Se sidan i fullversion.

Instabridge app delar wifi via Facebook

supporten.se - 30 nov 2012 av i appar, isp, teknik m fl

Instabridge kan avlasta mobilnäten genom att enklare dela med sig login till wifi-nätverk. Mycket av mobildatatrafiken konsumeras hemma eller på andra platser där det finns wifi. Instabridge förenklar wifi-sharing enormt.

12 Pusha

 1. Profilbild

  Av Arp den 1 december 2012 Rapportera

  Det här måste vara årets bästa tjänst. Helt plötsligt får man hundra gånger större nytta av alla trådlösa nätverk.  

 2. Profilbild

  Av salomon den 2 december 2012 Rapportera

  Fon är ju fortfarande en stor spelare och ett fantastiskt projekt men Instabridge har ju en helt annan möjlighet att spridas viralt. Eftersom Fon är låst till person som äger en Fon-router blev det ingen riktig fart på Fon förrän dom började samarbeten med operatörer. Instabrige-användare kräver bara mjukvara och man är igång och får tillgång till ett nät direkt. Avlastningspotentialen på mobilnäten bör vara många gånger större än I Fons koncept.

  Ett tips. Läs Fon-grundarens blog:
  http://english.martinvarsavsky.net/
   

 3. Profilbild

  Av Arp den 2 december 2012 Rapportera

  Jag är/var stor anhängare av FON. Tillhörde den första skaran av personer som skaffade det i Sverige och var även iväg och hälsade på Martin. Fortfarande en lysande grej. Och det gör ju att man kan koppla upp sig runt om i världen, dvs inte bara hos folk man känner.

  Instabridge verkar lovande på ett annat sätt. Främst för att det tar hand om behovet på de ställen man är ofta. Nu har jag inte testat Instabridge än, men de verkar indikera att det är enkelt att koppla upp sig. Dvs man verkar inte behöva välja SSID, öppna webbläsaren och knappa in lösenord.  

 4. Profilbild

  Av isildur1 den 2 december 2012 Rapportera

  Vi som har iphone har ju nått som heter dela ut internet på telefonen =)
  dom flesta har ju fri surf på sina mobiler idag  

 5. Profilbild

  Av salomon den 2 december 2012 (redigerad den 2 dec 2012) Rapportera

  Att dela ut wifi går utmärkt även på Android-lurar... Tethering är dock raka motsatsen till tanken bakom Instabridge som är att skapa värde för mer än bara användarna - dvs minska trycket på mobilnäten. Fri mobilsurf är en lyx som bara erbjuds i ett fåtal länder som t ex Sverige. Dessutom behöver mobilen som delar ut vara närvarande om det ska funka med den typen av delning - vilket inte krävs för en Instabridge-delning. Jag hoppas Instabridge blir poppis så att vi får behålla både fri surf, tethering och Skype/VoIP i mobilnäten. Just nu är hotet överhängande att alla dom tre "friheterna" kommer att inskränkas på ett eller annat sätt. Det görs redan i och för sig. Det är väl ganska få mobilabbonemang som har fri surf "på riktigt"? Jag har inte 100% koll eftersom jag inte vistas i Sverige så mycket.  

 6. Profilbild

  Av salomon den 2 december 2012 (redigerad den 2 dec 2012) Rapportera

  Då åkte den gamla Fon-routern fram, en av dom i alla fall :-) Member #32909. Kan det har varit 2007 jag gick med. Tyvärr reggad med en email-adress på en domän jag inte längre har. Fon-routern är bunden till email-adressen och går inte att byta trots att man kan logga in på sin profil på fon.com. Man måste regga nytt Fon-konto och maila in IDn på routerns osv. Längre än så orkade jag inte gå just nu. Så tyvärr Fon, ingen ny spot för er idag. Kanske inte det smartaste beslutet en systemarkitekt tagit, eller vem det nu kan ha varit, att man inte kan byta sin email-adress utan måsta skapa ett nytt konto. Intjänade pengar går man dessutom miste om när man byter. #FAIL. Det måste ligga tiotusentals routers och skräpa hemma hos folk. Uppmaning - Bli en Linus igen och dela ut ditt nät!  

 7. Profilbild

  Av Arp den 2 december 2012 Rapportera

  Hmm, det var ingen smart lösning får jag säga. Du kan inte få tillgång till kontot via lite krångel med supporten?

  Visst gjorde FON om det där med Bill och Linus? Om jag minns rätt så kunde man välja att bli en Bill, men fortfarande vara en Linus.

  Trodde aldrig någon skulle betala med tanke på att det inte finns något cafe eller någon gågata utanför lägenheten. Men det har faktiskt blivit några kronor. Verkar som att nyinflyttade grannar uppskattade möjligheten att köpa sig access till internet innan de skaffat bredband.  

 8. Profilbild

  Av salomon den 2 december 2012 Rapportera

  Jag har tillgång till kontot men det man måste göra om man vill byta email är att skapa ett nytt konto och börja om från scratch. Inte så jobbigt men man ska skicka in routerns ID osv. Annars går nyhetsbrev, notifieringar och allt annat ut i cyberrymden. En "secondary email" hade kanske varit något att sätta på Fons todo-list....

  Ja, numera kan man vara en Bill och sälja sin wifi samtidigt som man är en Linus och delar ut och får tillgång till andras wifi. Det var ju inte särskilt attraktivt att bli en Bill tidigare då man inte fick tillgång till andra Fon-spots utan att betala.

  Select your prefered Fonero profile:

  - A Linus shares WiFi at home and gets free WiFi around the world at any FON Spot.
  - A Bill, shares WiFi at home and gets free WiFi around the world. But, a Bill also gets something more: fifty percent of the net revenues FON makes from selling FON Passes at the Bill’s FON Spot (a PayPal account is needed for this).  

 9. Profilbild

  Av niklas_a den 2 december 2012 Rapportera

  Direktlänk till appen i Google Play:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instabridge.android  

 10. Profilbild

  Av isildur1 den 11 december 2012 Rapportera

  =)  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Få reda på ålder direkt i mobilen

play.google.com - 10 jul 2012 av hanky82 i google play, app, google m fl

Undrar du hur gammal någon är? Nu kan du enkelt få reda på det genom att ta ett kort med mobilen eller välja en bild från galleriet och låta appen göra jobbet. Gissa å... Läs mer »

12 Pusha

Facebook vill stoppa försäljning av vänner

svd.se - 20 nov 2009 av Ahramis i facebook, internet, teknik

Facebook försöker stoppa företaget Usocial från att sälja vänner på den populära sociala sajten. Affärsidén är att hjälpa användare att samla på sig massor av "vänner" el... Läs mer »

21 Pusha

Heta Pusha-länkar på Facebook

facebook.com - 20 dec 2009 av Pete i pusha, internet, teknik m fl

Bli vän med Pusha Hett på Facebook

26 Pusha

Så luras du av falska grupper på Facebook

metro.se - 15 jan 2010 av Web_biz i webbutveckling, facebook, spam m fl

Falska grupper på Facebook blir bara vanligare.

21 Pusha

Google blir bredansoperatör med 1 Gbit

techcrunch.com - 10 feb 2010 av Arp i bredband, internet, google m fl

Google ska börja erbjuda fiber-bredband med en hastighet på 1 Gbit på vissa utvalda ställen. Man börjar med att dra in fiber till 50.000 hushåll, kanske upp till 500.000.... Läs mer »

29 Pusha

Facebook nu med Push och Kontaksynk

brinkenfeldtit.se - 6 jan 2010 av sebbri i app store, iphone program, facebook m fl

I den senaste versionen av Facebooks iPhone-app (iTunes Länk), 3.1, finns några efterlängtade nyheter som utvecklarna för programmet valt att hålla länge på.Förutom Push ... Läs mer »

33 Pusha

Spam i inkorgen på Facebook

naknasanningen.com - 5 jan 2010 av Aurelius i spam, facebook, teknik m fl

Fick precis ett meddelande från en bekant på Facebook, det tog mig några sekunder innan jag fattat att det var spam.

33 Pusha

Nu kommer internet med 1000 Mbit/sek

metro.se - 12 mar 2010 av moin i bredband, telia, internet m fl

Snart kan pirater med bredband från Telia ladda hem filmer i ett nafs. Operatören lanserar 1000 Mbit/s.Det kommer att kosta 999 kronor i månaden.

25 Pusha

iPad till Sverige - Se upp för giriga abonnemang

jezper.se - 29 nov 2010 av Jezper i apple, bredband, telenor m fl

Jag är nog sist på bollen här med att rapportera om att iPad kommer släppas vid midnatt till den 30 november, men passa er för operatörernas gnidna iPad-kontrakt.

33 Pusha

Köper mobilappar för 240 miljarder.

idg.se - 16 dec 2010 av ilovegratis i samhälle, app, personligt m fl

Marknaden för mobila applikationer växer så det knakar. Om fyra år väntas försäljningen nå ofantliga 240 miljarder kronor.

19 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter