Se sidan i fullversion.

Internettrafiken högre idag än för ett år sedan

stats.autonomica.se - 9 jun 2009 av i demokrati, fildelning, internet m fl

Även om ipred flyttade oss tillbaka till Stasi-tyskland politiskt sett så tappade vi mindre än ett år av internets utbredning. Se 'Yearly'-grafen.

18 Pusha

 1. Profilbild

  Av kriwe den 10 juni 2009 Rapportera

  Nu ska vi inte göra sådana drastiska jämförelser, om du nu inte råkar ha bevis för att människor förts bort, förhörts under hot eller avrättats p.g.a. denna lag.

  Det är dock intressant att se hur trafiken plötsligt sjönk när lagen trädde i kraft. Jag delar inte din åsikt om att mäta Internets utbredning i antal överförda gigabyte. Internets utberdning handlar väl om hur många som har tillgång till nätet, oavsett om de bidrar med en trafik på 10 megabyte eller 10 gigabyte per dag.  

 2. Profilbild

  Av dun den 10 juni 2009 Rapportera

  @kriwe: Kan hålla med om att man ska inte jämnföra ipred med stasi-tyskland, ändå om jag inte gillar ipred och rösta på PP i eu-valet.

  Men med grafen tror jag han vill motargumentera det antipiratbyrån har sagt till tidningar som blivit nyheter att det nu sjunkit ("och så kommer det förbli") - Men tanken är ju att när liknande lag gick igenom i finland så sjunk det, och nästa år så var det högre än innan.

  Därav tycker jag man ska se hastighet med nerladdade gigabyte som en signal, man kan ju inte tolka hur många som har tillgång till internet som bra underlag i just det att hur mycket som laddas ner före och efter ipred gick igång.  

 3. Profilbild

  Av murtlest den 10 juni 2009 Rapportera

  Nej givetvis är jämförelsen med stasi lite att ta i (men vad gör man inte för en slagkraftig beskrivning), men ipred för oss ändå ett steg närmare en sådan utveckling med tortyr och avrättning (även om det såklart är långt borta just nu).

  Och ja "utbredning" var nog fel ord. Men jag låter det stå kvar så folk förstår denna diksussion.  

 4. Profilbild

  Av kriwe den 10 juni 2009 Rapportera

  Jag är väldigt splittrad i frågan om piratkopiering. Jag tycker att om "folk" är respektlösa mot upphovsrättsinnehavarna så ska väl de få vara det mot vanligt folk som de misstänker fildelar. Det staten gör är att ge dem ett verktyg för att skydda sina produkter juridiskt, genom att låta dem samla in bevismaterial. Om piratkopieringen inte hade blivit så utbredd så hade denna lag aldrig kommit till (troligtvis). Det är alltså alla piratkopierare som indirekt sabbat för sig själva och alla andra när det gäller integriteten.  

 5. Profilbild

  Av murtlest den 10 juni 2009 Rapportera

  @kriwe: Jag är också splittrad. Jag tycker självklart att alla som skapar olika saker ska få betalt för sina verk. Dock tycker jag absolut inte att det är okej att göra avkall på demokratin för att se till att lagarna efterlevs.

  Sen är det ju inte främst upphovsmännen man "stjäl" från när man laddar ned en skiva. Genom nya vägar kommer det finnas möjlighet för artister att tjäna minst lika mycket. Däremot har skivbolagen spelat ut sin roll och kommer dö ut. Det blir nog även andra artister som tjänar pengarna, och kanske fler som tjänar mindre istället för några få superstjärnor som tjänar enormt mycket.

  Så vi har en liten "upphovsrättskris" i världen just nu, den kommer att lösa sig automatiskt, men några oskyldiga artister och skivbolag kommer att drabbas ekonomiskt. Men om vi börjar tumma på demokratin så kan vi snabbt förstöra hela samhället. Och det är det inte värt, tycker jag.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Våra digitala liv är hotade

expressen.se - 21 feb 2009 av sunurb01 i expressen, fildelning, internet m fl

Vi har precis levt i ett decennium av oöverträffad frihet. Den digitala revolution som pågått och pågår får 1968 att framstå som ett bridgeparty. Kanske är det just därf... Läs mer »

22 Pusha

Jan Guillou, skaffa en dator

polisstat.com - 26 maj 2009 av dekket i fildelning, ipred, jan-guillou m fl

Snälla, skaffa en dator, du har nog råd. När den bootat upp så ska vi diskutera fildelningen.

31 Pusha

Nu är det riskfritt att ladda ner från Pirate Bay

blogg.tkj.se - 25 sep 2010 av bjornedvinsson i internet, ipred, fildelning m fl

I praktiken kommer det vara riskfritt att ladda ner upphovsrättsskyddat material de närmsta åren, rapporterar TkJ.

33 Pusha

Lägg ner "Lagrådet" & tillsätt ansvariga jurister

komigenuva.wordpress.com - 20 nov 2010 av Nemokrati i teknik, samhälle, internet m fl

Vad Lagrådet ska göra är att tillse, att lagförslag inte strider mot andra gällande lagar, och särskilt inte mot grundlagen. Detta verkar inte det s k Lagrådet ha förståt... Läs mer »

5 Pusha

Fyra lögner om IPRED-lagen

christianengstrom.wordpress.com - 16 nov 2008 av sunurb01 i christian-engst, fildelning, ipred m fl

När det gäller film- och skivbolagens representanter utgår jag från att de ljuger medvetet. Naturligtvis känner Universal Musics svenska vd Per Sundin till vad Universal ... Läs mer »

19 Pusha

Skyddar din hemförsäkring mot Ipred?

blog.erlandsson.info - 31 mar 2009 av leoerlandsson i demokrati, informationsfri, ipred m fl

Den 1 april träder Ipred-lagen i kraft, lagen som på ett mycket allvarligt sätt hotar rättssäkerheten och integriteten för samtliga svenska medborgare som nyttjar interne... Läs mer »

14 Pusha

Problematiskt Piratpartiet-samarbete med Wikileaks

calandrella.wordpress.com - 18 aug 2010 av Calandrella i samhälle, wikileaks, demokrati m fl

Piratpartiets samarbete med Wikileaks är generellt bra, men del problem finns.

9 Pusha

Hotet mot oss webbutvecklare

bloggsam.mindrelease.net - 2 nov 2008 av samface i fildelning, internet, piratkopiering m fl

Jo ni förstår, det finns ett hot mot oss som skapar Internetsidor och jag pratar inte nu om finanskrisen, även om det också är ett hot. Det är faktumet att vem som helst ... Läs mer »

15 Pusha

Demokrati börjar och slutar hos dig

opassande.se - 3 jan 2012 av sunurb01 i yttrandefrihet, piratpartiet, fildelning m fl

Eller som att jag måste gång på gång påpeka att, nej, jag vill inte sätta kompositörer på fattighuset. En del tolkar det till och med som en slags svårighet att diskutera... Läs mer »

6 Pusha

TED talks: Intervju med Julian Assange, WikiLeaks

komigenuva.wordpress.com - 24 jul 2010 av Nemokrati i politik, demokrati, yttrandefrihet m fl

Se denna intervju med WikiLeaks djupt sympatiske Julian Assange, en person som jag verkligen beundrar för hans mod och ovärderliga insatser för demokrati, yttrandefrihet ... Läs mer »

21 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter