Se sidan i fullversion.

Ahramis RSS

Profilbild
Har tre stora passioner: musik, resor och matlagning. Jag är utbildad sjökapten och författare och brinner för det skrivna ordet.
Så förstås min blogg, som jag uppdaterar praktiskt taget dagligen: http://kompasskurs.org. Här skriver jag om allt mellan himmel och jord och vad som faller mig in. Men mode och dagens outfit förekommer aldrig!! :-)

Statusuppdatering

kompasskurs.org - 16 dagar sedan av Ahramis i personligt

Det har gått några dagar då jag knappt varit aktiv på sociala medier överhuvudtaget. Det har varit intensiva dagar och tiden har helt enkelt inte funnit att vara aktiv på... Läs mer »

1 Pusha

Svensk sommar

kompasskurs.org - 19 dagar sedan av Ahramis i personligt

Det känns lite ovant med tidig sommarledighet, jag som oftast brukar ha semester i augusti. Så det känns lite konstigt att nu börja jobba i början av juli, när merparten ... Läs mer »

1 Pusha

Skarpt läge

kompasskurs.org - 21 dagar sedan av Ahramis i personligt

Det har varit viss väntan på att alla papper ska komma i ordning så att jag kan komma i tjänst på min nya arbetsplats. Man behöver bland annat godkännande från Länsstyrel... Läs mer »

1 Pusha

Dags för en ny livsstil

kompasskurs.org - 23 dagar sedan av Ahramis i personligt

Till veckan rullar vardagen igång igen efter min lite improviserade sommarledighet. Under förutsättning att alla papper kommer i ordning, ska jag börja jobba på tisdag. O... Läs mer »

2 Pusha

Stor eloge till Polismyndigheten

kompasskurs.org - 25 dagar sedan av Ahramis i polisen, polismord

En ung polis har fått sätta livet till Göteborg. Tragiskt för alla drabbade, såväl familj som kolleger och Polismyndigheten som förlorat en medarbetare i det pågående gän... Läs mer »

2 Pusha

Ta det jobb du får och gnäll inte!

kompasskurs.org - 26 dagar sedan av Ahramis i arbete, arbetssökande

För några år sedan umgicks jag med en tjej som bodde med sin kille på en liten ort på västkusten. Hon gick arbetslös efter flytten från Stockholm till västkusten och börj... Läs mer »

1 Pusha

Tillbaka till storstan och civilisationen!

kompasskurs.org - 27 dagar sedan av Ahramis i personligt

Så är jag hemma och tillbaka till Stockholm efter nästan en månad i Söderhamns yttersta skärgård. Det är alltid något av en chockupplevelse att komma tillbaka till storst... Läs mer »

1 Pusha

Se lugnet sakta slå sig ner till ro

kompasskurs.org - 27 jun 2021 av Ahramis i personligt

Merparten av juni har jag spenderat i sommarstugan ute i Söderhamns skärgård. Merparten av tiden har det inte varit så mycket folk i övrigt på ön, jag har varit tämligen ... Läs mer »

1 Pusha

Nio saker om yttrandefrihet man bör ha koll på

kompasskurs.org - 27 jun 2021 av Ahramis i yttrandefrihet

Jag tänkte bara hålla en kort kurs i vad #yttrandefrihet faktiskt är. Tyvärr tycks alla vuxna inte ha riktig koll på vad yttrandefrihet och censur faktiskt innebär. Här f... Läs mer »

1 Pusha

Semesterångest

kompasskurs.org - 26 jun 2021 av Ahramis i personligt

För en gångs skull känns det inte helt motigt att semestern snart är över. Visst att jag föredragit att vara ledig hela sommaren, det tänker jag inte sticka under stol me... Läs mer »

1 Pusha

Kaffe

kompasskurs.org - 22 jun 2021 av Ahramis i personligt

Ju äldre jag blivit, ju mer har jag kommit på mig själv med att bli alltmer kräsen med saker och ting. Kanske inte så mycket när det kommer till mat, men när det kommer t... Läs mer »

1 Pusha

Regeringen har fallit

kompasskurs.org - 21 jun 2021 av Ahramis i samhälle, politik

Jag trodde nog inte riktigt att det skulle bli en misstroendeomröstning i Riksdagen idag, någonstans trodde jag att man skulle komma med en lösning i sista stund. Det är ... Läs mer »

1 Pusha

Citrongrillad fläskkarré med vårlöksrisotto

kompasskurs.org - 21 jun 2021 av Ahramis i matlagning, recept

Härlig rätt för den som vill variera grillningen lite nu under sommarens grillsäsong. Kryddningen är aningen snålt tilltagen, så det går bra att avrunda kryddningen uppåt... Läs mer »

1 Pusha

Sommarsemester

kompasskurs.org - 20 jun 2021 av Ahramis i personligt

Det känns väldigt ovant att vara ledig så här på försommaren. Normalt brukar jag förlägga min sommarsemester i augusti och har alltid gillat att vara ledig under sensomma... Läs mer »

2 Pusha

Grillad torskfilé med dragonaioli

kompasskurs.org - 18 jun 2021 av Ahramis i mat, matlagning

En härlig sommarrätt, som passar lika bra till en grillkväll som hemlagat hemma i köket. Fisken blir som godast om man grillar den, men det går även bra att steka den.

1 Pusha

  • Blev medlem: 18 october 2008
  • Senast aktiv: 8 tim sedan
  • Placering på topplistan: 14

Andel populära

8%

Pushar andras

36%

Post-aktivitet

79%