikka masala

kompasskurs.org - 21 aug 2021 av Ahramis i mat, matlagning, recept

Chicken tikka masala kan vara riktigt krångligt att göra om man ska göra det från grunden. Det är lätt att ta till färdiga såser på burk för att komma lindrigt undan, int... Läs mer »

1 Pusha

Tills döden skiljer oss åt

kompasskurs.org - 20 aug 2021 av Ahramis i döden, filosofi, livet

Jag brukar ibland tänka på en händelse, när jag precis påbörjat min karriär som civilanställd inom Polisen. Då jobbade jag med en karl i 55-årsåldern, vi umgicks aldrig u... Läs mer »

1 Pusha

Korean burger med kimchi och sesamrostade morötter

kompasskurs.org - 20 aug 2021 av Ahramis i mat, matlagning, recept

En lite annorlunda hamburgare att laga till fredagsmyset! Lite hetta och extra kryddning ger en härlig fusion av smaker som man kanske inte alltid är van vid. Portionerna... Läs mer »

2 Pusha

Tidig höst

kompasskurs.org - 19 aug 2021 av Ahramis i personligt

År 2021 får jag skatta mig lycklig som inte tog en sen semester, så som jag oftast brukar göra i vanliga fall. Juni har hittills varit den vädermässigt bästa månaden denn... Läs mer »

1 Pusha

Sluta planka.nu

kompasskurs.org - 18 aug 2021 av Ahramis i personligt, samhälle

Det går inte en vecka utan att man ser plankare i Stockholms tunnelbana. Personer som ett eller annat sätt tar sig förbi spärrarna utan att lösa en biljett. Riskerna är h... Läs mer »

1 Pusha

Kunden har inte alltid rätt

kompasskurs.org - 17 aug 2021 av Ahramis i samhälle

Hur ställer du själv dig till den gamla "slagdängan" att kunden alltid har rätt? Har kunden verkligen det? Har man som kund rätt att bete sig precis hur som helst mot per... Läs mer »

1 Pusha

Jag mår illa

kompasskurs.org - 17 aug 2021 av Ahramis i magnus uggla, musik, niklas strömstedt

Jag har lyssnat mycket på Magnus Uggla genom åren, inte minst när jag var i tonåren. Jag har gillat hans sätt gäcka folk – och många gånger ganska kaxiga texter. Ett bra ... Läs mer »

1 Pusha

Inspirationen har kommit tillbaka

kompasskurs.org - 17 aug 2021 av Ahramis i internet

Jag vet inte hur mycket det märkts på bloggen, men inspirationen har inte varit på topp den senaste tiden. Det har varit marigt att komma fram till ämnen att skriva om oc... Läs mer »

1 Pusha

Under en filt i Madrid

kompasskurs.org - 16 aug 2021 av Ahramis i humor, musik

Ni vet den där visan som är skriven Jacques Brels bror, Kjell Brel?! Den var väldigt populär under 1990-talet och låg till och med en tid på Svensktoppen under en tid. De... Läs mer »

1 Pusha

Våldtäktsdömd får 840 000 i skadestånd

kompasskurs.org - 15 aug 2021 av Ahramis i samhälle

En ung man dömdes i oktober 2017 för människorov, två fall av grov våldtäkt och försök till utpressning till fängelse i tre år och tre månader. Detta efter han tillsamman... Läs mer »

1 Pusha

Några nöjda veckor med färdig matkasse

kompasskurs.org - 14 aug 2021 av Ahramis i mat, matlagning

Vad har ni för erfarenheter av färdiga matkassar? Vi har under några månader testa Linas matkasse varannan vecka och har so far varit väldigt nöjd. Dock med några små und... Läs mer »

1 Pusha

Slöseri med ti

kompasskurs.org - 13 aug 2021 av Ahramis i personligt

Vår tid är mer dyrbar än vi oftast inser har jag en känsla av. Vi lägger tid på de mest onödiga saker i vår tillvaro, när vi istället borde ägna oss åt sådant som verklig... Läs mer »

1 Pusha

Låt de afganska tolkarna komma till Sverige!

kompasskurs.org - 12 aug 2021 av Ahramis i politik, samhälle

Danmark har beslutat att ge de afganska tolkar som arbetat för danska armén i Afghanistan tillfälliga uppehållstillstånd i Danmark på två år. I Sverige pågår samtal för a... Läs mer »

1 Pusha

Du ska ha respekt för sjön

kompasskurs.org - 9 aug 2021 av Ahramis i personligt

Du ska ha respekt för sjön, för sjön har inte respekt för dig. Så brukade min mormor säga när hon tyckte att vi barnbarn lekt lite för våghalsigt på vattnen kring ön där ... Läs mer »

1 Pusha

Jakten på nytt boende

kompasskurs.org - 8 aug 2021 av Ahramis i boende, bostad, stockholm

Häromdagen blev det klart att det inte blir någon ombildning till bostadsrätter i vårat område för den här gången. Just debatten om ombildning brukar blossa upp med jämna... Läs mer »

1 Pusha

  • Blev medlem: 18 october 2008
  • Senast aktiv: 20 tim sedan
  • Placering på topplistan: 14

Andel populära

8%

Pushar andras

35%

Post-aktivitet

79%