Se sidan i fullversion.

Hovet fick 12000 kr i böter det senaste året

aftonbladet.se - 16 mar 2010 av i politik, böter, stockholm m fl

...och DU betalar deras böter.

25 Pusha

 1. Profilbild

  Av bjornedvinsson den 17 mars 2010 Rapportera

  Sjukt!  

 2. Profilbild

  Av rickyryden den 18 mars 2010 Rapportera

  Ja det är ju typ 0.001 krona per svensk. Hur fan har vi överlevt denna ekonomiska katastrof?!?! (Känn ironin)  

 3. Profilbild

  Av omTVserier den 18 mars 2010 Rapportera

  Vore vettigare om Aftonbladet fokuserade på vad våra andra 1163 miljarder kronor läggs på...


  * Total skatt i Sverige under 2002  

 4. Profilbild

  Av snubben den 18 mars 2010 Rapportera

  Handlar ju inte om hur mycket utan ATT vi gör det. Själv tycker jag det ska vara valbart att betala Apanage ungefär som det är valfritt att vara med i svenska kyrkan då får man ju se vad dom är värda för oss.  

 5. Profilbild

  Av U-Nas den 18 mars 2010 Rapportera

  Det spelar ju absolut ingen roll @rickyryden, det är självklart inte summan det handlar om och det förstod du också.  

 6. Profilbild

  Av rickyryden den 18 mars 2010 Rapportera

  @Ove För mig spelar det faktiskt roll. Våran kungafamilj tycker jag är en av dom vettigaste sakerna som vi lägger skattepengar på, ärligt talat. Har du någon koll vad resterande tusen miljarder går till? Skulle vi skriva en lista "Topp 100 - saker som vi slänger skattepengar på", så är kungafamiljen låååångt ifrån att hamna på den listan. För så mycket skit går pengarna till.  

 7. Profilbild

  Av kaugesaar den 18 mars 2010 Rapportera

  @Ove självklart är aldrig parkeringsböter försvarsbart. Men om man läser artikeln på just aftonbladet så är det ju inte riktigt det dom belyser. Dom är ju bara ute efter att smutskasta hela kungafamiljen vilket är väldigt tråkigt.  

 8. Profilbild

  Av cylon den 18 mars 2010 Rapportera

  @rickyryden Ja men du får ju gärna avstå från sjukvården om du vill. Eller kanske du inte heller vill ha hjälp av brandkåren eller polisen om dem skulle behövas någon dag?Och alla dessa vägar du förmodligen kör runt på varje dag, sluta upp med det va? Och när vi ändå håller på kan du väl betala tillbaka alla utbildningskostnader vi har lagt ner på dig? Och så vidare...  

 9. Profilbild

  Av U-Nas den 18 mars 2010 Rapportera

  @rickyryden: Jag vill inte gå lika långt som @cylon, men visst måste man börja någonstans? Jag är väl medveten om att mycket skattepengar går till dumma saker som inte ens jag hade kunnat fantisera fram, men rättfärdigar det att kungafamiljen ska kunna parkera hur de vill? Absolut inte!
  Det finns inte ett argument för att de ska kunna det, vare sig man är rojalist eller ej.  

 10. Profilbild

  Av U-Nas den 18 mars 2010 Rapportera

  Om jag ska hårddra mitt eget inlägg lite så tänk den dagen de står framför en brandpost eller en utfart.
  Om de t.ex. blockerar din utfart så att du inte kommer förbi eller till jobbet en vacker morgon, och sedan ska DU betala för deras högst medvetna misstag?  

 11. Profilbild

  Av murtlest den 18 mars 2010 Rapportera

  Men det är väl inte så att kungafamiljen skickar in böterna till staten? De betalar dem väl som vem som helst, med pengar som de fått från staten. Dessa pengar får man väl se som lön för det arbete de utför. Och med sin lön måste de ju få göra vad de vill? Kungafamiljen är ju främst en reklampelare för sverige. De får betalt för att åka runt och vara trevliga på tråkiga möten. Förmodligen en investering som staten tjänar in många gånger om. Dock kan man ju säga att de varit lite sämre på att agera marknadsförare om de hamnar i rampljuset p.g.a. dåliga saker som att ha felparkerat, om nu inte all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet.  

 12. Profilbild

  Av cylon den 18 mars 2010 Rapportera

  @murtlest du menar som exempelvis Kungens finfina reklaminsats i Brunei (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article192467.ab)?

  Att kungafamiljen ens skulle innebära ett kraftfullt marknadsföringstillskott utgår från en pyramidsspelsteori – det vill säga att vi förutsätter att vi får positiva marknadsföringseffekter genom att vi har ett kungahus men att vi inte går på samma knep själva. Köper svenska företag fler holländska varor för att den holländska kungafamiljen medföljer handelsdelegationen? Väljer vi thailändska varor även om de är dyrare och/eller sämre på grund av att deras kung bjuder våra företag/politiker på middag? Ingen torde svara ”ja” på detta. Däremot har vi förhoppningen att holländare och thailändare och alla andra blir imponerade av vår kungafamiljs närvaro och därför köper fler svenska varor och tjänster. Möjligtvis så gynnas svenska och tyska skandaltabloider och diverse hovreportar av kungafamiljens liv och leverne men det känns inte så angeläget att subventionera dem med svenska skattemedel. Om vi då ser på effekten hos enskilda personer så får vi som svenskar fråga oss: hur många av oss har åkt på semester till Belgien och handlat där för att de har monarki? Kan någon nämna ett land som vi fått en mer positiv bild av för det är en monarki istället för en demokratisk republik? Saudiarabien jämfört med Frankrike kanske?  

 13. Profilbild

  Av U-Nas den 18 mars 2010 Rapportera

  @murtlest: Det kanske stämmer att böterna betalas så som du säger, men hur som helst så ska man inte kunna felparkera för 12.000kr - inte ens om man är en hel familj. Normalt så har jag svårt att tro att en hel bunt med random folk parkerar för 12.000 tillsammans.
  En annan aspekt är att de faktiskt (jag har svårt att tro det) är förebilder för en del människor. Och då är det fel att ens gå mot röd gubbe, enligt mitt tycke.  

 14. Profilbild

  Av murtlest den 18 mars 2010 Rapportera

  I sverige är det ju inte så många som bryr sig om kungligheter förutom en liten skara pensionärer. Men jag tänker mig att sådant kan ha större betydelse i andra kulturer på samma sätt som vi i sverige lockas av allt usa gör. Men mitt tankesätt kanske börjar vara lite förlegat.  

 15. Profilbild

  Av murtlest den 18 mars 2010 Rapportera

  @Ove hehe ja det kan jag hålla med om. Dock tror jag det är fler än familjen som står för dessa böter. De har ju räknat in alla fordon som hovet använder sig av. Sen är det ju lite svårare att parkera lagligt i innerstan än i resten av landet. Men ja bra är det inte :)  

 16. Profilbild

  Av pxl den 18 mars 2010 Rapportera

  Måste hålla med @snubben här. Jag kan acceptera att betala skatt, den går ju iallafall (oftast) till oss själva på sikt. Apanaget ger inte mig som person ett dugg.
  Kungen och hans familj är överflödig. Vi har ju redan president i princip. Vi väljer en människa som ska företräda vårt land, fyra år i taget. Sure, vi kallar vår president för statsminister, men sedan skiljer det rätt lite.

  Hovet är inget annat än en utgift till ingen nytta.  

 17. Profilbild

  Av goodway den 18 mars 2010 Rapportera

  "Det är upprörande att våra skattepengar går till att betala deras böter, säger Peter Pedersen (V) i trafikutskottet. "

  0,00128 kronor per person och år. :)
   

 18. Profilbild

  Av pxl den 18 mars 2010 Rapportera

  @goodway, det är ju principen egentligen. Om Swedbank skulle ta ett öre från alla människors konto varje gång de tar ut pengar skulle de snart ha tjänat miljoner. Det skulle klassas som stöld/svindleri och de skulle bötfällas hårt.
  När pengarna ska till hovet är det plötsligt inte lika farligt?  

 19. Profilbild

  Av kaugesaar den 18 mars 2010 Rapportera

  @aengel men det är ju inte riktigt så som det ligger till som @murtlest sa så får ju varje inom hovet betala med sina pengar för sina parkeringsböter det är inte ju så att vi skattebetalare direkt betalar deras böter, för vad säger är att det är vi skattebetalare som betalar alla kommunalt anställdas parkeringsböter.  

 20. Profilbild

  Av pxl den 18 mars 2010 Rapportera

  @kaugesaar men vi ger hovet pengar att betala sina böter med. Ergo, de betalar sina böter med våra pengar. Sure, det blir deras pengar när de fått dem, men det känns ändå.. fel.  

 21. Profilbild

  Av goodway den 18 mars 2010 Rapportera

  "Om Swedbank skulle ta ett öre från alla människors konto varje gång de tar ut pengar skulle de snart ha tjänat miljoner. Det skulle klassas som stöld/svindleri och de skulle bötfällas hårt."

  (Nu blir det lite off-topic men jag måste ju bemöta frågan och kritiken.)

  Ja, och det är väl precis det dem gör :) Och de tjänar ju miljoner, t om miljarder. Ett betalkort kostar runt 300:- per år - och även om du skulle göra runt 3000 köp per år, dvs 10 köp om dagen, blir kostnaden för dig som kund 10 öre per uttag/köp. 10 ggr mer än det öre du nämner.

  Nu vet jag att vi inte gör 3000 köp per år, kanske mer rimligt runt 600, och då blir ju kostnaden faktiskt 50 öre varje gång någon betalar.

  Så visst tar de pengar varje gång man handlar, och vissa kallar det t om för stöld :-) Men, även om du lyckas skippa avgiften för kortet kommer du inte undan:

  ...Eftersom handlarna, alltså de som säljer varorna du köper med kort, själva får betala en procentsats alternativt fast kostnad på varje köp. Och, vart landar den procentsatsen i ekvationen? På produktens pris naturligtvis.

  Och, den är det du som betalar för.

  :)  

 22. Profilbild

  Av KlintBillton den 18 mars 2010 Rapportera

  Det var intressant att läsa allas kommentarer. Själv är jag emot monarki pga av att det är föråldrat och trångsynt att ha uppfattningen att människor födda i en viss släkt skulle vara speciella på något vis. Själva kungafamiljen verkar annars vara rätt goa människor, dem har jag inget emot på personligt plan för jag känner dem inte.  

 23. Profilbild

  Av bjornedvinsson den 18 mars 2010 Rapportera

  Själv tycker jag nog att kungafamiljen är rätt bra. Om man skulle räkna på hur mycket Sverige som land tjänar på att de t.ex reser runt och representerar vårt land på andra platser tror jag att den summan skulle vara väldigt stor.

  När en president besöker ett land är det ju stort och så, men om det är en person med "kungligt blod" tror jag ändå att det klingar lite högre.

  Att de också har stort stöd från folket tror jag gör att vi kommer ha monarki ett bra tag framöver.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Förstör inte Slussen

dn.se - 27 mar 2010 av Barbaraxx i arkitektur, politik, stockholm m fl

En av Sveriges mest storslagna vyer byggs igen om planerna för nya Slussen genomförs.

7 Pusha

Politikermiddag

calandrella.wordpress.com - 2 jun 2009 av Calandrella i parti, piratpartiet, politik m fl

Gå till http://calandrella.wordpress.com/2009/06/02/politikermiddag/ istället, länken funkar inte. Så här kanske en middag med företrädare för de större politiska partier... Läs mer »

14 Pusha

ICA kräver ett möte med Dole

svd.se - 7 okt 2009 av matsrg i miljö, politik, samhälle

Debatten i spåren av dokumentärfilmen Bananas får nu Ica att kräva ett möte med Dole.

29 Pusha

Merkel och hennes händer

flickr.com - 28 sep 2009 av Robert i bilder, politik, samhälle

Angela Merkel, eller "Angie" som tyskarna kallar henne, håller ofta sina händer på ett visst sätt.

30 Pusha

"Journalister, lämna politiker i fred!" Eller?

calandrella.wordpress.com - 8 sep 2009 av Calandrella i samhälle, politik

Hanne Kjöller skriver i DN om medborgare som stör politiker. Men stör i journalister politiker lika mycket? Och är störandet nödvändigtvis dåligt?

15 Pusha

50 öre i bidrag

svd.se - 1 okt 2009 av matsrg i politik, personligt, samhälle

Pensionär får 50 öre i bidrag

31 Pusha

Falsk trygghet och fel diskussioner

opassande.se - 25 feb 2008 av sunurb01 i bodstromssamhal, opassande, politik m fl

Oavsett om man anser sig inte ha något att dölja, finns det alltid något andra känner att de kan hänga ut en för. Den eviga sanningen om att det inte finns någon trygghet... Läs mer »

17 Pusha

Beatrice Ask står bakom antidemokratisk EU-censur

trotten.wordpress.com - 25 feb 2008 av Trotten i demokrati, eu, politik m fl

Sveriges justitieminister Beatrice Ask har ställt sig bakom ett EU-förslag om att censurera internet, och göra det olagligt att eftersöka viss information.

21 Pusha

Porrklubb? Nej, inte vad jag minns...

melwins.com - 31 maj 2011 av Melwin i hovet, kungen

Melwins.com har tagit fram en ny kollektion t-shirts i HMK's ära. Vi är ju rätt många som "inte kan minnas" våra förehavanden

6 Pusha

Kungens Hattar

zverige.com - 27 apr 2010 av j_str_m i kungen, samhälle

Såhär har vi nog aldrig sett kungen förut. :)

37 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter