Se sidan i fullversion.

Me, Myself & I - Låt mig röka i fred era gnälliga

metrobloggen.se - 2 jun 2009 av i blogg, dagbok, debatt m fl

Måste ju säga att jag nu blivit påmind om en av anledningarna till att jag flyttade från Sverige... de flesta svenskar är ju helt enkelt sjuka i huvudet! Har ju läst nu mycket om rökningen hit och dit, om man skulle förbjuda den på uteserveringar eller inte. Alltså... kom igen för fan! Vi är ju för fan utomhus .....

11 Pusha

 1. Profilbild

  Av rickyryden den 2 june 2009 Rapportera

  Nämn EN anledning till varför du ska ha större rätt att förpesta min fika i solen, än min rätt att ha frisk luft? EN enda VETTIG anledning.  

 2. Profilbild

  Av murtlest den 2 june 2009 Rapportera

  En god anledning till att förbjuda rökning är väl precis det som du nämner att vi var "dumma" nog att tillåta det även för unga förr.

  Men jag är helt med på att om vi ska förbjuda rökning kan vi även förbjuda alkohol. Jag skulle nog faktiskt tycka det var ok om än lite tråkigt.  

 3. Profilbild

  Av rickyryden den 3 june 2009 Rapportera

  Jag tycker inte att man kan jämföra alkohol med rökning riktigt. Anledningen till att jag är emot rökning är att det påverkar andra så oerhört mycket. Sitter man och äter på en uteservering så vill man inte ha röklukten i ansiktet. Så jädra enkelt är det. Om rökare dör, det rör mig inte i ryggen för det är deras val.
  Alkohol påverkar inte omgivningen på samma sätt. Visst finns det folk som dricker och sedan skadar andra, men det är en väldigt liten del av alla som dricker som gör det. Rökare däremot skadar och stör sin omgivning näst intill hela tiden. Visst finns det en liten del av alla rökare som har vett nog att gå undan när dom röker. Men personer som @Sanca som pushade sin blogg här som skriver "går undan en bit om man står vid en busshållplats", det räcker liksom inte. Rök har inte en magisk gräns på en meter. Även om du går undan 3-4 meter så RYKER DET.  

 4. Profilbild

  Av oloflolof den 3 june 2009 Rapportera

  Tycker det är du som är den gnälliga personen här. Sen lite fördomar är aldrig fel, så roligt att läsa.

  "
  Jag visar redan respekt och uppför mig inte som jag äger gatorna, vilket jag kan säga är långt ifrån vad ni icke-rökare gör
  "
  Sen var det tillåtet att köpa cigaretter för i tiden för alla. Det betyder väl inte att det var bra? Hade man kommit på alkohol och cigaretter idag hade det aldrig tillåts i Sverige.  

 5. Profilbild

  Av Robert den 3 june 2009 Rapportera

  Jag har i varje fall slutat snusa och tycker det känns jäkligt skönt. :)  

 6. Profilbild

  Av Sanca den 3 june 2009 Rapportera

  Först och främst, Grattis ROBERT. Själv är jag nu inne på min första rökfria dag och jag hoppas jag fixar det denna gång! =)

  RICKYRYDEN... där tycker jag ju bara att du visar att du enbart tycker detta är ett bra förslag för att du själv inte rökar. Alkoholen är väl mycket värre än rökning, den bidrar till att oskyldiga människor, vuxna som barn, dör varje år, medan de som inte rökar påverkas när dom sitter på en uteservering. Jag menar... du måste ju förstå skillnaden där?? Sen påverkas jag visst av att folk dricker. Ex alla sliskiga pissfulla killar som tror dom är Don Juan så fort dom fått i sig några glas... jag hade mer än gärna sluppit dem när jag är ute på krogen... hade t o m bidragit till att gick ut oftare. Ska vi kanske förbjuda killar att dricka ute så att vi tjejer kan gå ut utan att få drägg efter oss?! Jag vet att alla inte är så, men alla rökare är inte hänsynslösa heller, så då måste vi ju isf dra alla över en kant även där!

  Sen måste jag säga till samma person, RICKYRYDEN, att där är du ju bara löjlig. Ciggarettrök är inte magisk eller någon superrök som slår ut alla avgaser och dyl och på 4 m håll söker sig till din näsa. Den blandas med luft och avgaser och lukten försvinner. Avgaser som är så mycket mer förpestande, både på uteserveringar och vid ex busshållsplatser... varför förbjuds inte det? Varför förbjuder vi inte stadskörning helt och hållet när vi ändå är igång, då gör vi ju även jävligt mycket för miljön. Nä, just det... ni använder och behöver det, vilket då gör det ok! Jag stör mig på avgaser och hade verkligen inte brytt mig om det ex bara var bussar som fick köra i städer... men inte tänker ni förbjuda det, utan ni skiter i att jag sitter och hostar när jag tar min kopp kaffe på en uteservering... så jag tvingas acceptera läget. Precis som vi använder cigg och det inte stör oss... så tycker jag ni kan acceptera läget. Sen ja... jag tar buss själv.  

 7. Profilbild

  Av Sanca den 3 june 2009 Rapportera

  MURTLESS, jag har även tänkt det själv. Om nu rökning dödar och påverkar så mycket, varför förbjuds det helt enkelt inte? Varför förbjuds inte alkohol som varje år tar så många onödiga liv? Så många som är beroende och dödar sig själv långsamt? Nä, för staten tjänar pengar på det och därför kan man ju inte bara förbjuda det och sluta. För att de som bestämmer själv tycker det är ok, för att folket tycker att det är ok. Ärligt talat så hade jag mer förstått om det hade varit lagligt att röka cannabis och förbjudet att dricka sprit! Jag är inte för droger, men att döma av vilka som skadas så skadar ju spriten fler oskyldiga än själva personen som använder det.

  OLOFOLOF.. jag är inte dum i huvudet och självklart gäller det inte 100% av alla icke-rökare, precis som jag inte heller menar att 100% av rökarna visar hänsyn. Jag talar om majoriteten när det gäller MINA erfarenheter helt enkelt. Sen hoppas jag att du har rätt om alkoholen och ciggen... men jag tycker ändå att man ska ta tag i det verkliga problemet.. folk som dör och dödar (ex vid rattfylla) istället för att lägga ner energi på hur det luktar på en uteservering!  

 8. Profilbild

  Av rickyryden den 3 june 2009 Rapportera

  @Sanca. Ja, jag tycker att det är ett bra förslag för att jag inte rökar. Och jag tycker att jag som icke-rökare har jävligt mycket mer rätt än dig att inte få rök i ansiktet när jag sitter och käkar, än vad du har rätt att sitta och röka bland ätande personer. Är det så jädra svårt att förstå..? Sen är din jämförelse med att du går till krogen bara barnslig. Eller förväntar du dig på allvar att du ska kunna gå till en krog där alla är nyktra? Går du till en KROG så får du räkna med att folk är fulla, det är därför man går dit. Däremot så ska jag inte behöva sitta och andas in din äckliga rök bara för att jag vill sitta i solskenet utanför en restaurang och käka en bit mat.
  Din jämförelse med avgaser förstår jag inte. Visst att det stinker avgaser på vissa ställen, men jag har aldrig någonsin varit med om att man inte kan sitta på en uteservering för att det luktar avgaser (däremot händer det ofta att det stinker ciggarett-rök). Sen så hoppas jag att du skämtar när du undrar varför vi inte förbjuder avgaser vid busshållplatser...?

  Sen sist men inte minst så sitter även DU och antar saker om oss icke-rökare. Jag är aktiv och jobbar för mindre trafik i städerna just för att personer som du inte gillar avgaserna. Hur känns det?  

 9. Profilbild

  Av rickyryden den 3 june 2009 Rapportera

  För övrigt så svarade du inte på min fråga @Sanca.

  Nämn EN anledning till varför du ska ha större rätt att förpesta min fika i solen, än min rätt att ha frisk luft? EN enda VETTIG anledning.  

 10. Profilbild

  Av Sanca den 3 june 2009 Rapportera

  Jag har inte en anledning till att jag har större rätt än dig, likaså tycker jag inte att du har större rättigheter än mig heller.
  Det är just det som är saken, du har inte större rättigheter än mig bara för att jag är rökare. Skulle jag vara mindre värd för det, mina val och mina åsikter eller? Jag föredrar också att inte folk blåser rök i ansiktet på mig under tiden jag äter, men ska jag vara ärlig så har det aldrig hänt mig, men visst... jag ger mig. Kan väll säga att det skulle passa med en lag som säger att man inte ska blåsa röken direkt i ansiktet på någon som sitter och äter, för DET är faktiskt väldigt ohyffsat.
  Sen om det nu är sånt väldans problem. Du har ett val. Antingen sitter du ute och får dras med att någon rökar och INTE blåser dig rätt i ansiktet, eller så sätter du dig där inne. Passar inte det heller så föreslår jag att du sätter dig i trädgården eller på en balkong om du nu har det istället.
  Och om det nu är en så jävla bra idé att ha rökfria uteservering... fine... starta upp en restaurang och jobba för att just den ska vara rökfri... då kan dom som vill ha rökfri uteservering vända sig till dig och vi andra som gärna vill kunna sitta i solen och ta en cigg utan att behandlas som om vi har pesten, kan få göra det på de restauranger som tillåter rökning på uteserveringar.
  Se... en perfekt lösning utan förbud!!! Hur kommer det sig att ingen har gjort så?
  Ska inte vara helt stöddig på den punkten, kanske finns en lag som säger att restauranger måste tillåta rökning på uteserveringen, men jag tvivlar på det och om så är fallet så arbeta isf på den lagen så att restaurangen i fråga själv får bestämma.  

 11. Profilbild

  Av Sebastian den 3 june 2009 Rapportera

  Vet ni vad begreppet "Passiv rökning" innebär? Det innebär att man inte röker själv, men andra personer i omgivningen gör det och därigenom blir man utsatt för rök, och dess skadliga inverkan.
  Cigarettrök består av cirka 4 000 giftiga ämnen.
  I Sverige dör minst 500 svenskar av passiv rökning VARJE ÅR!
  72 000 EU-medborgare dör varje år av detta, oftast i hjärtsjukdomar eller stroke.

  Så Varför börja röka överhuvudtaget!????
  Det är rent folkmord människor bedriver omedvetet, TÄNK PÅ DET!

  Källor för mördare och icke-mördare:
  http://www.nwt.se/lasarnas/i_fokus/article533594.ece
  http://www.folkhalsan.fi/default.asp?path=28;32;6796;7900;7901;8023
   

 12. Profilbild

  Av rickyryden den 4 june 2009 Rapportera

  Sanca, jag tycker ärligt talat att jag har större rätt att slippa rök, än vad du har rätt att blåsa rök på mig. Tycker du inte det själv...? Tänker alla som dig så kan man ju gå runt och spruta parfym på folk på stan och säga "jag får väl spruta parfym här om jag vill, gå undan om det inte passar". Så jävla korkat tänkande.  

 13. Profilbild

  Av Sanca den 8 june 2009 Rapportera

  Ridyryden... Ja, detta kan nog diskuteras i all evighet. Det är just det som är saken. Jag skulle ju aldrig sitta och blåsa röken direkt på någon... om alla rökare gjorde detta skulle jag givetvis förstå, men jag vet att det inte är så och att hela grejen har blivit förstorad.

  SEBASTIAN... Alltså, det finns nog inget snällt sätt att uttrycka detta på, men jag tycker faktiskt att du är helt blåst och verkar kraftigt dum i huvudet. Det fanns så mkt jag ville skriva till dig så det får jag ta i ett helt nytt inlägg istället...  

 14. Profilbild

  Av oloflolof den 8 june 2009 Rapportera

  säg gärna till när det är klart då.  

 15. Profilbild

  Av Sebastian den 8 june 2009 Rapportera

  @Sanca, Ja, det är möjligt att jag är helt dum i huvudet, "kraftigt dum i huvudet" som du själv uttrycker det men faktum är, att så är även du funtad. Hela mänskligheten är fullkomligt vriden och förtjänar inte att andas ren eller förpestad luft över huvud taget.

  Sen finns det människor som är mer vridna än andra...  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Tävling i att röka pipa snabbast

youtube.com - 20 jul 2011 av murtlest i historia, humor, video m fl

En bisarr tävling i att röka pipa snabbast från 60-talet.

18 Pusha

Här får du sparken om du röker – på fritiden

svd.se - 10 feb 2011 av Ahramis i samhälle, röka, arbete m fl

Nu går trenden från rökfria till rökar-fria arbetsplatser. Åtminstone i USA, där bolmande arbetssökande riskerar att inte få jobb – eller bli av med det de redan har.

19 Pusha

Internet - en flopp!

humorparaden.no - 15 apr 2011 av katjing i blogg, webbdesign, humor m fl

Gammal tidningsartikel, debattinlägg och förutsägelse om att Internet kommer att bli en flopp.

39 Pusha

Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

forskning.se - 30 oct 2017 av johanggrstud i rökning

Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva dr... Läs mer »

8 Pusha

50 miljoner bloggar

sifry.com - 13 aug 2006 av martin i blogg, bloggosfar, internet m fl

Bloggosfären ser ut att växa exponentiellt och fördubbla sin storlek varje halvår. Idag finns ca 50 miljoner bloggar registrerade hos technorati.

26 Pusha

BloggSverige

kullin.net - 26 aug 2006 av murtlest i blogg, bloggospharen, bloggsverige m fl

Här är lite intressant statistik över bloggsverige baserat på 700 bloggare och bloggläsare.

18 Pusha

Roliga anekdoter från konsum

konsum.wordpress.com - 27 aug 2006 av martin i anekdoter, blogg, humor m fl

Det här en blogg som samlar in roliga anekdoter från kunder och personal på konsum och andra affärer.

21 Pusha

Sovra snabbare och enklare

sovrat.blogspot.com - 5 sep 2006 av martin i blogg, bookmarklet, sovra m fl

Vi har tagit fram en liten länk (bookmarklet) som ni kan bokmärka för att kunna posta länkar till sovrat snabbare och enklare.

18 Pusha

Mycket bra och rolig blogg

minmikro.info - 7 sep 2006 av hordak i blogg, bulle, micro m fl

Antons underbara blogg. Börjar lite mjukt med hans kärlek till microvågsugnar men eskalerar till att bli en riktigt bra mat och drycksida med mycket humor. Mycket att läs... Läs mer »

17 Pusha

Sovrat på din hemsida/blogg

sovrat.se - 2 dec 2006 av martin i blogg, hemsida, internet m fl

Vi har nu lagt till en instruktionssida som beskriver hur du gör om du vill ha en Sovra-knapp på din hemsida eller blogg. På sidan finns även bilder du kan använda när du... Läs mer »

17 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter