Se sidan i fullversion.

Gel, Gellack eller Polygel

pusha.se - 20 mar 2023 av i gel, gellack, polygel

Gel, polygel och gel polish är tre populära alternativ för att skapa vackra och hållbara naglar. Men vad är skillnaden mellan dem och vilket är bäst för dig? Låt oss ta en närmare titt på varje produkt och deras för- och nackdelar.

Gel är ett lack som härdas under UV- eller LED-lampa efter applicering på naturliga naglar. Gel ger en glansig finish som kan hålla i upp till två veckor utan att skavas av. Gele är mer flexibel än akryl och därför mindre benägen att spricka eller lossna. Nackdelarna med gel är att det kan vara svårt att ta bort, eftersom det kräver blötläggning i aceton och filning av lacket, vilket kan göra naglarna svaga och torra. Gel kan också orsaka brännande känsla i nagelplattan vid användning av lampa för härdning och exponera huden för skadliga UV-strålar.

Polygel är en nyhet i skönhetsindustrin som kombinerar fördelarna med akryl och gel utan deras nackdelar. Polygel består av en blandning av akrylpulver och gellösning som kan appliceras som ett täckande lager på naturliga naglar eller som ett förlängningsmedel. Polygel härdas också under UV-LED-lampa men är mycket lättare än gel och akryl. Polygel har också en behaglig doft och ger ett naturligt utseende till naglarna. Fördelarna med polygel är att det är starkt och flexibelt, snabbt torkar i LED-lampa, lätt att fila bort med en nagelfil eller buffer och inte har några obehagliga lukter vid appliceringen. Nackdelarna med polygel är att det har en begränsad färgpalett (men man kan applicera gel polish ovanpå om man vill) och att det kan vara dyrare än andra produkter.

Gellack är ett annat namn för gel som används för att ge färg till naglarna. Gel polish appliceras på samma sätt som vanligt lack men härdas under UV- eller LED-lampa efter varje lager. Gel polish ger en jämn färg som inte bleknar eller flagnar bort så lätt som vanligt lack. Gel polish kan användas ovanpå naturliga naglar, akrylnaglar eller polygelnaglar för att få fina naglar.

1 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Nagellack

highgrade.se - 11 dec 2017 av clydegray i nail art, nagellack, gellack

Få högkvalitativa nagellack till rimligt pris från Highgrade.se. Våra Layla spik produkter finns I olika färger och teman. Handla idag!

11 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter