Se sidan i fullversion.

Ahramis RSS

Profilbild
Har tre stora passioner: musik, resor och matlagning. Jag är utbildad sjökapten och författare och brinner för det skrivna ordet.
Så förstås min blogg, som jag uppdaterar praktiskt taget dagligen: http://kompasskurs.org. Här skriver jag om allt mellan himmel och jord och vad som faller mig in. Men mode och dagens outfit förekommer aldrig!! :-)

Språkfascism i ett nötskal

kompasskurs.org - 10 tim sedan av Ahramis i språk

Vad stör ni allra mest på i språksammanhang? Är det något som sticker lite extra? Själv har jag blivit mer och mer av en språkfascist, ju äldre jag blivit. Är jag på en ... Läs mer »

1 Pusha

Rasistiska poliser

kompasskurs.org - 11 tim sedan av Ahramis i humor

Jag skrattar alltid gott åt den här sketchen. Den har kanske inte så mycket med verkligheten att göra, men har ett visst underhållsvärde om ni frågar mig. ?

1 Pusha

Hur svårt kan det vara att höra av sig??

kompasskurs.org - igår av Ahramis i film, kultur, statist

Jag har varit aktiv som statist sedan 2016 och varit med i ett stort antal produktioner. Jag har nog samarbetat med de allra flesta större produktionsbolag som finns i Sv... Läs mer »

1 Pusha

Det där med att bli äldre och hitta livets mening

kompasskurs.org - 2 dagar sedan av Ahramis i filosofi, personligt

Först när det är alldeles försent inser hur fort livet och tiden passerar. Det är nästan hissnande när man tänker tillbaka på saker och inser att vissa minnen kan vara 30... Läs mer »

1 Pusha

Om zoommötet var fysiskt

kompasskurs.org - 3 dagar sedan av Ahramis i humor, zoom

Börjar du längta tillbaka till kontoret efter allt hemarbete? Börjar du tröttna på Zoommöten med laggande ljud och bild? Då är du förmodligen inte ensam! Själv är jag väl... Läs mer »

1 Pusha

Dåligt lokalsinne

kompasskurs.org - 4 dagar sedan av Ahramis i personligt

Förr tillbaka hade jag ett helt okej lokalsinne, ofta räckte det jag gick eller åkte en sträcka en eller ett par gånger och sedan hittade jag direkt nästa gång jag skulle... Läs mer »

1 Pusha

PostNord

kompasskurs.org - 5 dagar sedan av Ahramis i postnord

Som de flesta andra i dagens uppkopplade samhälle, handlar jag väldigt mycket över internet och får varorna skickade hem till mig. Såväl mat som snus, mediciner, kläder, ... Läs mer »

1 Pusha

Herr Penis ansöker om löneförhöjning

kompasskurs.org - 6 dagar sedan av Ahramis i humor, sex

När Penis ansöker om löneförhöjning går det sådär, starka argument till trots. Vad säger ni andra, skulle ni acceptera Penis begäran?

1 Pusha

Snart dags för spruta nummer två

kompasskurs.org - 7 dagar sedan av Ahramis i corona, covid, covid19 m fl

Nu börjar land efter land – inklusive Sverige – att lätta på Coronarestriktionerna. Smittotalen tycks gå ner på flera håll och kanske, kanske kan man börja ana ljuset i t... Läs mer »

1 Pusha

Att jobba nattskift

kompasskurs.org - 8 dagar sedan av Ahramis i personligt, skiftarbete

Det är något visst med att jobba natt, i mina ögon i positiv bemärkelse. Med åren har jag blivit mer och mer kvälls- och nattmänniska och nästintill ogillat att vara uppe... Läs mer »

1 Pusha

Livets rädslor

kompasskurs.org - 10 dagar sedan av Ahramis i fobi, fobier, personligt

Alla har vi våra rädslor för olika saker, eller rentav fobier. Min absolut störst skräck är höjder, jag blir totalt skräckslagen när jag kommer upp på lite större höjder.... Läs mer »

1 Pusha

Till tjejerna på Upplandsgatan 71

kompasskurs.org - 10 dagar sedan av Ahramis i musik, thorsten flinck

Thorsten Flinck är nog knappast en lätt människa att leva med och jag tror att det är en person som ganska många har en åsikt om. Men på senare har jag fått upp ögonen fö... Läs mer »

1 Pusha

Tidningskungen

kompasskurs.org - 13 dagar sedan av Ahramis i personligt

Tidningsbudet i Bagarmossen måste formligen hata mig. Jag är en av få som fortfarande envisas att hålla mig till papperstidning som levereras i brevlådan under natten. Oc... Läs mer »

1 Pusha

Lantliv

kompasskurs.org - 14 dagar sedan av Ahramis i personligt

Inte minst sommartid när jag åker till mina hemtrakter i Hälsingland, brukar jag fråga mig om jag skulle trivas med flytta tillbaka dit igen. Det är så idylliskt på många... Läs mer »

1 Pusha

I valet och kvalet

kompasskurs.org - 15 dagar sedan av Ahramis i personligt

Jag tillhör den kategorin människor som aldrig ägt en bil, jag har helt enkelt inte sett någon anledning att skaffa någon genom åren. När jag bodde i Upplands Väsby funde... Läs mer »

1 Pusha

  • Blev medlem: 18 october 2008
  • Senast aktiv: 10 tim sedan
  • Placering på topplistan: 14

Andel populära

8%

Pushar andras

36%

Post-aktivitet

79%