Se sidan i fullversion.

Kolesterolmyten

youtu.be - 27 jul 2013 av i kolesterol, mediciner, samhälle

bra förklarat om denna envisa myt som nu är en miljardindustri, ett exempel på problem med statiner som används som kolesterolsänkande är att njurarna kan drabbas: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9941391/High-dose-statins-raise-risk-of-serious-kidney-problems.html

13 Pusha

 1. Profilbild

  Av Ingvar den 27 juli 2013 Rapportera

  Varför sprider du konspirationsteorin om "myten om kolesterolhypotesen" Det är ju bara en liten grupp misslyckade läkare som sprider den. De har inga riktiga bevis. De bygger hela "kampanjen" på manipulerade bevis och rena missuppfattningar.De räknar också ofta fel. Jag tror att många av dessa läkare är oärliga.  

 2. Profilbild

  Av Ingvar den 27 juli 2013 Rapportera

  Jag ser att du brukar pusha för galna konspirationsteorier. Då förstår jag. Jag tror knappast att du har tillräckliga kunskaper för att genomskåda dessa läkare. Många av dem har faktisk bra utbildning men jag skulle inte vilja gå till någon av dem. Det finns faktiskt knäppa läkare. Dock så är ingen av dessa läkare experter på det område de uttalar sig om.  

 3. Profilbild

  Av Danxiu den 28 juli 2013 (redigerad den 28 jul 2013) Rapportera

  hej, kollade du hela videon? detta vara bara en kort variant.
  du får gärna motbevisa dem och statistiken de använder men hänvisa helst inte till någon studie sponsrad eller gjord av producenterna av dessa mediciner.
  Visa gärna även på studier om varför ett lågt kolesterol är bra för kroppen i allmänhet och även studier som visar att de som aldrig haft hjärtattack lever längre tack vare att de tar dessa mediciner för de råden får man nu.

  Här är en metastudie som du kan kolla in som talar i deras fördel: http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=416105
  Kan inte så mycket om alla experterna men visa gärna vem av dessa som inte har tillräcklig med kunskap i området: Dr. Peter Langsjoen, Dr. Malcolm Kendrick, Dr. Uffe Ravnskov, Dr. John Abramson.
  Kolla även in dessa artiklar om problemen med statiner
  (gjorde ingen omfattande sökning på detta)
  Effekten på njurar mm:
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9941391/High-dose-statins-raise-risk-of-serious-kidney-problems.html

  Kombinationen med andra mediciner:
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8267570/Millions-taking-statins-needlessly.html

  Jämfört med träning
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9705992/Exercise-can-be-more-effective-at-cutting-deaths-than-statins-research.html  

 4. Profilbild

  Av Danxiu den 28 juli 2013 Rapportera

  en längre diskussion om statiners effekter som kanske kan vara av intresse: http://people.csail.mit.edu/seneff/why_statins_dont_really_work.html  

 5. Profilbild

  Av Ingvar den 28 juli 2013 (redigerad den 28 jul 2013) Rapportera

  Nu bevisar väl inte dina länkar att kolesterolhypotesen är bluff. Men jag tror att träning är bättre än att äta statiner och det resultatet förvånar mig inte.

  Jag ser att du har Torbjörn Sassersson på din vänlisa och jag för mig att du brukar pusha för konspirationsteorier. Innebär det att du tror på antivacc (vaccin.me) och 9/11 WTC också?

  Du måste nog läsa betydligt mera om du ska förstå kolesterolhypotesen.
   

 6. Profilbild

  Av Ingvar den 28 juli 2013 Rapportera

  Det finns alltid anledning att vara misstänksam när någon försöker bevisa något med youtube klipp. Tyvärr så är kolesterolhypotesen en så svår fråga att det blir meningslöst att debattera den med amatörer.  

 7. Profilbild

  Av Ingvar den 28 juli 2013 Rapportera

  Stephanie Seneff är väl knappast någon person som man kan ta på allvar. Dels så saknar hon kunskaper på detta område och dels så skriver hon på kvackarsidor.  

 8. Profilbild

  Av Danxiu den 28 juli 2013 (redigerad den 28 jul 2013) Rapportera

  kom gärna med studier så kan vi prata mer sen, inget av det du sagt är vettig argumentation eller sakbevis utan bara egna påstående om andra personer.  

 9. Profilbild

  Av Danxiu den 28 juli 2013 (redigerad den 28 jul 2013) Rapportera

   

 10. Profilbild

  Av alexander22 den 29 juli 2013 Rapportera

  Vill berätta om det som jag varit med om vid ett läkarbesök år 2000 då togs ett prov som heter lipidstatus och vid nästa läkarbesök och det var inom en vecka då hade proverna kommit och läkaren höll på att ramla av stolen och han tittade två gånger på mig och sedan sade han att under min tid som läkare så har jag alldrig haft en patient med så högt kolestrol det var ca 14 och det normala det är ca 5 vidare så triglyceriderna de var 27,6 och de ska vara ca 2,7något han förklarade att det gällde liv eller död så du blir tvungen att ta en medicin som heter Lipitor 40mg 2 varje dag kommerihåg att det var en dyr medicin då 98 stycken kostade ca 1560kr ca.Men jag åkte in till hälsokost och köpte Pickasol och havrekli och började med pickasol 2 gånger 3 varje dag i kombination med havrekli sedan ny provtagning efter 2 månader och det gick ca en vecka och då ringer läkaren till mig och säger att nu ser vi en välldigt possitiv effekt av mediceneringen då triglyceriderna gått ned till 15,6 och likadant kolestrolet hade förbättrats och då berättar jag för läkaren att jag inte tagit ett piller som du skrivit ut och det blev helt tyst i luren sedan frågade han vad har du gjort då och då berättade jag det som man hade gjort och sedan tillade jag att har man inte berättat det här så hade det blivit fel i statistiken och läkarens enda kommentar det var att jag skulle fortsätta som jag gjorde,,,,Min egen erfarenhet och är det någon som har funderingar så finns provsvaren kvar,,,,,,  

 11. Profilbild

  Av alexander22 den 29 juli 2013 Rapportera

  Ja glömde skriva att i dagens läge så är lipidstatus proverna helt normala,,,,
  Ser med oro hur läkarna skriver ut statiner till människor med helt normala värden men då säger läkarna att det är förebyggand mot plötslig hjärtdöd men det vette tusan tror att de inte vet vad de pysslar med många gånger,,,,,  

 12. Profilbild

  Av Danxiu den 29 juli 2013 Rapportera

  kul att läsa din erfarenhet, vad hade du förresten för problem?
  statiner verkar ha massa bieffekter också men antar att du slapp dessa med denna alternativa metod.  

 13. Profilbild

  Av alexander22 den 29 juli 2013 Rapportera

  Det var välldigt oregelbunden hjärtrytm så det var därför som jag kontaktade läkare och då togs lipidstatusprovet vidare så var det inga som hellst biverkan på pickasol och havreklin utan man känner sig toppen och nu blir det 2 stycken pickasol dagligen som underhållsdos,,,,,för er som inte vet vad pickasol är så vill jag berätta att det är den mest konsentrerade omega 3 oljan.Förr fanns den enbart i hälsokostaffär men nu finns den att köpa på apotek också,,,,  

 14. Profilbild

  Av alexander22 den 29 juli 2013 Rapportera

  Ja man har lite uppfattningar om skolmedicinska läkemedelsbranchen,det finns ett medel som heter glyckosamin och det såldes av hälsokost förut och så blir en kvinna välldigt sjuk av det prepparatet och det är tre proffesorer som uttalar sig i tv att det är ett livsfarligt prepparat och ska inte få förekomma och det togs bort från hyllorna hos hälsokost vill poängtera att det tillverkas av räkor och välldigt farligt för skaldjuralergiker.Det gick en tid och så dyker samma prepparat upp på svenska apotek med en massa olika namn och i dagens läge så är det prepparatet så bra så att det kann användas till både katter och hundar och de enda som bör undvika det det är naturligtvis skaldjursalergiker och snacka om att skaffa sig monopol och ja hälsokost har fått in det på sina hyllor igen sedan de skrivit att det är farligt för de alergikerna,,,,,,  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Färre e-böcker på biblioteket

sverigesradio.se - 21 jul 2014 av Thunde i eböcker, samhälle

Det ska bli dyrare för biblioteken att låna ut eböcker. Upp till 75kr för en ny bok.

36 Pusha

Otrolig naturbild

hdpaperz.com - 5 dec 2014 av isildur1 i samhälle, bilder, mac

Blixtar och dunder *_*:*;:_

79 Pusha

Tampongbrist i Argentina

di.se - 14 jan 2015 av Arp i tampong, argentina, ekonomi m fl

I Argentina råder sedan några veckor brist på tamponger. Bakom rusningen efter tamponger ligger oro för att importen inte ska täcka den inhemska efterfrågan. Det beror i ... Läs mer »

96 Pusha

Snuskigt rika svenskar

gubbliv.blogg.se - 10 dec 2016 av Gubbliv i samhälle

FAMILJEN STENRIK (PERSSON). 22 nya svenskar har i år kvalat in på miljardlistan, enligt Veckans Affärer. Nu finns det 178 miljardärer i landet. I topp ligger, förstås, In... Läs mer »

6 Pusha

Den Skvallrande Korvförsäljaren

mensworld.se - 12 jan 2017 av larsgare i modus operandi, falskspel, personligt m fl

Mer om ett sätt att agera än en verklig händelse...

14 Pusha

Staden är förvandlad om 100 år

illvet.se - 4 jul 2017 av ninajee i samhälle

Följ med in bakom fasaden på framtidens städer

24 Pusha

”gay moment”

svt.se - 10 aug 2017 av cilladge1 i samhälle

Power Rangers gör som Disney – visar ”gay moment”

25 Pusha

Vardagligheter, trivialiteter… En personlig Blogg.

arthursblogg.wordpress.com - 12 sep 2017 av JanneArthur i hbtq, psykisk ohälsa, kärlek m fl

Det fanns planer och det fanns en del göranden att genomföra, men det blev mest ett slitage på golven mellan sovrummet och soffan i vardagsrummet. Jag sov mest. Tog en pr... Läs mer »

9 Pusha

DISC profil analyse

copenpsyk.dk - 3 okt 2017 av Copenpsyk i samhälle

Med en DISC profil analyse opnår gruppen, eller den enkelte, et præcist indblik i hvem man er, og hvordan man kan komme videre derfra.

10 Pusha

En Personlig Blogg; Vardagligheter…

arthursblogg.wordpress.com - 25 okt 2017 av JanneArthur i psykisk ohälsa, kärlek, personligt m fl

”Jag är Arthur! Jag bär på en kronisk depression, jag har ADD och är bipolär! Jag är inte mina diagnoser, men de är en del av mig! Jag upplever att det definierar mig som... Läs mer »

8 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter