Se sidan i fullversion.

108000 Facebook-användare protesterar mot Spotify

blogg.tkj.se - 18 apr 2011 av i spotify, teknik, kultur m fl

Ska Spotify vara gratis? Det verkar många vilja. Men så fungerar det ju inte verkligheten...

32 Pusha

 1. Profilbild

  Av CrillDaGrill den 19 april 2011 Rapportera

  Jag tycker det är komiskt med de som nödvändigtvis måste försvara Spotify och kalla de som protesterar snåla snorungar från gratisgenerationen, eller liknande. Jag menar, Spotify är ju ett vinstdrivande företag, men allting handlar ju om marknadskrafter. Säger nu 100 000 personer att de inte är intresserade av en betaltjänst så kanske det är så. I slutänden kanske många väljer att betala iaf. Men skulle ytterst få göra det så är det ju ett väldigt dåligt drag av Spotify. Kanske försvinner kunderna till andra tjänster. I vilket fall som helst är det väl inte fel att människor protesterar mot det? Jag menar, de kunde ju bara vart tysta och bytt tjänst, det är väl bra att folk ger sin åsikt om förändringen?  

 2. Profilbild

  Av ajz den 19 april 2011 Rapportera

  Har insett att de inte finns någon bättre tjänst än spotify så 50/99 kr är ingenting.  

 3. Profilbild

  Av AeroZeppelin den 19 april 2011 (redigerad den 19 apr 2011) Rapportera

  Håller med @ajz, 49/99 kr är som sagt ingenting om man ser till vad man får för pengarna.
  Har sedan länge haft Premium-konto och det har varit värt vartenda öre. Använder Spotify i mobilen, på TV, via internetradio och på datorn. Når musiken i princip överallt.. Med Spotify är man faktiskt ganska bortskämd, minns en tid då musik var betydligt svårare att få tag på.  

 4. Profilbild

  Av olssonm den 20 april 2011 Rapportera

  Så himla löjligt, precis som @CrillDaFrill säger - Spotify betalar inte en massa pengar för sina servrar och anställda för att göra musik tillgängligt för folk för att det är kul (även om de flesta där förmodligen gillar sitt jobb). 10 timmar gratis musik i månaden är inget att klaga på - och 99:- för fri tillgång till musik är helt otroligt när man tänker på det.

  Sedan är det så himla löjligt med den här typen av protester - de leder ingen vart, någon som sitter och slösurfar och klickar på "gilla" på en sida. Älskar den här bilden ifrån något år sedan: http://goo.gl/iPmhv - när folk absolut skulle bojkotta Modern Warfare 2 - blir bara så löjligt.  

 5. Profilbild

  Av urr den 20 april 2011 Rapportera

  Synd bara att det inte kommit några värdiga utmanare på svensk marknad än. Spotify är guld, men inte perfekt. Framför allt måste de ordna sin ersättningsmodell, så att även artister känner att de tjänar på det.

  Men ang. en gratisversion eller inte, så är det enda bra argumentet jag hört än så länge, att Spotify faktiskt gick ut med budskapet "gratis musik åt alla överallt". Vilket de sakta men säkert trasat sönder.

  Tryck in mer reklam om det behövs, men försök hålla "vallöftet".  

 6. Profilbild

  Av JohnnyRiot den 21 april 2011 (redigerad den 21 apr 2011) Rapportera

  Klart att det inte är dyrt. Men hela Spotifys succé beror till stor del på gratisvarianten + att skivbolagen i sverige/europa verkar hur nöjda som helst hitills,

  Och det ska de slopa innan de ens lanseras i USA...(eller tack vare). Det innebär väl bara att det blir svårare att slå igenom där + mer konkurens osv. Eller? Spotify har länge försökt få igenom sin tidigare modell i USA, så det handlar ju knappast i första hand om att de velat det... Eller att man ändrar det för att artister/låtskrivare ska få mer pengar. osv. (ibland verkar ju folk tro det) Än en gång styr de amerikanska skivbolagen hela industrin.

  Jag kan såklart ha fel, men jag tror inte att detta var särskilt smart, inte i nuläget iallafall. Isåfall EFTER att de slagit igenom på samma sätt även där. Nu tror jag bara att det ger motsatt effekt. (över 6500 kommentarer i deras blogginlägg nu föressten, mest kritik vad jag sett.)

  Själv kommer jag dock troligen betala, men det betyder ju egentligen ingenting om massa andra människor slutar använda Spotify. Och framför allt så går ju pengarna inte till de band jag vill suporta ändå, men vanliga "icke-betalare" och betalare ser nog mer bara till om det är värt det för en själv eller inte.  

Kommentera

Logga in eller bli medlem för att kommentera. Som medlem kan du även:

 • Posta eget innehåll
 • Pusha länkar och påverka vad som är hett
 • Bli vän med andra medlemmar och se deras aktivitet

Att bli medlem är helt gratis och tar bara några sekunder. Välkommen!

Spotify nu med Multitasking! iOS 4.0

itunes.apple.com - 2 jul 2010 av Shwamp i ios, spotify, livsstil m fl

Dagen vi drömde om är här! Äntligen har Spotify uppdaterat sin app! Nu kan du till sist lyssna på all musik i världen medan du,kollar mailen, surfar, spelar eller vad det... Läs mer »

27 Pusha

Ny version av Spotify krossar motståndet

slowmove.se - 27 apr 2010 av slowmove i musik, livsstil, internet m fl

Spotify har under natten lagt upp en video på Youtube där de demar en kommande uppdatering för Spotify-klienten på datorn. Uppdateringen löser allt folk har önskat och my... Läs mer »

93 Pusha

Spotify bidrar till ökade musikintäkter

webb.feber.se - 19 jan 2010 av cylon i musik, spotify, teknik m fl

Det är lönande att ge konsumenterna det de vill ha...

6 Pusha

Warner stannar hos Spotify

brinkenfeldtit.se - 10 feb 2010 av sebbri i rykte, spotify, musik m fl

VD och en av grundarna till Spotify, Daniel Ek, går nu ut och dementerar de rykten som under den florerat på nätet att Warner skulle vara påväg att bryta samarbetet med S... Läs mer »

52 Pusha

Artister vinnare på fildelningen

dn.se - 12 dec 2009 av nilakavivat i skivbolag, fildelning, musik m fl

Trots den växande fildelningen mår den svenska musikbranschen utmärkt. Och artisterna tjänar bättre än någonsin enligt ett nytt forskningsprojekt. Men för skivbolagen går... Läs mer »

35 Pusha

Spotify ett steg närmare USA

svd.se - 21 mar 2010 av Arp i spotify, musik, internet m fl

Intresset var stort när Spotify förra veckan presenterades av grundaren Daniel Ek, på South by southwest-festivalen i Austin, Texas. SvD var på plats för att ta tempen på... Läs mer »

8 Pusha

Google Audio - musiktjänst från Google?

webb.feber.se - 21 oct 2009 av murtlest i google, spotify, internet m fl

Google ser ut att vara på väg att starta en konkurrent till Spotify.

12 Pusha

Spotify till iPhone och Android släppt

spotify.com - 7 sep 2009 av callekula i internet, livsstil, musik m fl

Spotify har nu släppts till App Store och Android Market

54 Pusha

Spotifys grundare sågar Voddler

di.se - 7 jan 2010 av moin i kultur, teknik, livsstil m fl

Filmtjänsten Voddler skulle bli nästa svenska it-succé efter musiktjänsten Spotify. Men nu sågas Voddler av Daniel Ek, som grundade Spotify.

44 Pusha

Ökade intäkter från Spotify

svd.se - 21 mar 2010 av Arp i spotify, internet, musik m fl

Intäkterna från Spotify har ökat ordentligt det senaste halvåret, men det är också fler artister som ska dela på pengarna i sista ledet. Snart lanseras tjänsten i USA och... Läs mer »

10 Pusha

Vad är Pusha?

En sajt där medlemmarna bestämmer innehållet genom att posta och pusha (rösta på) länkar.

Bli medlem eller läs mer.

Roligt innehåll på andra sajter