Se sidan i fullversion.

Logiken bakom mittpunkten och samvariationen

pusha.se - 4 apr 2020 av i math, education, calculus m fl

Båda termerna går hand i hand. De är oskiljaktiga. Ta dem som ett par. Om du har att göra med mittpunkten på ena sidan kan du inte ignorera samvariationen. Så rensa tvivlarna om dem båda. Annars kommer du att vara i ett allvarligt problem. Tja, matematik handlar om att lösa knepiga problem.


Vad är en mittpunkt?Det finns många gånger när du behöver hitta midpoint. T.ex. måste du hitta mittpunkten som skär linjen. Detta kallas mittpunkten. Avståndet är lika med båda ändpunkterna. Segmentet halveras med denna mittpunkt. Det här konceptet är inte så vanligt men du måste komma ihåg det för framtida bruk.NotationM används för mittpunktenFormel:(A c) / 2, (b d) / 2Exempel


Hitta mittpunkten P mellan (–1, 2) och (3, –6).Först tillämpar jag Midpoint Formula; då ska jag förenkla:Så svaret är P = (1, –2).Hur hittar jag mittpunkten i geometri?Mittpunkten för ett linjesegment1. Båda x-koordinaterna läggs till och delas sedan med 2.2. Samma sak händer med båda y-koordinaterna.tillämpningarDet har en av de viktigaste applikationerna inom geometri. Så inom ett praktiskt område kan man se dess stora användning inom arkitektur och området för design av mode. Ingen av modellen eller skalan är klar utan geometri som leder till mittpunkten.Ingenjörs Fältet är ofullständigt utan denna mittpunkt applikation eftersom alla andra problem i det kräver det. Så om du ska välja ingenjörsvetenskap eller fysisk vetenskap kan du bättre lära dig dessa koncept.Ibland är data stora och kräver tid och energi. Många online midpoint calculator är tillgängliga för närvarande som kommer att ge ditt svar inom några sekunder.


CovarianceSamvarians är ett mycket vanligt begrepp som används inom områdena statistik och sannolikhet. Om du ska gå på college och har valt en matematik som huvudämne är samvarians ett av de viktigaste ämnena att täcka. Du kan inte hoppa över den här eftersom den är en grundläggande när det gäller statistik.typerDen har två typer:Negativt och positivtPositiv typePositiv samvariation fastställer när din variabel har ett större värde jämfört med de mindre variablerna.Negativ typDet är motsatsen till den första. I det här fallet har en grupp högre värden jämfört med den mindre delmängder. Variabler betraktas som enheter i det här fallet. Som de fysiska.


Förstå samvariationMed andra ord kan du också ta covariance som hur de två variablerna betyder att röra sig tillsammans. Låt oss ta en titt: xi = Det är det givna x-värdet i datauppsättningarJag är = medelvärdet för x-värdenJag är = medelvärde för y-värdenn = totalt antal datapunkter.FormelFöljande är sammansättnings formeln härledd från ovanstående informationCov (x, y) = SUM [(xi - xm) * (yi - ym)] / (n - 1)ExempelLåt oss se ett av de lösta exemplen:Det är relaterat till företagets tillväxt för en viss ny produkt med namnet y. Alla siffror är i procentandelar av y och fyra kvartals uppsättningar tillhandahålls av företagets analytiker. Följande är den angivna datamängden:Q1: x = 2, y = 10Q2: x = 3, y = 14Q3: x = 2,7, y = 12Q4: x = 3,2, y = 15Q5: x = 4,1, y = 20Kovarians för summan av produkter av xi och yi beräknas nedan:Cov (x, y) = ((2 - 3) x (10 - 14,2) (3 - 3) x (14 - 14,2) ... (4,1 - 3) x (20 - 14,2)) / 4 = (4,2 0 0,66 0,16 6,38) / 4 = 2,85SlutsatsDu kan också använda online covariance calculator om du tycker att det är svårt att göra varians beräkningen för hand.


1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Math overview

alpheccar.org - 23 feb 2007 av Jimmie i matematik, math, översikt m fl

Ger en överblick över matematiken och hur de olika områdena hänger ihop. Eh... är det sjukt när man förstår en del och tycker att det faktiskt ger en bra bild :)

16 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter