Se sidan i fullversion.

Allt fler byter ut sina PC mot Mac!

blogg.tkj.se - 12 apr 2010 av i iphone, samhälle, mac m fl

ntresset för Mac bara ökar, och det är många PC-användare som tar steget över till Macvärlden. Det mesta pekar på att det är succén med iPhone som har öppnat dörren ordentligt. Mobiltelefonen har helt enkelt skapat ett stort intresse för Apples andra produkter, det vill säga Mac.

35 Pusha

 1. Profilbild

  Av Rich den 12 april 2010 Rapportera

  Kan bara hålla med. Blir allt fler Mac:ar där jag jobbar också. Funderar själv på att köpa en MacBook Pro, får se vad som presenteras imorgon. Hoppas på en ny 13":are!  

 2. Profilbild

  Av wingchunskolan den 13 april 2010 Rapportera

  Nä, nä. nä. För dyra, usel support, klåfingrigt blockerade och julgranstingeltangel istället för logisk uppbyggnad  

 3. Profilbild

  Av mehow den 13 april 2010 Rapportera

  Usel support? Vill jagnog inte hålla med om  

 4. Profilbild

  Av Thunde den 13 april 2010 Rapportera

  Mac håller bra iallafall :)  

 5. Profilbild

  Av murtlest den 13 april 2010 Rapportera

  Apple gör snygga datorer med bra kvalité. Men man blir ju verkligen helt låst till apple om man börjar använda deras grejjer. De granskar alla appar o.s.v.  

 6. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  @murtlest
  Fast det gäller ju bara icke jailbreakade iPhones. Datorerna har ju ingen intern granskning av program eller dylikt.  

 7. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  btw, när jag ändå ropat på dig. Jag skulle gilla en liten symbol uppe till vänster som sade till om jag blev omnämnd i en kommentar och tog mig dit. Omvägen via mail känns lite krystad.  

 8. Profilbild

  Av murtlest den 13 april 2010 Rapportera

  @aengel: Ja så är det väl, men känns ändå som att man är ganska låst även med datorerna. Nu kan man väl iofs installera windows på dem men man kan definitivt inte köpa dem utan mac os antar jag? När microsoft lägger till en förinstallerad webbläsare i windows så blir de stämda vilket känns helt sjukt med tanke på vad apple håller på med utan att någon protesterar.

  Ja nåt internt notifieringssystem vore bra, det ska vi se till att införa. Var uppe till vänster menade du att den skulle vara?  

 9. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  @murtlest: Precis, jag kör windows+osx på min, men nje, nog måste du köpa den med osx alltid, det kommer man inte undan.

  Som typ ett utropstecken eller en stjärna till vänster om ens mini-avatar kanske? Det skulle ju kunna dyka upp olika ikoner beroende på notifiering. Typ en liten eldsflamma om något man laddat upp blir hett och en liten lapp om ens inlägg blivit kommenterat?  

 10. Profilbild

  Av Xhit den 13 april 2010 Rapportera

  Mac har allt mer blivit en märkesvara. Precis som andra märkesvaror som kläder, bilar etc handlar det mindre om vad man praktiskt sett får för pengarna. Detta är ett enkelt faktum som besannas av såna här inlägg och diskussioner.  

 11. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  Personligen köpte jag en mac för att jag föredrar osx framför windows och för att det är omöjligt att köra Logic Studio på en PC. Sedan har jag ett nytt älsklingsprogram i Coda som är mac-exklusivt. Men jo, för mig handlade det enbart om insidan.  

 12. Profilbild

  Av Xhit den 13 april 2010 Rapportera

  @aengel: Det går att hitta tonvis med argument för en märkesprodukt kontra ett billigare alternativ. Varför många väljer att köpa en BMW istället för en Skoda men praktiskt sett så tar du dig lika bra från A till B i båda.  

 13. Profilbild

  Av Robert den 13 april 2010 Rapportera

  Kanske en dum fråga, men kan man köpa en PC utan att Windows ligger förinstallerat (förutom om man är professor Balthazar och köper lösa delar och trollar ihop)?

  Själv bytte jag från PC till Mac för kanske 5 år sedan och har aldrig ångrat mig. Är sjukt nöjd!

  @aengel: Bra tankar. Notifieringssystem ska vi verkligen försöka se till att fixa. Fler som håller med? Fortsätta gärna spåna kring hur ett sådant skulle kunna funka.  

 14. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  @Xhit: Fast om jag i grund och botten är ute efter att köra Logic Studio så finns det ju faktiskt inte ens ett val. Visst, valet att INTE använda Logic Studio finns, men det är uteslutet. Och vad är det som säger att inte en Windowsburk från Dell är en märkesprodukt, eller för den delen en Linuxburk från Asus.
  Hela argumentet blir ju snedvridet av det faktum att folk klassar en Mac som en märkesprodukt, men inte en PC. Det är som att bli kallad för "märkesbög" för att man köper Levi's-jeans av någon som har Cheap Monday på sig.
   

 15. Profilbild

  Av Xhit den 13 april 2010 Rapportera

  @Robert: Det finns flera ställen du kan köpa en dator från utan förinstallerat OS. Dock tror jag du ska prova Windows 7 innan eftersom det tack vare Mac & OSX populäritet har hänt en hel del sen de snart 10 år gamla Windows XP. :)  

 16. Profilbild

  Av Xhit den 13 april 2010 Rapportera

  @aengel: Hela diskussionen handlar ju om Mac vs. PC där PC är en märkeslös annan datorprodukt. Jag har inte sett en enda diskussion där man jämfört Mac med ett annat specifikt PC märke och detta spär bara på slutsatsen att Mac är en märkesprodukt inom datorsegmentet.  

 17. Profilbild

  Av joltgen den 13 april 2010 Rapportera

  Hur är det med uppgradering/byte av hårdvaran med Mac? Man vill ju inte behöva skicka in dator bara pga. att typ grafikkortet har gått sönder eller för den delen köpa en helt ny dator efter ett par år.  

 18. Profilbild

  Av pxl den 13 april 2010 Rapportera

  @joltgen: Man kan byta själv, men det är något svårare att få tag på grejerna.Välsorterade onlinebutiker ska ha det mesta.

  @Robert: Frågan är ju om inte ett forum, eller åtminstone någon slags internkommunikation, borde införas. Mest för att vi ska slippa hålla såna här diskussioner i kommentarsfältet på artiklar :/  

 19. Profilbild

  Av Robert den 13 april 2010 Rapportera

  @Xhit: Aha, ok. Jo, jag har sett att det hänt en hel del trevligt med Windows, men samtidigt får jag känslan av att många fortfarande känner sig tvingade att byta ut vartannat förinstallerat program p.g.a. grejerna Microsoft stoppar i är skräp. Har även förstått att man till exempel fortfarande måste vara utbildad närverkstekniker för att sätta upp ett trådlöst närverk hemma.

  Det är just sånt som gör att jag aldrig mer kommer att gå tillbaks till Windows. Med det sagt betyder det inte att jag alltid kommer köra Mac. Jag är väldigt spänd på Google Chrome OS t ex.

  @aengel: Nja, jag vet inte. Det är så sällan det händer och vill man kan man alltid ta diskussionen vidare i en Pusha-relaterad push. Det funkar helt ok tycker jag - än så länge i varje fall :)  

 20. Profilbild

  Av Xhit den 13 april 2010 Rapportera

  @Robert: Jag anar en del förutfattade meningar. :) Vad gäller förinstallerade program så finns det väldigt lite i Windows 7, vet inte om det beror på diverse stämningar mot Microsoft. Generellt vad gäller program så tycker jag att tredje-parts program alltid är bäst och de flesta tredje-parts program finns ju både till OS X och Windows ändå.  

 21. Profilbild

  Av Robert den 13 april 2010 Rapportera

  @Xhit: Så är det helt säkert...plus att jag är lite surpuppa idag för att Com Hem strular hela tiden :)

  Aha, låter ju bra att de skurit ner på det. Jag skulle gärna testa 7:an vid tillfälle bara för att se hur pass stor skillnad det är mot när man själv en gång i tiden var Win-användare.  

 22. Profilbild

  Av Thunde den 13 april 2010 Rapportera

  Fördelen med mac är att det finns mindre virus trojaner mm till dem samt att de håller längre än pc datorer. Sen brukar de vara rättså snabba också :)  

 23. Profilbild

  Av cylon den 13 april 2010 Rapportera

  Tack men Nej tack. Windows har fler valmöjligheter och känns mer öppet än Apple.  

 24. Profilbild

  Av Rich den 15 april 2010 Rapportera

  Köpte mig själv en MacBook Pro 13". Kommer bli spännande, men jag kommer nog aldrig byta ut. Ser det mer som ett komplement.  

 25. Profilbild

  Av Rich den 15 april 2010 Rapportera

  Ehm. Nu lät jag motsägelsefull kanske, med tanke på mitt första inlägg. Det jag menar är att jag faktiskt märker att fler och fler byter ut, jag kompletterar bara. :D  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Mac OS X 10.7 har börjat dyka upp

idg.se - 25 jan 2010 av Web_biz i mac, operativsystem, mac os x m fl

Genom att titta på användarstatistik på nätet verkar det som att Apple har kommit en bra bit på väg med kommande Mac OS X 10.7.

17 Pusha

Microsoft kan ersätta Google i iPhone

idg.se - 20 jan 2010 av Web_biz i bing, mac, iphone program m fl

Apple överväger att använda Microsofts sökmotor Bing istället för Google i iPhone, enligt källor till Businessweek.

9 Pusha

23 kreativa och roliga saker att göra på Macen

idg.se - 21 jan 2010 av Web_biz i apple, program, iphone m fl

Det är dags att bli mer kreativ med din Mac - det finns så mycket mer du kan göra än att surfa med Safari och läsa dina mejl. Här kommer några tips på sådant du kan göra ... Läs mer »

7 Pusha

Blixtnabbt godkännande för den nya miljöappen

idg.se - 21 jan 2010 av Web_biz i iphone, iphone apps, mac m fl

Naturskyddsföreningen släpper en gratis applikation till iPhone som heter Grön guide. Målgruppen är alla de som normalt inte besöker föreningens hemsida.

27 Pusha

Steve Wozniak: Ipad är ingenting för mig

metro.se - 4 feb 2010 av Web_biz i iphone program, marknadsföring, mac os x m fl

Nya pekdatorn Ipad har fått ett blandat bemötande. Nu säger en av Apples grundare att datorn inte är något för honom.

19 Pusha

Ny betaversion av Mac OS X 10.6.3 ute

idg.se - 24 jan 2010 av Web_biz i mac os x, mac, apple m fl

I nästa version av Snow Leopard kommer Quicktime X bli något säkrare än i dagsläget.

12 Pusha

"Apples e-böcker blir ett slutet system"

idg.se - 29 jan 2010 av Web_biz i ipad, adobe, pdf m fl

Enligt Adobe kommer Apples e-böcker inte vara kompatibla med andra e-bokläsare.

20 Pusha

Fujitsu funderar på att stämma Apple

idg.se - 29 jan 2010 av Web_biz i ipad, program, iphone apps m fl

Det kan stå Apple dyrt att välja namnet iPad för sin nya multimediaplatta. Fujitsu har nämligen en produkt med samma namn.

13 Pusha

Adobe med på Androidtåget

idg.se - 15 feb 2010 av Web_biz i mac os x, programmering, webbtjänster m fl

Adobe presenterar företagets Airplattform, med Flash, på Android. Satsningen kommer efter att Apple vägrat släppa in Flash på Iphone.

26 Pusha

Förvandla iPhone till en universalfjärr

idg.se - 9 jan 2010 av Web_biz i iphone, mobil, apple m fl

L5 Technologys nya iPhonetillbehör och mjukvara gör att du kan styra din tv, dvd och andra fjärrstyrda prylar med telefonen

19 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter