Se sidan i fullversion.

Däcktester

pusha.se - 10 sep 2013 av i teknik

Jag vet inte hur man bäst väljer nya däck. Det verkar finnas en flora av olika däcktester utförda av olika bil-tidningar eller bil-organisationer. Oftast så ger dem inte helt samma resultat. Olika däck vinner, men generellt så ger de billigaste däcken med märken som man aldrig har talats om, de sämsta resultaten. De vinnande däcken har generellt sätt kända namn som Michelin, Gislaved, GoodYear, Continental eller Nokian Tyres. Skillnaderna kommer av under vilka betingelser som däcken har testats. Generellt sett så testas bromssträcka beroende på sommar däck eller vinterdäck på vått och tort underlag eller is och snö. Också manöver tester görs och hur snabbt man kan köra en isbana. Vissa vintertester görs bara på is, där då dubbfria däck självklart kommer långt ner i testet. Det är viktigt att komma ihåg att dessa tester är ganska små och speciellt utvalda situationer jämfört med de situationer som normalt uppstår under en körning. 


 
Det är viktigt att inse att ens eget körbeteende spelar stor roll, samt hurdan bil man har och var i landet man bor. I norra Sverige så är nästan dubbdäck ett måste, medans i södra Sverige, så har man åtminstone ett val. Kör man bara stadstrafik, så kan dubbfria däck vara tillräckligt, men vid isiga situationer så är dubbdäck alltid bäst. Själv använder jag testerna för att se hur bra ett däck har placerats sig under vissa förhållanden. Men man kan också hitta in denna sjö av däcktester, att inte alltid samma däck placerats sig bäst alternativt sämst på samma underlag, som typ bromsträcka på is. Detta ter sig ju märkligt, men det är sällan ett däck som är i topp på ett test är i botten på ett annat, det är mer om det är bäst eller två. Så för mig, så tar jag alla faktorer under värdering inklusive priset. Jag tittar inte alltid på sammanlagda betyget utan lägger större vikt på de situationer där jag kan tänka mig använda däcken i. Jag kör ju sällan isbana med min bil, utan jag kör till jobbet. Och däcktillverkaren har ju testat däcken under alla dess tänkbara förhållanden. I alla fall om man väljer ett däck från en större tillverkare och väljer man en nordisk, så bör vinteregenskaperna ha testats tillräckligt.


Om du vill köpa Nokian däck gå till vår återsäljare:
http://vianor.se/verkstader/

2 Pusha

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

  • Posta eget innehåll
  • Pusha länkar och påverka vad som är hett
  • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Albert Einstein som Robot

youtube.com - 26 aug 2006 av murtlest i einstein, hubo, robot m fl

Här är ett videoklipp på en robot som ser ut som Albert Einstein, väldigt imponerande, mycket människolik.

24 Pusha

Interaktiv Arkitektur

graffitiresearchlab.com - 27 aug 2006 av martin i arkitektur, graffiti, konst m fl

Med ny teknik kan man inte bara projicera bilder på en husväg, man kan även få bilderna att interagera med huset.

21 Pusha

Philips Readius - Bläckskärm

pryl.feber.se - 30 aug 2006 av murtlest i nyteknik, philips, readius m fl

Philips har haft en ny typ av monokrom skärm på gång ett tag nu. Den är har en utdragbar skärm som ritar ut bilderna i en sorts digitalt bläck vilket gör att den endast d... Läs mer »

20 Pusha

Grym Dörr

youtube.com - 2 okt 2006 av virus i coolt, dörr, prylar m fl

Här är en video på en dörr som är uppdelad i flera vertikala delar så att den bara öppnar sig precis så mycket som krävs för att personen ska komma igenom.

22 Pusha

256 GB data på ett A4 papper

techworld.com - 26 nov 2006 av murtlest i data, information, intressant m fl

En student från indien har lyckats lagra 256 GB data på ett vanligt A4 papper.

16 Pusha

En legobilfabrik i lego

youtube.com - 6 jan 2007 av tengi i lego, mindstorms, teknik

En fabrik byggd i lego med legorobotar som bygger legobilar. Kan det bli bättre?

20 Pusha

Apple iPhone är här på riktigt

apple.com - 9 jan 2007 av murtlest i apple, iphone, ipod m fl

Ikväll har Apple lanserat sin iPhone, och den heter faktiskt så. Enligt apple är det en revolutionerande apparat som kombinerar mobiltelefon, ipod och internetkommunikati... Läs mer »

18 Pusha

Hur man INTE gör en PrintScreen

youtube.com - 14 jan 2007 av murtlest i geek, humor, roligt m fl

Killen i videon försöker skriva ut det han ser på skärmen men det går inte så bra och han har inte världens bästa tålamod.

21 Pusha

PixelRoller

random-international.com - 6 feb 2007 av murtlest i coolt, konst, pixelroller m fl

Den här rollern ser ut precis som en vanlig roller men man kopplar den till en dator och den målar enligt det mönster man har på datorn. Ungefär som när tomtarna målar sc... Läs mer »

16 Pusha

SnOil - En skärm av vätska

freymartin.de - 7 feb 2007 av murtlest i coolt, konst, martinfrey m fl

Den här "skärmen" är byggd Martin Frey. Den består av ferrofluid som är en vätska som reagerar med magnetism. Man kan t.ex. spela Snake på den. Titta på videon där det äv... Läs mer »

22 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter