Se sidan i fullversion.

Grundläggande ölbryggningsutrustning

pusha.se - 29 nov 2021 av som

Ölbryggningsutrustning kan variera i priser eftersom den finns i olika kategorier för hembryggerier och för bryggning i industrier. Utrustningen som används i öltillverkningsindustrin är kostsam och komplicerad att använda. Om du planerar att starta ditt eget hemgjorda bryggeri kommer du att behöva mycket mindre utrustning.

För små hemmabryggerier finns det några viktiga saker du behöver köpa och du kommer att läsa dem och få en uppfattning om utrustningen i den här artikeln.

Det första som behövs för hembryggning är en bryggkanna. Du behöver den här grytan vara minst 16 kvarts i storlek och det är lämpligt att uppgradera den till 30 kvarts efter att du vet hur man brygger ordentligt. Se till att din gryta inte innehåller några metallspån och emalj eftersom detta kommer i kontakt med din öl och detta kommer att förstöra den till slut.

Nästa viktiga sak är en bryggsked. Detta är ett viktigt instrument eftersom du behöver denna sked för att röra om bryggningen du gör och se till att skeden är cirka 16 till 18 tum stor och är gjord av rostfritt stål. Då kommer du att kräva att du har en jäskar i vilken du häller upp det kylda ölet efter att du har bryggt klart. Du bör veta och kontrollera att jäskaren är luftlåst annars förstör det smaken på ölen. Fermentatorn ska vara stor i storlek och ha ett lufttätt lock och kunna hålla upp till 6 till 8 liter bryggning i den.

Luftlåsning är en nödvändig del i Kommersiell filtreringsutrustning och om inte vederbörlig skötsel vidtas kommer din öl att vara värdelös. Se till att du har ett lufttätt lock på jäskaren med en gummipropp som låter koldioxiden rinna ur den och låter ingen luft komma in i jäskaren.

Ett annat viktigt instrument som krävs är plastslang som används för att överföra öl från kärl till ett annat kärl och även till flaskorna. All denna ovan nämnda utrustning är den grundläggande och nödvändiga utrustningen som behövs för hembryggning och utan dessa instrument kan du omöjligt göra öl.

Förutom dessa instrument behöver du då glasflaskor som du fyller ölen i. Flaskorna ska vara tjocka och starka och återanvändbara. Du bör veta hur många flaskor du ska ha för att fylla dem med din öl.

Då kommer du att kräva några mindre saker som är nödvändiga för att din bryggprocess ska slutföras. Dessa är buteljeringsrör som hjälper dig att överföra bryggningen i flaskorna. Detta rör ska vara långt och ska vara tillverkat av hårdplast. Då behöver du en tappningsborste som används för att rengöra flaskorna från insidan innan du fyller på dem. Det sista du behöver är flasksköljare och flasklock som är de sista sakerna i ditt bryggeri.

För mer info om Leverantör av ölbryggningsutrustning, Besök här: www.downtheroadbrewery.se

1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter