Se sidan i fullversion.

Ahramis RSS

Profilbild
Har tre stora passioner: musik, resor och matlagning. Jag är utbildad sjökapten och författare och brinner för det skrivna ordet.
Så förstås min blogg, som jag uppdaterar praktiskt taget dagligen: http://kompasskurs.org. Här skriver jag om allt mellan himmel och jord och vad som faller mig in. Men mode och dagens outfit förekommer aldrig!! :-)

Hur ofta har du kontanter på dig?

kompasskurs.org - 18 tim sedan av Ahramis i ekonomi, pengar

Jag har nästan slutat använda kontanter och betalar istället i princip alltid med kort. Till skillnad mot för 20 år sedan, tar ju i princip alla ställen kort numera, allt... Läs mer »

1 Pusha

Back in business

kompasskurs.org - 2 dagar sedan av Ahramis i personligt

Juli brukar vara en ganska lugn månad i många avseenden. Det märks när man rör sig på stan att det är semestertider, inte ens den stockholmska rusningstrafiken är sig rik... Läs mer »

1 Pusha

Elektrikerna

kompasskurs.org - 2 dagar sedan av Ahramis i humor

På senare tid har jag fått upp ögonen för ett sketchprogram som jag totalt verkar ha missat när det sändes på TV. Nämligen Pangbulle med – enligt mig – några av Sveriges ... Läs mer »

1 Pusha

Konsten att sköta sin personliga hygien

kompasskurs.org - 3 dagar sedan av Ahramis i hygien

Vissa saker har jag svårare att förstå. Hur mycket jag än anstränger mig. En av de sakerna jag inte förstår är de gånger det händer att man springer ihop med folk som ver... Läs mer »

1 Pusha

Shishkebab med aubergineröra

kompasskurs.org - 3 dagar sedan av Ahramis i mat, matlagning

Testade ett nytt recept häromdagen, som jag gärna vill dela med mig av. Blev otroligt gott och är definitivt inte sista gången jag lagar detta. Det är relativt lättlagat ... Läs mer »

1 Pusha

Death metal

kompasskurs.org - 4 dagar sedan av Ahramis i hardrock, humor, musik

Hårdrockare är inte nödvändigtvis så tuffa som de utger sig för att vara. Jag undrar om det är så här det går till bakom kulisserna när hårdrockarna har möte med sin mana... Läs mer »

1 Pusha

Språkfascism i ett nötskal

kompasskurs.org - 5 dagar sedan av Ahramis i språk

Vad stör ni allra mest på i språksammanhang? Är det något som sticker lite extra? Själv har jag blivit mer och mer av en språkfascist, ju äldre jag blivit. Är jag på en ... Läs mer »

1 Pusha

Rasistiska poliser

kompasskurs.org - 5 dagar sedan av Ahramis i humor

Jag skrattar alltid gott åt den här sketchen. Den har kanske inte så mycket med verkligheten att göra, men har ett visst underhållsvärde om ni frågar mig. ?

1 Pusha

Hur svårt kan det vara att höra av sig??

kompasskurs.org - 6 dagar sedan av Ahramis i film, kultur, statist

Jag har varit aktiv som statist sedan 2016 och varit med i ett stort antal produktioner. Jag har nog samarbetat med de allra flesta större produktionsbolag som finns i Sv... Läs mer »

1 Pusha

Det där med att bli äldre och hitta livets mening

kompasskurs.org - 7 dagar sedan av Ahramis i filosofi, personligt

Först när det är alldeles försent inser hur fort livet och tiden passerar. Det är nästan hissnande när man tänker tillbaka på saker och inser att vissa minnen kan vara 30... Läs mer »

1 Pusha

Om zoommötet var fysiskt

kompasskurs.org - 8 dagar sedan av Ahramis i humor, zoom

Börjar du längta tillbaka till kontoret efter allt hemarbete? Börjar du tröttna på Zoommöten med laggande ljud och bild? Då är du förmodligen inte ensam! Själv är jag väl... Läs mer »

1 Pusha

Dåligt lokalsinne

kompasskurs.org - 9 dagar sedan av Ahramis i personligt

Förr tillbaka hade jag ett helt okej lokalsinne, ofta räckte det jag gick eller åkte en sträcka en eller ett par gånger och sedan hittade jag direkt nästa gång jag skulle... Läs mer »

1 Pusha

PostNord

kompasskurs.org - 10 dagar sedan av Ahramis i postnord

Som de flesta andra i dagens uppkopplade samhälle, handlar jag väldigt mycket över internet och får varorna skickade hem till mig. Såväl mat som snus, mediciner, kläder, ... Läs mer »

1 Pusha

Herr Penis ansöker om löneförhöjning

kompasskurs.org - 11 dagar sedan av Ahramis i humor, sex

När Penis ansöker om löneförhöjning går det sådär, starka argument till trots. Vad säger ni andra, skulle ni acceptera Penis begäran?

1 Pusha

Snart dags för spruta nummer två

kompasskurs.org - 12 dagar sedan av Ahramis i corona, covid, covid19 m fl

Nu börjar land efter land – inklusive Sverige – att lätta på Coronarestriktionerna. Smittotalen tycks gå ner på flera håll och kanske, kanske kan man börja ana ljuset i t... Läs mer »

1 Pusha

  • Blev medlem: 18 october 2008
  • Senast aktiv: 18 tim sedan
  • Placering på topplistan: 14

Andel populära

8%

Pushar andras

35%

Post-aktivitet

79%