Se sidan i fullversion.

Hur man avregistrerar från e-post?

pusha.se - 1 aug 2018 av som

E-postmeddelanden har blivit en integrerad del av livet idag, och e-postkorrespondens är nu nödvändig i de flesta arbetssätt. En rörig postlåda är ineffektiv och kan sakta ner datorn om du inte avbryter prenumerationen från e-postmeddelanden. Alla får massor av oönskade e-postmeddelanden, bland annat från nyhetsbrev, e-postlistor och andra oönskade källor. Allt detta skräp blockerar brevlådan och kan göra viktiga email svårare att hitta.

Avsluta prenumeration från skräppost vs. blockering

Spamknappen och blockfunktionerna ska användas för riktigt spam. Att bara markera ett legitimt e-postmeddelande som skräppost eller skräp kommer inte att upphäva din e-postlista. Å andra sidan verkar olaglig skräppost ofta ha en legitim uppkopplad länk, som endast tjänar till att locka användare att besöka potentiellt farliga webbplatser.

Om du klickar på en falsk avmelding från e-postlänken är det lika med att meddela spammaren att din e-postadress är aktivt i bruk. Detta fungerar som en validering till spammaren, som sedan kan vidarebefordra din adress till sina spammarförbund. Vidare ger du dig information om din geografiska plats (via datorns IP-adress), din webbläsare och ditt operativsystem genom att besöka spammarens webbplats. Scarier av allt, genom att klicka på sådana länkar, har du risk för smittsam infektion.

Därför bör du vara försiktig om du inte vill blockera eller markera legitimt e-postmeddelande som skräppost, utan att klicka på unsubscribe email links från e-postmeddelanden som kan vara från icke-legitima avsändare. När det är tveksamt är det bäst att bara markera ett e-postmeddelande som spam och flytta vidare. Om det kommer från en legitim avsändare får du möjlighet att avbryta prenumerationen från det här meddelandet igen vid ett senare tillfälle.

Hur man avregistrerar från e-post

Håller en mager brevlåda med CleanEmail clean inbox

Övervaka hundratals e-postmeddelanden och manuellt klicka på "spam" eller "unsubscribe" för var och en av dem kan dränera och tidskrävande. Omkring 80% av alla e-postmeddelanden genereras automatiskt av programvara, så det är bara logiskt att använda en lika effektiv programvara för att hantera dem - en e-postrenare.

CleanEmail identifierar och kategoriserar e-postmeddelanden med hjälp av sofistikerade algoritmer. Det grupperar oönskade e-postmeddelanden så att du snabbt kan granska och bli av med dem med ett enda klick. Eftersom det inte automatiskt tar bort några e-postmeddelanden, riskerar du inte att förlora någonting viktigt.

1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter