Se sidan i fullversion.

"Fildelningen minskade direkt"

aftonbladet.se - 1 apr 2009 av i aftonbladet, fildelning, ipred

Är du rädd?

17 Pusha

 1. Profilbild

  Av Robert den 2 april 2009 Rapportera

  Jag är rädd för denna typ av 1984-utveckling.  

 2. Profilbild

  Av rickyryden den 2 april 2009 Rapportera

  Jag vet inte vad jag är mest rädd för. Att bolagen får leka polis, eller att vi faktiskt har en hel generation med människor som tror att allt är gratis bara för att det är tillgängligt.  

 3. Profilbild

  Av Robert den 2 april 2009 Rapportera

  Jag håller helt med dig där, Ricky. Fildelar inte själv, men tycker ändå denna typ av övervakning känns smått skrämmande, samtidigt som jag tycker det är trist att så många tar för givet att nästan allt ska vara gratis i dessa dagar. Låter det schizo? :)  

 4. Profilbild

  Av rickyryden den 2 april 2009 Rapportera

  Jag fildelar inte mycket heller. Laddar mest ner tv-serier som jag inte hinner se när det sänds. Musiken kör jag genom Spotify. Men visst slinker det med en och annan film, men samtidigt så ser jag fler och fler filmer på bio. Jag tänker dock inte betala 300 kr för en dvd eftersom jag ser en film en gång, kanske två om det är en riktigt bra film (vilket är sällan idag). Det är skrämmande med övervakning, att man hellre försöker hålla kvar vid att sälja skivor än att nå ut via nätet. Lika korkat som dumt, men som en klok man sa "Det klart det är en dum lag, det är ju politiker som har kommit på den" :)  

 5. Profilbild

  Av Robert den 2 april 2009 Rapportera

  För musik kör jag Spotify och köper sånt jag verkligen vill ha via iTunes.

  När det gäller film går jag hyfsat mycket på bio, kör Lovefilm och får låna filmer av brorsan. Köpte en hel del på DVD tidigare, men har slutat med det nu eftersom jag tycker det bara tar en massa plats.

  TV-serier brukar det oftast bli att jag köper på DVD. Känns ganska prisvärt tycker jag, men skulle gärna se att sånt kom igång för iTunes i Sverige.  

 6. Profilbild

  Av dekket den 2 april 2009 Rapportera

  Jag är livrädd för hur Sverige utvecklas. Fildelare eller inte, när Telekomdirektivet och ACTA är genomdrivet, så kommer alla drabbas, oavsett om du pysslar med elaka nedladdningar eller inte. Polisstaten Sverige är snart ett faktum. Liza Marklund lär ju bli glad då iaf :)  

 7. Profilbild

  Av Thunde den 2 april 2009 Rapportera

  Fast vi har ju knappt någon polis kvar. Finns 4-5 i hälsingland. Så någon polisstat lär vi knappast bli :). Men det är inte rätt att mediebolag ska bli någon sorts privat polis.
   

 8. Profilbild

  Av Moroten den 3 april 2009 Rapportera

  Jag tror lite som så här att fildelningen kommer att minska nu så här i början när folk är lite rädda och inte vet hur stort det kommer att bli och hur stor risken är att bli dömd. Sen tror jag att fildelningen kommer att öka när den värsta hysterin har försvunnit eller när den första domen har slagits fast.

  Jag fildelar inte själv (okej, kanske sparar hem lite bilder när jag söker på google ibland men det räknas väl knappast va?) men anser ändå att lagstiftningen fungerar inte som den skall när mer än hälften av befolkningen någon gång eller regelbundet fildelar. Det behöver tas fram bra lagliga alternativ för fildelning och då tror jag också att människor är beredda att betala för sig. Om det är smidigare att skaffa hem musik lagligt så tror jag faktiskt att människor är beredda att lägga en slant på det.  

 9. Profilbild

  Av rickyryden den 3 april 2009 Rapportera

  Jag tror samma som Moroten. iTunes verkar ju vara en bra tjänst, vet inte hur dom har det med drm-skydd och så vidare, men jag antar att dom har fria filer (eller jag hoppas det). För är det något jag inte alls tror på, så är det när företagen försöker sälja filer som är så sönderkodade med skydd så att dom nästan behöver en speciell dekoder för att spelas upp. Ju mer företagen inser att det är bättre att sälja helt oskyddade skivor och filer, ju mer kommer dom sälja. Jag har inte köpt en enda fysisk skiva sen jag köpte The Sounds näst senaste för 4-5 år sen, eftersom den inte gick att spela upp i min enda cd-spelare - datorn - just för att det skulle skydda mot kopiering. Det är inte okej.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Reporter skrev Guillous svar i Aftonbladets chat

resume.se - 27 nov 2008 av Mogelfar i aftonbladet, ipred, jan-guillou

"Jan Guillou chattade med Aftonbladets läsare om IPRED – hette det. Men det var en reporter som satt vid tangenterna. – Vi gjorde chatten med Guillou via telefon, säger... Läs mer »

8 Pusha

Internetleverantör utmanar upphovsrättsindustrin

cybernormer.se - 15 apr 2009 av manss i bahnhof, cybernormer, fildelning m fl

Internetleverantören Bahnhof struntar i IPRED och utmanar upphovsrättsindustrin. Cybernormer.se ställer sig frågan om det här är en första kraftfull protest från den inhe... Läs mer »

18 Pusha

Ifpi vill stänga av fildelare

svd.se - 21 jan 2010 av sunurb01 i ipred, svd, fildelning m fl

Ipred-lagen i Sverige är en föregångare – men räcker inte för att stoppa olaglig fildelning. Det anser skivbranschens intresseorganisation Ifpi, som i en ny rapport vill ... Läs mer »

14 Pusha

Nu är det riskfritt att ladda ner från Pirate Bay

blogg.tkj.se - 25 sep 2010 av bjornedvinsson i internet, ipred, fildelning m fl

I praktiken kommer det vara riskfritt att ladda ner upphovsrättsskyddat material de närmsta åren, rapporterar TkJ.

33 Pusha

Alla ungdomsförbund vill nu tillåta fildelning

svt.se - 22 jan 2009 av sunurb01 i fildelning, ipred, piratpartiet m fl

Men än finns det politisk kraft i ipredstriden Att samtliga ungdomspartier nu går tvärt emot sina moderpartier och istället enas för att tillåta fildelning är ett tydlig... Läs mer »

20 Pusha

Hans fildelningsteknik gör Ipred meningslös

metro.se - 5 mar 2009 av sunurb01 i fildelning, ipred, kryptering m fl

– Går du tillbaka till när VHS:en introducerades så sade högsta domstolen i USA att den inte skulle förbjudas om över 10 procent av användningen var legitim. Jag gissar a... Läs mer »

14 Pusha

LIVE: Följ allt kring Piratpartiet

newsbrook.se - 7 jun 2009 av Rick i eu-valet, fildelning, integritet m fl

...från media och bloggosfären.

14 Pusha

Internettrafiken högre idag än för ett år sedan

stats.autonomica.se - 9 jun 2009 av murtlest i demokrati, fildelning, internet m fl

Även om ipred flyttade oss tillbaka till Stasi-tyskland politiskt sett så tappade vi mindre än ett år av internets utbredning. Se 'Yearly'-grafen.

18 Pusha

Ipred var väl omodern redan när den kom...

minamoderatakarameller.blogspot.com - 15 nov 2009 av sunurb01 i internet, kultur, ipred m fl

Anledningen för att jaga fildelare var att artisterna inte skulle bli utan ersättning för sina verk. Det blir de inte heller har det visat sig. Läs här på Times Online. E... Läs mer »

4 Pusha

Brittiska artister tar strid för upphovsrätten

dn.se - 12 mar 2009 av sunurb01 i dn, fildelning, ifpi m fl

Senare i år ska en regeringsrapport läggas fram om framtiden för de digitala teknologierna i Storbritannien. Musikerna som genererar industrins vinster vill ha ett ord me... Läs mer »

9 Pusha

Pusha körs i molnet hos ipeer

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter