Se sidan i fullversion.

Hjälp oss bygga nya Pusha

blogg.pusha.se - 4 feb 2010 av i pusha, webbdesign, internet m fl

För att gå vidare med nästa stora steg för Pusha behöver vi din åsikt, kära pushare.

59 Pusha

 1. Profilbild

  Av totjoj den 4 february 2010 Rapportera

  En sak jag tänkt på: Visa inte saker jag själv postat under "Rekommenderade länkar"  

 2. Profilbild

  Av totjoj den 4 february 2010 Rapportera

  Och inte heller saker jag redan pushat...

  Ge oss också 30 sekunder att redigera en kommentar (så hade detta inte varit två separata kommentarer)  

 3. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  Ja det är det som är lite tanken med detta förslag på upplägg, att man slipper att det finns dubletter på olika sidor.

  Hehe men det gör inte så mycket att det blev två kommentarer tycker jag :)  

 4. Profilbild

  Av DiNer0 den 4 february 2010 Rapportera

  Jag tycker detta verkar jättebra... ibland blir det att man tittar alldeles för lite på nya länkar.  

 5. Profilbild

  Av U-Nas den 4 february 2010 Rapportera

  Jag tycker att Pusha borde ha en notifier liknande den som finns på facebook så att man inte får mail så fort det är något som hänt (man är omnämnd, ens länk blivit het osv) utan att det syns direkt på sidan.

  Sen hade jag en skitbra ide som dök upp idag under ett seminarium i skolans datorsal, men den försvann nu.. jag återkommer :)  

 6. Profilbild

  Av Robert den 4 february 2010 Rapportera

  @DiNer0: Kul att höra att du gillar det! Vi har även en del funderingar på att göra så att fler länkar laddas automatiskt när man scrollar utan att man behöver byta sida. Kan säkert också bidra till att man kollar mer. Kanske även halvautomatiskt (typ Twitter) ladda in nya saker.

  @Ove: Ja, en så har varit på tal och kommer säkert dyka upp i någon form förr eller senare. Se till att komma ihåg vad du har glömt nu :)  

 7. Profilbild

  Av Robert den 4 february 2010 Rapportera

  Och här kommer två kommentarer från Twitter med anledning av det här:

  lowe: "Kanske går att kombinera med motsvarande Visa-rutan med alternativ för kategorier att visa, så man kan anpassa Förstasidan ännu mer"
  http://twitter.com/lowe/status/8633615930

  lowe: "Någon form av ajaxifierad sökruta som gör ett urval i det som visas på förstasidan var en tanke som slog mig med."
  http://twitter.com/lowe/status/8633763170  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  Mycket kul att de flesta verkar positiva :)

  Det här med att ladda in flera länkar när man scrollar tycker jag personligen är en väldigt jobbig form av paging. Blir svårt att hoppa dit man vill och känns otillförlitligt på nåt sätt.

  Ladda in om det hänt något nytt som påverkar ens flöde halvautomatiskt liknande twitter typ "Det finns 4 nya länkar" kan nog vara bra dock.

  Håller med @Ove om att det vore bra med ett notifieringssystem inom sajten också. Mycket spänd på vad du kom på under seminariet.

  Sökrutan som lowe pratar om låter cool.

  En sak man kan fråga sig här är hur det ska se ut när man är utloggad. Ska det se ut på samma sätt men att man bara saknar alternativen VÄN och TIPS?  

 9. Profilbild

  Av DiNer0 den 4 february 2010 Rapportera

  Jag tycker det vore bra om man kunde söka efter gamla poster med filter på ex användare. Ibland kommer jag en bra grej som ex jag själv postat men det är svårt att hitta. Då skulle jag vilja kunna söka bara på mina egna poster (för det går väl inte?). Det är kanske bara jag?  

 10. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  @DiNer0: Så kommer man definitivt kunna söka i det nya sök som vi håller på att arbeta med. Jag saknar också ofta den funktionen :)  

 11. Profilbild

  Av Shitty den 4 february 2010 Rapportera

  Ser fint ut tycker jag, enkelt och översiktligt. Skitbra.
  Automatisk laddning som gör att man skulle slippa byta sida? Låter häftigt, skulle säkert va något.. men kanske valbart? Mellan den gamla funktionen och den nya? Sen skulle jag gärna se ett pusha med mer färg, dvs att kunna välja mellan kanske pusha-grön, röd, gul eller dylikt, om man känner sig lite blå.. :p  

 12. Profilbild

  Av Robert den 4 february 2010 Rapportera

  @murtlest & @Shitty: Jag skrev lite fel när jag skrev automatiskt ladda in fler pushar. Jag menade som i stil med hur det t ex fungerar på Qvaq och man vill ladda in fler qvaqs (View more entries...):
  http://qvaq.com/filmcitat

  @Shitty: Det där har jag och @murtlest diskuterat ganska mycket fram och tillbaks. Det är inte alls omöjligt att något sådant kommer, men än så länge vet vi inte. Typ som att man kan välja olika teman på en del sajter menar du, eller?  

 13. Profilbild

  Av Thunde den 4 february 2010 Rapportera

  Gör så man kan ta bort en push, om man har pushat fel.  

 14. Profilbild

  Av fadeaway_a den 4 february 2010 Rapportera

  Facebook Connect, för att folk ska slippa skapa ett konto, men samtidigt sprida länken till FB.  

 15. Profilbild

  Av frebro den 4 february 2010 Rapportera

  Ja, FB Connect vore nice. Och en rekommenderingsalgoritm. Baserat på vad jag tidigare pushat så kan ni lyfta ut och framhäva vissa länkar ur huvudströmmen. Ju mer jag pushar desto smartare blir filtret. Det ska såklart vara en funktion ovanpå huvudströmmen så att jag inte missar allt annat. Kanske kan det räcka med en "intressant"-ikon på länkar som filtret tror att jag kan gilla.  

 16. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  Facebook Connect är på gång.

  @frebro: Ja en rekommendationsalgoritm har vi redan under "Rekommenderade länkar" men ja precis tanken är att de rekommenderade länkarna (tipsen) ska ligga i huvudströmmen.

  @Thunde: Ja det kanske skulle behövas, får se om vi kan smyga in det på nån väl dold plats så att det inte stör för mycket.  

 17. Profilbild

  Av popfabriken den 4 february 2010 Rapportera

  + Vän-funktionen är lite oklar. En funktion typ "Det här har dina vänner pushat" kanske skulle innebära att man värderade vännerna lite högre så att säga. Nu addar man folk bara för sakens skull.
  + FB Connect, självklart. Om FB annars, det är synd att man inte kan dela Pushahetts länkar, men jag fattar varför det är så. Annars får man väl manuellt lägga upp länkar.
  + Mer listor. Vet att ni samarbetar med lista.se (skyltat.se är på väg dit också). Tryck in listorna här också.
  + Jag försöker sprida pusha bland vänner och många fattar faktiskt inte vad de ska göra. Tycker inte ni ska göra nåt åt pusha-knappen, men kanske en tydligare "Så pushar du" högt upp på sajten.

  Tack för mig, på återseende!  

 18. Profilbild

  Av U-Nas den 4 february 2010 Rapportera

  @murtlest & @Robert: Jag är också mycket spänd på vad jag kom på just i eftermiddags. Sjukt, jag läser psykologi och hade i morse en föreläsning om människans minne, om förträngningar och så.. och så går jag direkt efteråt och förtränger en så bra idé. Säg inget till min lärare :)
  Hur som haver så måste jag nog köra pusha i IE 6, som det var på skolan, för att komma fram till det igen. Jag lovar att återkomma, för min idé var så jäkla klockren.  

 19. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  @popfabriken
  Ang vän-funktion så är precis det en av de viktiga poängerna i skissen. Man kommer då få alla länkar som postas av en vän i sitt flöde. Alltså kommer man plocka bort folk som postar dåliga saker från sin vännerlista. En liten oro jag har här är att det kan bli svårt för nya användare att ha en chans eftersom ingen hunnit lägga till dem som vänner än. Så på nåt sätt måste nya användares länkar ges mer uppmärksamhet av rekommendationsalgoritmen eller något för att de ska få samma chanser.

  Hur menar du med att dela PushaHett's länkar på facebook? Gör man inte det om man "Like":ar en länk? @Robert är nog mer insatt i den biten.

  Ang listor, menar du typ att bädda in listor från lista.se eller att vi ska erbjuda en möjlighet att lista saker i en push? T.ex. fler videos i en push eller liknande?

  Ja vi har en liten genomgång av pusha första gången man loggar in men där ska vi trycka mycket hårdare på pusha-knappen. Det är ju egentligen det enda man behöver lära sig på pusha, att pusha.


  Stort tack alla för jättebra feedback! Fortsätt bomba med idéer och förslag!  

 20. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  @Ove: Haha vi ska inte skvallra. Kör du Pusha i IE6 kan du säkert ha en hel del synpunkter på designen ;)  

 21. Profilbild

  Av popfabriken den 4 february 2010 Rapportera

  @murtlest
  Man kanske kan fortsätta samla vänner i hög och sen favoritstämpla några. Då är det enklare att adda nya vänner och så får man det bästa serverat i form av favoriter?

  Det ni lägger ut på facebook är ju statusuppdateringar, gissar att de kommer raka spåret från Twitter. Om jag likear (härligt ord) en så kan andra nog se det om de går in i min logg. Jag är inte helt hundra, men jag tror på mer spridning om det är länkar som går att dela.

  Jag skulle gärna vilja sen en lista på förra veckans tio mest pushade, månadens mest pushade. Det är bra för oss som jobbar för mycket och inte hinner följa flödet. Om ändå listorna görs så...

  Har ni några tidsplaner för nybygget?  

 22. Profilbild

  Av murtlest den 4 february 2010 Rapportera

  @popfabriken
  Ja fast vad är poängen med o samla vänner på hög? Idag har ju inte vännerfunktionen så stor funktion (mer än att den bidrar lite till rekommendationerna man får på rekommenderat).

  Ah okej det går o dela länkar på facebook också. Jag överlåter frågan till @Robert, jag använder knappt facebook.

  Ah då förstår jag hur du menar med lista :) Problemet med sånna har alltid varit hur man ska få in dem på ett enkelt sätt utan att de stör. Kan ju dock fixa ihop en http://www.pusha.se/veckanshetaste så att ni som jättegärna vill ha den får den utan att vi länkar till den nånstanns. Sålänge åtminstone.

  Inga detaljerade tidsplaner. Just nu satsar vi i första hand på Facebook Connect. Det ska enligt Facebook ta ca 6 veckor att utveckla men jag hoppas det går lite snabbare än så. Vi kanske inte gör hela integrationen i ett steg heller. Men sen kan vi börja fila på detta nya upplägg.  

 23. Profilbild

  Av popfabriken den 4 february 2010 Rapportera

  @murtlest
  Nej, man varför ska man samla på hög? Vi tänker nog lika, välja ut några riktiga favoriter.

  Veckans hetaste är kanon. Jag går ibland på tidernas mest pushade-länken. Sånt är kul. Den här länken lär väl för övrigt hamna där om ett par dar :)

   

 24. Profilbild

  Av bloggproffs den 5 february 2010 Rapportera

  @murtlest
  I stället för att ha en sida med veckans hetaste kanska man kan bädda in det i navigeringen på något sätt. Om du tittar på digg.com så förstår du nog vad jag menar. Att man typ kan välja att se det senaste heta, hetast senaste dygnet, veckan, månaden och året.  

 25. Profilbild

  Av Robert den 5 february 2010 Rapportera

  @popfabriken: Jag har nog inte heller riktig koll på det där med att dela på Facebook, men om jag förstår det rätt frungerar alltså FB:s motsvarighet till Twitters RT på länkar men inte på den typ av statusuppdateringar PushaHett har i dagsläget? Ska kolla på det...

  Vad det gäller veckans hetaste tycker jag att @gabrieljonsson redan gör ett fantastiskt jobb med det på sajten http://pushamer.tumblr.com

  Det som @bloggproffs är inne på är något vi också haft i tankarna när vi diskuterat nya designen. Man skulle kunna tänka sig att ha några extra valmöjligheter som går att fälla ut i högermenyn för de proffspushare som vill ha mer kontroll. Slarvigt och inte genomtänkt gjort, men ni förstår säkert grundtanken:

  VISA
  [] Hett
  [] Tips
  [] Vän
  [] Nytt

  SORTERA
  [] Senaste
  [] Hetaste
  [] Månadens hetaste
  [] Veckan hetsate

  MEDIATYP
  [] Allt
  [] Länkar
  [] Bilder
  [] Videor

  ÄMNEN
  [] Allt
  [] Anpassa  

 26. Profilbild

  Av U-Nas den 5 february 2010 Rapportera

  @murtlest: Haha, jo visserligen. Men det var ingen designfråga, det var helt och hållet om en funktion jag kom att tänka på.
  Det var på IE6 och jag var inte inloggad... hmmm, får återskapa det :)  

 27. Profilbild

  Av bloggproffs den 5 february 2010 Rapportera

  @Robert: precis som jag tänkte mig ;)  

 28. Profilbild

  Av koff den 5 february 2010 Rapportera

  Gör som Twitter har när det kommer nya twittrar... dels kommer det upp en siffra i <title>-taggen motsvarande hur många nya twittrar som kommit sedan sidan laddades om senast, och en lite gul ruta för att klicka fram dem, så slipper man uppdatera Pusha för att kolla om det kommit något nytt när man har Pusha i bakgrunden i någon tagg.  

 29. Profilbild

  Av Robert den 5 february 2010 Rapportera

  @bloggproffs: Kalas! :)

  @koff: Ja, det är precis i den stilen vi funderar på att göra det.

  Än en gång ett stort tack för all feedback! Fortsätta gärna kommentera kring det här - stort som smått, alla tankar och idéer är varmt välkomna.  

 30. Profilbild

  Av Shitty den 5 february 2010 Rapportera

  @Robert: Ja, precis så var min tanke.. som en temaväljare eller vad man nu vill kalla det.  

 31. Profilbild

  Av popfabriken den 5 february 2010 Rapportera

  @Robert
  Om du kommer på den ultimata FB-lösningen, tipsa gärna oss på skyltat. Vi drog mest trafik från Facebook när vi la upp länkarna själva (med kommentar i statusfältet), det gav mest klick in. Å andra sidan vet vi inte hur många av våra Facebookvänner som nu går in direkt till oss. Troligen en hel del.  

 32. Profilbild

  Av Robert den 7 february 2010 Rapportera

  @Shitty: Ok, vi får se vad vi kan tänkas hitta på framöver :)

  @popfabriken: Det ska jag göra. Tack för tipset! :)

  Fortsätt gärna tycka till! Stort som smått, alla tips, tankar och funderingar och mycket välkomna.  

 33. Profilbild

  Av U-Nas den 13 february 2010 Rapportera

  @Robert och @murtlest: Jag kommer inte på vad det var för snilleblixt jag fick där i skolan. Har grubblat på det nu dagligen, men det kommer inte tillbaka. Har lite annat att komma med idag dock!
  # 1 - Jag gärna hade velat se en typ av funktion som gör att man kommer till sin senast postade kommentar i en push.
  Länken till kommentarerna hade ju kunnat se ut något som "6 kommentarer ->" och pilen ska representera det man klickar på för att komma till sin egen kommentar.
  # 2 - Jag hade också gärna sett att ens egna kommentarer kanske var mer markerade lite tydligare än de är idag. Varför inte ha en annan bakgrund på de kommentarer man själv står för? En färg som givetvis ingen annan ser. Som på Whoa.nu om någon av er hänger där, alla ens egna inlägg har en mörkare färg än de övriga - jättesmidigt!
  # 3 - När jag ändå är igång - varför komma till sin egen kommentar då man postat en? I 97% av fallen så har jag läst allt och pushen och givetvis också sett videon, bilden eller vad pushen nu handlar om. DÅ postar jag en kommentar, och sedan vill jag ju vidare. Inte vill jag läsa min egen kommentar heller, vilket resulterar i att jag alltid scrollar upp igen för att ta mig ut till "heta pushar" igen. Värt att tänka över?

  Ha en trevlig helg pågar!  

 34. Profilbild

  Av U-Nas den 13 february 2010 Rapportera

  # 4 - Vore det inte smidigare om pusharna sorterades efter senaste kommenterade under min profil -> kommenterat-fliken? Om jag kommenterar ännu en gång i en push som ligger sist i min lista där så vore det ju logiskt om den hoppade upp igen.  

 35. Profilbild

  Av Robert den 14 february 2010 Rapportera

  Stort tack än en gång för feedback!

  @Ove: Många bra tankar där som vi kommer att ta till oss och gå igenom. Det finns nog en hel del man kan göra på kommentarsfronten.

  Det är UNDERBART att se att så många av er börjat kommentera flitigt på Pusha. Självklart ska vi se till att bra funktionalitet finns för sådant.  

 36. Profilbild

  Av U-Nas den 14 february 2010 Rapportera

  @Robert: Tack själv!
  En sak som dock är viktigt, tycker jag, är att det inte blir plottrigt att kommentera. Många forum och sådan har fetstil, kursiv, länkverktyg, smileys osv osv.. Pusha är bra just därför att man kan skriva och sedan är det bra, det behövs liksom inget mer än så.  

 37. Profilbild

  Av murtlest den 14 february 2010 Rapportera

  Ja mycket bra tankar :) Angående #4 så trodde jag att det var så det funkade så det är nog en bug :) Ska försöka fixa det. Där är dock en sql-mässigt jobbig lista att plocka ut så det kan hända att det var svårt att plocka ut den tillräckligt snabbt på det sättet.  

 38. Profilbild

  Av Robert den 15 february 2010 Rapportera

  @Ove: Det finns ingen risk att det blir plottrigt på Pusha. Vi har alltid varit väldigt måna om att det ska vara så enkelt och avskalat som möjligt. Endast det nödvändigaste ska finnas.  

 39. Profilbild

  Av Robert den 19 february 2010 Rapportera

  Och som lite glädjenyheter inför helgen kan nämnas att @murtlest nu lägger de sista penseldragen på Facebook-inloggning på Pusha. Borde åka upp i början av nästa vecka:
  http://www.google.com/buzz/robirming/1uxLbS5eqgu/Facebook-inloggning-p%C3%A5-Pusha-n%C3%A4rmar-sig-Om  

 40. Profilbild

  Av acies den 19 february 2010 Rapportera

  Det jag främst saknar är möjligheten att radera egna pushar. Ibland råkar man lägga in en länk som behandlar samma ämne som någon annan redan pushat, men som filtret inte känner igen som dubblett pga annat irl. Det vore skönt att kunna radera den egna dubbletten då.  

 41. Profilbild

  Av Robert den 19 february 2010 Rapportera

  @acies: Du kan radera egna pushar redan dag. Detta är möjligt upp till en timme efter det att länken postats förutsatt att ingen annan hunnit pusha den.  

 42. Profilbild

  Av ErikStenman den 20 february 2010 Rapportera

  Tjena,
  Jag har ett förslag till api:t. Jag vill kolla om en länk är postad till pusha och isåfall hur många gånger den blivit pushad. Därför vill jag använda något liknande links/url eftersom jag inte har id:t på länken. Hur ska jag göra?
   

 43. Profilbild

  Av murtlest den 20 february 2010 Rapportera

  @ErikStenman: Ja det går tyvärr inte att göra med api:et idag. Men vi ska så småningom lägga till "sökfunktionalitet" så att man kan söka på bland annat url, beskrivning o.s.v.  

 44. Profilbild

  Av PushaHett den 23 february 2010 Rapportera

  Detta är en test med Facebook-kopplingen som nu ligger uppe.  

 45. Profilbild

  Av murtlest den 23 february 2010 Rapportera

  Välkommen @PushaHett, ser ut att funka fint :)  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

HTML5 - så redo är det

html5readiness.com - 13 may 2010 av Robert i webbutveckling, html5, webbdesign m fl

Cool sida som visar hur HTML5 ligger till.

6 Pusha

Pusha klassiker är här

blogg.pusha.se - 3 jun 2010 av Robert i webbutveckling, pusha, internet m fl

Idag lanserar vi en ny liten funktion på Pusha som vi kallar för "klassiker".

36 Pusha

Nya Pusha närmar sig

blogg.pusha.se - 25 aug 2009 av Robert i bokmärken, internet, pusha m fl

Lanseringen av det som blir nästa stora steg i utvecklingen av Pusha närmar sig.

42 Pusha

Kreativa 404-sidor

sixrevisions.com - 31 may 2010 av Robert i webbdesign, webbutveckling, html m fl

En knippe kreativa sidor av typen "404 - Sidan kan tyvärr inte hittas".

33 Pusha

Pusha-blogg: Vad är på gång?

blogg.pusha.se - 10 nov 2008 av Robert i internet, pusha, webbutveckling

Några rader om vad som är på gång för Pusha den närmaste tiden.

26 Pusha

Flera skäl till att välja bort IE (6)

kaxigt.com - 18 oct 2009 av kaxigt i webbdesign, webbutveckling, internet

Jag vill inte påstå att jag är något större fan av Internet Explorer. Även om Microsoft har gjort stora förbättringar för version IE 8 är det fortfarande lång väg kvar in... Läs mer »

18 Pusha

Vad är HTML5?

flickr.com - 9 jun 2010 av Robert i html5, internet, teknik m fl

En förklaring till HTML5 och varför man ska ha tekniken i åtanke.

41 Pusha

Pusha-bloggen: Redigera och rapportera kommentarer

blogg.pusha.se - 19 apr 2010 av Robert i pusha, webbutveckling, internet

Efter önskemål från er användare har vi nu lagt till funktioner för att kunna redigera och rapportera kommentarer på Pusha.

53 Pusha

En hemsida gjord i Paint

people.csail.mit.edu - 3 feb 2010 av murtlest i webbutveckling, webbdesign, humor m fl

En hel webbsajt gjort i Microsoft Paint.

51 Pusha

Pusha-bloggen: Ny design och funktionalitet

blogg.pusha.se - 17 nov 2009 av Robert i internet, pusha, webbdesign

Idag har vi lanserat en uppiffad design och ett par nya funktioner för Pusha.

73 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter