Se sidan i fullversion.

Ahramis RSS

Profilbild
Har tre stora passioner: musik, resor och matlagning. Jag är utbildad sjökapten och författare och brinner för det skrivna ordet.
Så förstås min blogg, som jag uppdaterar praktiskt taget dagligen: http://kompasskurs.org. Här skriver jag om allt mellan himmel och jord och vad som faller mig in. Men mode och dagens outfit förekommer aldrig!! :-)

TV-tittande

kompasskurs.org - 24 nov 2021 av Ahramis i personligt, tv

Under mina första år i Stockholm hade jag ett av de bredare utbuden av TV-kanaler som fanns att tillgå. Jag levde ensam och tittade ganska mycket på TV på kvällarna. Det ... Läs mer »

1 Pusha

Halstrad laxfilé med dirty fries och parmesan

kompasskurs.org - 23 nov 2021 av Ahramis i mat, matlagning

Mycket lyxig laxrätt som jag gladeligen skulle bjuda på när jag har gäster. Snabb och enkel tillagning samtidigt som det blir väldigt gott. Kort och gott den perfekta fes... Läs mer »

1 Pusha

Allt för att tjäna pengar

kompasskurs.org - 22 nov 2021 av Ahramis i företagare

Jag har fram tills nu använt mig av Redflag, som skött bokföring, momsredovisning och bokslut för en överkomlig fast kostnad. Nu läggs Redflag ner då man köpts av Bokio. ... Läs mer »

1 Pusha

Spaghetti verde med hasselnötter och zucchini

kompasskurs.org - 21 nov 2021 av Ahramis i mat, matlagning, recept

Ett vegetariskt pastarecept som funkar till såväl vardag som festmiddagen. Vill man sätta lite extra piff på maten, går det bra att avrunda lite uppåt när det kommer till... Läs mer »

1 Pusha

Jag kommer ta tredje dosen!

kompasskurs.org - 20 nov 2021 av Ahramis i corona, covid, covid-19 m fl

När jag blir erbjuden en tredje dos, då tar jag den också, och även om jag måste ta en varje år. Jag är vaccinerad – och nej jag vet inte vad som finns inuti – varken i d... Läs mer »

1 Pusha

Att leva klimatsmart

kompasskurs.org - 19 nov 2021 av Ahramis i personligt, samhälle

Det har verkligen svängt när det kommer till att tänka miljö- och klimatsmart. Jag minns hur det var på 80-talet och en bit på 90-talet, då var det ”muppar” som tänkte mi... Läs mer »

1 Pusha

Vem som helst kan sätta barn till världen

kompasskurs.org - 18 nov 2021 av Ahramis i barn, barnmisshandel

De flesta normalbegåvade människor blir illa berörda när det kommer till barn som far illa. Det sitter liksom i ryggmärgen hos de allra flesta av oss. Så när nyheten om d... Läs mer »

1 Pusha

Statusuppdatering

kompasskurs.org - 17 nov 2021 av Ahramis i personligt

Det har gått några dagar utan uppdateringar på bloggen. Tiden har funnits, men inte inspirationen och bloggen har därför fått stå tillbaka under några dagar. Det känns al... Läs mer »

1 Pusha

Vad är problemet med att betala sina räkningar?

kompasskurs.org - 12 nov 2021 av Ahramis i film, personligt, statist

Jag har för vana att fakturera för mina uppdrag som statist genom min enskilda firma. Eftersom jag har flera uppdrag per månad, brukar det ge en lättare överblick över vi... Läs mer »

1 Pusha

Dyra matvanor

kompasskurs.org - 10 nov 2021 av Ahramis i mat

Om du måste dra ner på dina omkostnader, vad skulle då bli den sista posten du skulle röra? För min del är det matkontot, det skulle vara det absolut sista jag skulle vil... Läs mer »

1 Pusha

Nu är det jul igen

kompasskurs.org - 9 nov 2021 av Ahramis i advent, jul, personligt

Tro det eller ej, men jag tycker att 2021 bara försvunnit. Var har hela året tagit vägen, liksom? Jag kan inte fatta att vi redan är inne i november och att det snart är ... Läs mer »

1 Pusha

Baksmälla

kompasskurs.org - 8 nov 2021 av Ahramis i alkohol, personligt

Jag gjorde en ganska sen alkoholdebut, det var egentligen först när jag fyllt 18 och kom in på krogen som jag faktiskt började dricka något nämnvärt. Innan dess var jag l... Läs mer »

1 Pusha

Vecka 44

kompasskurs.org - 5 nov 2021 av Ahramis i personligt

Ibland känns det som att jag knappt har tid att gå till jobbet. Jag skulle utan några större svårigheter få tiden att gå om jag haft möjligheten att inte jobba heltid. Ja... Läs mer »

1 Pusha

Åka kollektivt

kompasskurs.org - 5 nov 2021 av Ahramis i personligt

I och med att vi inte har bil, åker vi allt som oftast kollektivt dit vi ska. Vi bor inom tunnelbanan och relativt nära stan (med stockholmska mått mätt), så det är sälla... Läs mer »

1 Pusha

Plötsligt händer det

kompasskurs.org - 2 nov 2021 av Ahramis i personligt, samhälle

Det är ett antal år sedan vi bestämde oss för att börja leta efter ett större boende. Vi hade då insett att vår tvåa är aningen för liten och att det skulle vara skönt me... Läs mer »

1 Pusha

  • Blev medlem: 18 oktober 2008
  • Senast aktiv: 24 nov 2021
  • Placering på topplistan: 14

Andel populära

8%

Pushar andras

34%

Post-aktivitet

79%